[]

metrobüsler neden trafiğin ters istikametinde çalı$ıyorlar?

metrobüsler neden trafiğin ters istikametinde çalı$ıyorlar?

yani metrobüs hattında $oförler ingiliz sisteminde olduğu gibi tersine i$liyorlar?

trafik istikametinde çalı$salar sakıncası mı oluyor?

gidi$ler sağdan geli$ler soldan oluyor haliyle.

 
öyle olsaydı duraklar sağ tarafta olmak zorunda olurdu, böyle olunca da metrobüs yoluna ayrılan alanın büyümesi gerekirdi. ya da araçların kapılarının solda olması gerekirdi. tek durak platformuyla iki tarafa birden hizmet verebilmek için bu şekilde yapmışlar sanırım.


  • inheritance  (15.09.11 19:11:56) 
gelen phileas marka otobüslerin kapıları ters tarafta. o nedenle ters.


  • sutlu nescafe  (15.09.11 19:12:05) 
yolcu indirme bindirme yerisağda, e duraklar da iki kenarda değil de ortada olduğu için bence böyle bişey yapışlmış. yani iki tarafa da durak yapmaktansa bir tane ortaya yapalım tasarruf olsun fln olabilir. diye tahmin ediyorum.


  • cedric tweedledee  (15.09.11 19:14:57) 
hesaba katılmamış yanlıştan dolayı, kapılar sağda

bu hesapların yanlış yapıldığının kanıtı da ilk cevizlibağ kadar yapıldığında metrobüs, otobüslerin dönücek yeri yapılmamıştı, e-5i kesip otobüsleri döndürüyorlardı.
  • kreider  (15.09.11 19:34:10 ~ 19:35:23) 
Metrobüs olayını phileas marka otobüslere göre tasarlamışlardı. her iki tarafta da kapısı olduğu için peronlar ortada olabilecekti ama yol bitmesine rağmen phileas marka otobüsler yetişmedi onun yerine firma mercedesleri kıralayıp iett'ye verdi. Kapılar sağda olduğu iççin ter işlemeye başladı. phileas marka otobüsler geldiğinde de sistemi değiştirmediler. zaten ihtiyaca cevap veremediği söyleniyor. hafif eğilimli noktalar kamyon gibi.. tanesi bir milyon tl gibi bir rakamdı..


  • Şizofren  (15.09.11 20:18:06) 
  • crown  (16.09.11 11:04:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.