[]

güzel tarihi kitap?

bundan yıllar yıllar önce oks'ye hazırlanırken dersanede bi tarih hocamız vardı. süper bi adam. 2 dakkada sınavda çıkacak şeyleri anlatır, dersin geri kalanında tarihi öyle bir anlatırdı ki her dersi kaynatan sınıf ağzımız açık dinlerdik. en basitinden talesin nasıl savaşı tutulmaya denk getirdiğinden tut birinci dünya savaşında arapların dönekliğine kadar o kadar güzel şeyler anlatırdı ki dinlerken acayip zevk alırdım. aradan lise geçti sikik tarih kitapları geçti hala o hikayeleri ararım. okurken o zevki alacağım kitap var mı?




 
dökümanter değeri yok bu kitapların ama süper tarihi kitaplardır. başta puslu kıtalar atlası olmak üzere tüm ihsan oktay anar kitapları...


  • ruhibirbanyo  (19.11.11 21:09:12) 
www.netkitap.com

hem geniş kapsamlı, hem de okuması çok zevkli bir kitaptır. tavsiye ederim..

edit; r.e. koçu +1
  • toshiro  (19.11.11 21:16:18 ~ 21:27:17) 
ihsan oktay anar'ın kitaplarının tarihi kitap olmakla ilgisi yok. tarihi roman bile diyemeyiz. tarihteki belli bir dönemi kendisine fon edinmiş nevi şahsına münhasır romanlardır bunlar. evet, okuması çok keyiflidir. ama tarihi bilgi edinemezsiniz.

sorunuzun yanıtı konusundaysa emin değilim. çünkü bana bütün tarih kitapları keyifli gelir. belki ilber ortaylı'nın röpostajlarından oluşan kitaplar var, onlar ilginizi çekebilir. ayrıca reşad ekrem koçu'nun dediğiniz türde kitapları vardır. ihsan oktay anar da kendi romanlarını yazarken bunlardan yararlanmıştır. aslında bana kalırsa söz konusu olan iyi bir tarih kitabıysa bütün tarih kitaplarından bu dediğiniz hazzı alabilirsiniz. özellikle üniversite mezunu genel okura hitap eden tarih kitapları lisededekilerden çok farklıdır. bir uçtan başlamak gerek yalnızca.
  • microfiction  (19.11.11 21:22:52 ~ 21:23:37) 
ilber ortaylının tarihimiz ve bizi okudum. daha doğrusu okuyamadım sıkılmaktan. zevklerimiz farklı sanırım :(


  • sedrick sicco  (19.11.11 21:30:43) 
fedailerin kalesi: alamut

sizin ilacınız.
  • anarsi yureklerde  (19.11.11 21:34:37) 
emre kongar'ın tarihimizle yüzleşmek kitabı ilginizi çekebilir.


  • pomolilik  (19.11.11 21:34:51) 
mithat cemal kuntay - üç istanbul. çok değerli edebi yanı da var.


  • ilkinci  (20.11.11 01:11:22) 
sağolun beyler bu kadar güzel taviseler geleceğini tahmin etmiyodum :)

bu arada alamutu okumuştum güzeldi :)
  • sedrick sicco  (20.11.11 01:38:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.