[]

Bitkisel Hayata Giren Bilgisayar..

selamlar ahali.. masa üstü bilgisayarıma bir haller oldu, dün gece gerçekleşen olayı aşamalı olarak anlatayım;

- bilgisayarı normalde kasmayan 1080p'lik filmi izlerken ekran birden dondu. bi 10-15 dakika kadar bekledim sonra bilgisayara reset attım.

- bu sefer ekran komple gitti, monitör kapalı konumda gibi ama ışığı yanıyor. kasa ise şuursuz bir şekilde çalışıyor. ne bios, ne windows hiç bi tepki yok..

- teknolojiden anlamayan adam olarak tekrar tekrar reset attım, hala durum aynı. kasa çalışıyor, ekrana görüntü gelmiyor.

sorun ne olabilir? ekran kartıyla ilgili bir durum falan mı acaba? bilgisayarın içine biraz toz falan dolmuş olabilir,onlardan mı oldu ki? bir de tamirlik bir durum olursa içindeki bilgileri kurtarmak mümkün müdür?

tam da en ihtiyacım olduğu zamanda bozuldu, yardım edebilecek arkadaşlara çok teşekkürler şimdiden..

 
bilgisayarı açtığında 1 kısa 3 uzun bip sesi geliyor mu? sorun büyük ihtimalle ekran kartından dolayısıyla bilgileri kurtarmada sıkıntı olmaz.


  • wallcan  (15.12.11 23:58:40) 
monitörün power kablosunu başka prize tak pc resetle tekrar.


  • genıus  (16.12.11 00:10:00) 
@wallcan, valla hiç bir dijital ses, bip sesi vs gelmiyor. kasanın normal çalışma sesi var bi tek :)

edit: çalışma sesi derken, fan, mekanik kısım sesleri vs..

@genius, onu denemiştim. o da olmadı malesef..

zaten bilgisayar normalde de ara ara donuyordu, reset atınca düzeliyordu ama bu seferki donması noktayı koydu.
  • toshiro  (16.12.11 00:12:34 ~ 00:51:08) 
monitör ölmüştür belki, başka bilgisayarla denedin mi? benim eski monitör de aynen böyle gittiydi rahmetli. o değilse büyük ihtimalle ya komple ayvayı yedi ya da ekran kartı.


  • leviathan  (16.12.11 00:17:59) 
@leviathan, denemedim de sorun monitörle alakalı değil gibi sanırım. öyle olsa pc açılınca windows sesi de gelmez miydi?


  • toshiro  (16.12.11 00:26:18) 
çalışma sesiyle ne kastettiğini anlamadım. açtığında en azından tek bip yapması lazım çalıştırınca bios'un düzgün devreye girdiğini gösteren yapmıyor ise anakarta gelen elektrikte sıkıntı olabilir. Psu'nun arkasında 0-1 açma kapama tuşu vardır onu kapat aç ondan sonra tekrar bilgisayarını açmayı dene. Ve bip olayına dikkat et. Farklı bip sesleri farklı sorunlara işaret eder.


  • wallcan  (16.12.11 00:30:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.