[]

ikametgah cezası

taşındıktan sonra 20 iş günü içinde ikametgahı değiştirmek gerekiyormuş yoksa 350 tl civarı para cezası var. Bunu söke söke alıyorlar mı ? bileniniz varsa yardımcı olun lütfen




 
Hiç sanmıyorum. Nası tespit ediyorlar ki ne zaman nereye taşındığını? Genellikle ikametgah adresim ve yaşadığım yer uyuşmuyor durumda yaşadım, hiçbi sıkıntı yaratmadı bende.


  • innatedesire  (14.01.12 23:59:27) 
yani umarım almıyorlardır =) saolasın


  • Laodike  (15.01.12 00:00:29) 
geçtiğimiz seçimlerde bir arkadaşım ve abisi bu sorundan dolayı 600 tl civarında bir ceza ödemişlerdi.


  • nocturness  (15.01.12 00:05:49) 
genelde taşındığınızda yeni gelen aynı eve ikametgahını aldırdığında bu durum ortaya çıkıyor. ceza hakkında bilgim yok.


  • alembic  (15.01.12 00:25:39) 
Devlet kurumları tarafından adresinizde bulunmadığınız tarihten itibaren 20 gün içinde yeni adres bildirmezseniz ceza var evet. Onun haricinde, bilgi değişikliği yaparken sorarlarsa ne zaman taşındınız diye; 5-6 gün deyiver. Ben Ankara'dan İzmir'e almamıştım kaydımı, 2 oy kullanma şeysi geçti, askere gittim-geldim, 2-3 yıl sonra yeni evimize taşınırken bizimkilerle beraber aldırdım kaydı, memur sordu, "Ankara'daydım, yeni geldim" dedim, "Tamam" dedi. Ne diyecekti ki? Adam olsun.


  • AhmetVural1987  (15.01.12 00:50:10) 
tamamen memura bakıyo burda olay, ters bi adama gelirseniz çat diye yazar idari para cezası 350 lirayı. geçen sene seçimlerde bizde aldıracaktık, önce muhtara gittik dedik böyle böyle biz bi yıldır evdeyiz ama ikametkah başka yerde, o da su belgesi alın dedi, gittik aldık. aslında eve taşınalı 1 yıl olmuş ama suyu yeni açtırmışız gibisinden muamele gösteren bir belge imiş o. suyu yeni açtırmak demekte yeni ikamet etmek demek haliyle ve bir ispat belgesi haline geldi. onu verdik hallettik, önce muhtara gidip danışın onlar bilirler bu işin yolunu. direk memura gitmeyin sakın, bi kekelersiniz bi şey olur. idari para cezasını verir eline gönderir.

geç bilgi vermek/beyan etmek > 350 lira
yanlış bilgi vermek > 700 lira. belirteyim dedim.
  • trajikomix  (15.01.12 01:00:00) 
Genellikle şu şekilde ortaya çıkıyor;

Sizin eski ikametgahınıza yeni birisi taşınır ve kaydını yaptırırsa, sizin artık o evde oturmadığınız ortaya çıkıyor. Ceza cezadır, ödenecektir, kaçışı olmaz. Ayrıca bir takım resmi işlemleri de ödemediğiniz sürece yaptıramazsınız.
  • tcyx  (16.01.12 12:31:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.