[]

26 yaşında üniversiteye dönülür mü?

Merhaba, 1.ci sınıfta 3 kez kaldıktan sonra İTÜ Jeoloji Mühendisliğini bırakmıştım.

Öğrenci affı için başvurdum ama okula dönsem mi emin değilim. Şu an iyi, yerli yerine oturmuş bir hayatım yok, askerliğimi henüz yapmadım(sağlık sorunları bahane edilerek kaçtım diyelim).

Benimle birlikte giren arkadaşlarımın çoğu mezun oldu ve iş hayatına atıldı yada akademik kariyer yolunda ilerliyor. Gerek ailevi gerek maddi sorunlar yüzünden derslerle aram hiç iyi olmamıştı.

Şu an bunlar eskisine göre daha iyi durumda ama benden 7 hatta 8 yaş küçüklerle nasıl derse giderim düşünemiyorum.

Okulu 3 senenin sonunda bıraktım, yani harç ödemedim, kayıt yaptırmadım ama bir yıl daha kaydımı sildirmemiştim, öğrenci harcını zamlı mı öderim yoksa zamsız bir yılım daha var mı? Dönülür mü okula? Adapte olup bu kez mezun olma şansım var mı sizce?

 
ekonomik durumun okul için yeterliyse dönülür...güzel bir üniden lisans dip. olur...çok da guzel olur


  • gelecektengelenkutupayısı  (04.08.11 14:44:33) 
kuzenim 2 çocuk ile radyo tv'ye başlıyor bu sene. 39 yaşında kadın.


  • ben smyrna  (04.08.11 14:46:23) 
Dön kardeş mesleğinin hakkını da ver meraklı ol bitir şu okulunu..itü mezununa iş çok.


  • alkolsuz icecek  (04.08.11 14:48:04) 
donulur panpa, 27 yasindayim ben bu sene sifirdan basladim. 9-10 yas kucuklerle okuyorum, daha zevkli geliyor hatta okul simdi, hoca zannedilmeler vs. emin ol daha egelnceli gelicek simdi.


  • modlar bu benim feykim silebilirsiniz  (04.08.11 14:50:54) 
(Universite) okumak masrafli (para+zaman) bir is. Ekmek elden su golden yasarken insan bunu pek fark etmiyor.

Diger taraftan universite sadece bir unvan edinme yeri veya askerden kacma icin kayit yaptirilan bir kurum degil. Bir seyler ogrenmenin yasi yok.

Saglik, ekonomik ve ailevi durumuna gore, hayatta aldigin diger sorumluluklar nispetinde veya hepsini idare etmeye yeterli kapasitedeysen donebilirsin. Yasin zaten genc siritmazsin fazla merak etme.
  • irobotist  (04.08.11 15:08:36) 
26 yasinda universiteye donulur, her yasta donulur donulmesine de, hic is deneyimin yoksa durum fena. zira universite icin yas farketmez ama yasin ilerledikce ve deneyimin de yoksa is bulman gittikce zorlasir. bence bir yandan calisma hayaina atil, en azindan okulu su sebeplerle gec bitirdim ama bu sirada is deneyimim oldu dersin. herseyi yoluna koyabilecek bi yastasin erteleme.


  • doktor hektor  (04.08.11 15:41:01) 
"benden 7 hatta 8 yaş küçüklerle nasıl derse giderim düşünemiyorum." benzeri sözler başka duyurularda da karşıma çıkmıştı ve gerçekten bunu anlamıyorum. çocuk yaşta okumaktan iyidir yirmili yaşlarda okumak. 17'de girip 21'de mezun olmakla ne iyi etmişim diye düşünmemi gerektirecek hiçbişiy olmadı.

hem daha iyi bir alternatifiniz var mı? olsa sanırım bu konuyu gündeme almazdınız. istedikten sonra elbette mezun olursunuz, neden olamayasınız?
  • tedirginlik hucresi  (04.08.11 15:43:19) 
Bence geri don okula. Askerden de yirtarsin. Yas farki da cok degil ayrica 19 luk körpe hatun kaldirma olasiligin da var. Bence git oku.


  • durdenist  (04.08.11 15:50:45) 
Bölüm de çok ahım şahım değil, Jeoloji müh. olmanın çok meraklısı değilim ama üniversite mezunu ve İTÜ'lü olmanın mutlaka faydaları olacaktır diye düşünüyorum.

Liseden 2004 yılında mezun oldum, yeniden sınava girsem nasıl muamele görürüm? Anadolu lisesi mezunuyum ama galiba tüm liseler anadolu lisesi olmuş, sistem değişmiş. Lise ortalamam da "ortalama", bu yaşta okumaya değecek bir bölüm kazanmaya çalışmak bölüme dönüp mezun olmaktan iyi olabilir mi?
  • yokartikjames  (04.08.11 16:15:43) 
Iyi hazirlanirsan, basarili olursun. (git: hurarsiv.hurriyet.com.tr )

Hangi bolumu okursan oku, neler yapabilecegin hayal gucune kalmis. Jeoloji bolumunun nesi kotu? Deprem ulkesindeyiz milyon tane is firsati olabilir.
  • irobotist  (04.08.11 16:26:01 ~ 16:26:47) 
dön panpa hiç bir şey için geç kalmış değilsin. 25 yaşındayım okulu maddi imkansızlıklar ve aile sorunları nedeni ile bırakmıştım. aradan 5 yıl geçti askerliğimi yaptım şimdi en baştan 4 yıllık okumayı düşünüyorum. bazı şeyler kafama dank etti.


  • patlak fermuar  (04.08.11 16:43:57) 
27 yaşında olup dönenler var mesela :)


  • kompos  (04.08.11 17:11:41) 
Sevgilim eczacılık fakültesinde. Bölümünde 50 yaşında öğrenci bile var. Çocuğunu büyütmüş, üniversiteye sokmuş, sonra da kendisi gelmiş.


  • gzg  (04.08.11 17:17:05) 
26 yaş ne yahu! Dönülür, hatta geri dönülüp tekrar dönülür.


  • sourlemonade  (04.08.11 22:01:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.