[]

çamaşır makinesi detarjanı

evdeki çamaşır makinesi deterjanı almamaya başladı. çamaşırlar deterjansız yıkanıyor son 1-2 seferdir. toz deterjan da haznede ıslak bir yığın halinde kalıyor. teknik bir problem mevcut anlayacağınız.

çamaşırlarla birlikte hazneye konulan deterjanlar vardı bir ara diye hatırlıyorum. servis çağırmadan bir süre bu deterjanlarla idare edebilirim diye düşünmekteyim. iyi midir bu deterjanlar? nedir ne değildir?


 
sorun deterjanı çok koyduğunuz veya çekmeceyi ve hazneyi hiç temizlemediğiniz için tepeden akan suyun düzenli akamayıp tıkanmış olabileceğini düşündürüyor. makineyi çekmeceyi çıkarıp çalıştırın (boş olarak). eğer çalışmaya başladığında (su alırken) üstten su az az akıyorsa (ki öyle görünüyor ıslak yığın dediğinize ve çamaşırlar deterjansız yıkanıyor dediğinize göre) makineyi fişten çıkarın. güçlü bir su ile (hortum, duş vb) oralara mümkünse sıcak değilse soğuk su tutun. bu arada elinize scotch brite alın. yeşil kısmı ile tavana sürtün ve güzelce temizleyin. ondan sonra su düzgün akacaktır. (deterjanı alacak şekilde) çekmece hemen hemen tüm makinelerde çıkar. servis çağırmanıza gerek yok. ha içine biriken pis suuyu pompanın oradan boşaltın (pompayı açarak) az sonra size foto göstereceğim. şimdi tepemde 2 kedi var. kalkamadım :)


  • ben smyrna  (29.04.11 22:27:24) 
bu arada tüm toz deterjanlar doğrudan makine içine atılabilir. hiç bir farkı yok. ben çamaşırı atmadan tamburun içine dökerdim eskiden(deliklerden içeri girer) su da girince mis.


  • ben smyrna  (29.04.11 22:28:11) 
burada çekmecenin çıkarıldıktan sonra haznenin karşıdan görünüşü:
www.flickr.com
küflere bakmayın.bu temiz hali, 1-2 ayda bir temizlerim :) sizinki muhtemelen daha kötüdür..
www.flickr.com
bu da temizlemeniz gereken yer. yani deterjanın makine içeni gitmesine neden olan suyun aktığı yer. soldaki ana yıkama, ortadaki az delikli olan yumuşatıcı, sağdaki de ön yıkama. hepsini elden geçirin başlamışken.
  • ben smyrna  (29.04.11 22:44:09) 
eğer deterjanı ön yıkama gözüne koyuyorasanız ve çamaşırı ön yıkamasız yıkıyorsanız olabilir.

bizim makina da yıllarca aynı şeyi yaptı. taa ki eşimin çamaşırları nasıl yıkadığını görene kadar.
  • Kazmapolitan  (29.04.11 23:04:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.