[]

nikon d5100 vs pentax k-r

merhaba,
nikon d5100 veya pentax k-r almayı düşünüyorum. almanya'daki fiyatları(ebay.de) 609 vs 489 euro şeklinde 18-55mm lenslerle. ne tavsiye edersiniz?
teşekkürler.

edit: 18-55mm lensleri aynı olması bakımından verdim yoksa 18-55 çok iyi değil, biliyorum.
ve bir karşılaştırma linki: snapsort.com
buna rağmen gönlüm pentax'tan yana, ondan soruyorum.

 
pentax alın pentax süper.


  • ben smyrna  (09.10.11 22:40:21) 
pentaxla canım pentaxla.


  • rurouni  (09.10.11 22:46:21) 
link ekledim, orada nikon ezmiş :(


  • pick  (09.10.11 22:48:59) 
öncelikle canım 18-55 lens dedigin lens yeni başlayacak bir insan için ideal aralıktaki bir lenstir çogu kişinin aksine 18-55'i savunan bir insanım güzel lenstir gereksiz bok atmayın.
soruna gelince sen bu makinayı ne kadar kullanacaksın satacakmısın ileride ne zaman makina degiştirirsin maddi durumun nasıl sürekli istedigin lensi alabilecekmisin ? eğer hayır ben 1 kere ürünü alıcam ölene kadar kullanacagım dersen pentax al artık bol bol lens bulabiliyorsun bir nikon bir canon degil ama lens rahatlıkla bulabiliyorsun. ama 2 el satışı ürünün türkiyede hiç yok eger yok ben biraz ilerletip satarım makinayı diyorsan git nikon al.
son olarak o bok attıgın 18-55 lensle nsanlar neler yapıyor onları bir incele

ayırca o karşılaştırma linkine göre bir makinanın ezdiğini söyleyemezsin makinalarla yapılan çekimlere göre insanların yorumlarına göre anca bunu söyleyebilirsin.
  • exodia  (09.10.11 23:00:49 ~ 23:02:13) 
öncelikle (bkz: canon ef-s 18-55mm f/3.5-5.6) başlığındaki yazınızı okudum ve aranızda resmen duygusal bir bağ olmuş.

aslına bakarsanız hiç 18-55 lens kullanmadım. ancak aralığı bakımından(tak dolaş deniyor sanırım) 18-135 ya da 18-105 gibi lensler günlük kullanıma daha uygun diye düşünüyorum. çok iyi değilim bu konuda ama dslr makine kullanıyorsanız ve bu makinelerle birlikte gelen kit lensler bence "çok iyi" olamaz. çok güzel fotoğraflar çekebilirler ki bu çoğunlukla fotoğrafçıya bağlıdır. telefonla bile çekilen çok güzel fotoğraflar var. bu, telefonun kamerasını bir dslr'la kıyaslamamızı sağlar mı?

yeni başlamıyorum. 18-135 kullandım daha önce. ve sadece "çok iyi" değil dedim. bok atmayı bırakın "kötü" bile demedim. sonuçta "prime" denilen lensler var, çok hakim değilim ama o kadar pahalı olduklarına göre kit lenslerinden iyi olmalılar.

karşılaştırma sitesine çok güvenmiyorum fakat verdikleri puan 95'e 60 olunca ezmiş oluyor benim gözümde. sonuçta onları da insanlar yazıyor. reklam yapan bir site olup olmadığını bilmiyorum tabi.
  • pick  (09.10.11 23:22:28 ~ 23:24:01) 
her fotoğraf makinası karşılaştırma siteleri taraftır öncelikle bunun farkına varmalısın en basitinden ww.letsgodigital.org tamamen canon taraftari bir ekibe sahip o bahsettigin lensler evet daha geniş aralığa sahip daha yeni teknoloji v.s v.s lensler fakat lenslerde şöyle bir genelleme vardır aralık ne kadar fazlaysa distortion o kadar fazla olur onuda unutmamak gerek.evet pahalı lensler genelde daha iyidir ama genelde diyorum (tecrübeyle sabitlenmiştir).
sana makina konusunda tek birşey söyleyeyim hangisi daha çok hoşuna gidiyorsa onu al ama artılarını ve eksilerini iyi karşılarştman gerek.

son olarak not: benim gözümden 18-55 canonun ürettigi en iyi lenslerden birtanesi.
neler yapabildigini görmek isteyenler için fotograf.objektiffoto.com bu linkteki fotografcının eski fotograflarını inceleyebilirsiniz.
  • exodia  (09.10.11 23:32:46) 
keşke böyle deseniz en baştan. teşekkürler. sanırım pentax düşünüyorum an itibariyle. fazladan bir lens alabilirim aradaki farkla.


  • pick  (09.10.11 23:38:48) 
kusura kalma arada kayış kopuyor.


  • exodia  (09.10.11 23:47:42) 
pentax kepenkleri indirdi bu arada haberiniz olsun. ilerde yeni bir dijital pentax makine cikip cikmayacagi supheli


  • chavezding  (10.10.11 00:31:17) 
pentax nerede indirmiş kepenkleri?? saçmalamanın alemi yok. ricoh tarafından satın alındı ve markanın daha da geliştirilmesi bekleniyor.

ayrıca pentax'ın 2. el piyasası hiç yok denilmiş. pentaxturkey forumu başta olmak üzere, sahibinden.com gibi sitelere bakılırsa temiz ürünün gittiği görülebilir.
  • beerserk  (10.10.11 11:13:14) 
şu an pentax düşünüyorum. teşekkür ederim herkese. bir de birazcık daha sakin olabilirsek daha iyi olur sanki


  • pick  (10.10.11 12:08:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.