[]

ağız yarası

uzun süredir periyodik olarak her ay bir veya 2 defa ağzımın içerisinde yaralar çıkıyor ve çok acı veriyor. yemek yerken sıcak soğuk bir şey içerken baya zorlanıyorum. ilk önce ufak beyaz bir nokta olarak çıkmaya başlıyor sonra o nokta büyüyor ağzımın içerisinde beyaz kocaman bişey oluyor son evresi de -işte burası en acı veren kısmı- o beyaz deri patlıyor ve altta bir yarık şeklinde ağzımın içinde duruyor bir süre ve kendiliğinden geçiyor.. tüm bu süreç 1 haftayı buluyor çoğu zaman.

şimdi sorum şudur ki bu yaralar için bir şeyler yapabilir miyim yada bir vitaminin eksikliğine bağlı olarak mı çıkıyor yoksa başka sebebi mi var?

bilemedim ben..

 
aynı ya da benzer sıkıntıdan doktora götürdüğümüz küçük yeğenime doktor, yaralar için tespit edilmiş, kanıtlanmış bir sebebi yok, özellikle vitamin eksikliğindendir diyemiyoruz dedi,ayrıca sık sık tekrar ediyorsa, behçet hastalığı olabilir dedi(ki boyle bir tekrar yok),
sizi korkutmak istemem ve ben bir doktor değilim
ayrıca yaralar için da jel verdi
  • rn  (01.03.11 13:18:49 ~ 13:36:40) 
gün içerisinde 2-3 kere dişimi fırçalıyorum ipana'nın tam koruması var benim elimde. ancak bu yaranın son evresinde fırçalamalarım baya acı veriyor bana.


  • asilsiz suclama  (01.03.11 13:19:17) 
birazcık araştırdım ancak behçet hastalığı bulgularından sadece ağız yarası olan aftlardan var. ağrılı genitial bölge yaram yok. ihtimal dahilinden çıkıyor sanırım böylece. ben de bir kere gittim doktora ve aynı şekilde sebepsiz oldugunu söyledi. hap ve fıs fıs verdi geri döndüm. çok da etkili olmadılar.


  • asilsiz suclama  (01.03.11 13:28:44) 
karadut pekmezi bu konuda çok işe yarıyor. zaten koyu bir kıvamı var. ağzınız içinde iki dakkika gezdirmeniz ve bunu iki üç gün, günde 1-2 defa tekrarlamanız yetecektir. vitamin olarak benim bildiğim b12 vitamin eksikliğinin sonuçlarından biri bu dil ve ağız yarası


  • ermoo  (01.03.11 13:32:17) 
dut şurubu iyi geliyor, eczanelerde bulunuyor. bi yudum ağza alıp biraz dil ile yuvarlanacak yaralı yerlere.

he ermo yazmış zaten
ama benim dediğim pekmez değil şurup.
  • kediebesi  (01.03.11 13:37:15 ~ 13:37:38) 
ben de bir annem bana pekmez içirmek için uyduruyor bunu sanırdım :) demek gerçekmiş..


  • asilsiz suclama  (01.03.11 13:43:32) 
c vitamini eksikliği de aftlara neden olur.


  • sirena  (01.03.11 13:45:57) 
(bkz: kenacort a) bu güzel ve işe yarayan bir merhem. bunun dışında ağız yarasının belli bir sebebi olduğunu söylemek zor. ben de doktora çok gittim bu şikayet yüzünden. sadece vitamin eksikliği ve stres diyebildiler. gerçekten de düzgün beslendiğim zamanlarda çıkmıyor hiç.


  • soap  (01.03.11 14:02:29) 
kenacort-a pomad alın. daha çıkacağını ilk hissettiğiniz anda devamlı kullanırsanız hemen baskılıyor.
doktor bana da sebebinin tam bilinmediğini söylemişti. bir de paradontax tuzlu diş macunu kullan demişti.

  • quasiromantic  (01.03.11 14:11:19) 
geçen senelerde benim de ağzımda mütemadiyen yaralar oluyordu. temizlikle falan da ilgisi yoktu. bir eczacı bana bazen (özellikle) somun ekmekte pişmeyen hamurda kalan maya yüzünden olabileceğini söylemişti. hakikaten de öyle çıktı. ekmek aldığımız fırını değiştirince yaralar hızla iyileşti.


  • vito andolini  (01.03.11 14:44:39) 
bende sıkıntı ile dudakta uçuk çıkmaz ama dediğin aft çıkar.

onun bakterisi sıcağa dayanıksız,ilk belirti verdiği zaman,yani ilk acıyı hissettiğin zaman biraz su kaynat,bir çay kaşığını o suya batır,beklet sonra afta bastır birazda orada beklet,o an birkaç kere tekrar et,biraz acı verir ama aft büyümeden geçer.

vitamin eksikliği değil,bağışıklık sistemi zayıfladığı zaman ya da sıkıntı ile olur.

birde birşey yemeden önce anestol sür,uyuşturur.
  • password  (01.03.11 15:14:26) 
elma yeme.

not: ciddiyim.
  • nuisance  (01.03.11 15:45:38) 
Dut şurubu artık bende işe yaramamaya başladı, aktardan keşis otu tozu alıyorum, çok iyi geliyor. ananemin ağzı berbat durumdayı şimdi keşis otuyla hiçbir şey kalmadı. Tatsız bir şey bi de


  • anlergl  (01.03.11 15:49:52) 
pekmezi ısıtıp agzında beklet bi muddet


  • tommyknockers  (01.03.11 15:56:57) 
majör aft. cips, patlıcan vs. travmatik yiyeceklerden uzak dur. anestezik pomadlar kullanabilirsin rahat yemek yemek için. (anestekain vs) kenacort a orabase pomad iyileşmeyi hızlandırır. behçet için iritis,genital ülser gibi diğer tanılar önemlidir, bir ara yaptır. andorex vs. gibi gargaraları fazla önermiyorum.


  • bluedescada  (01.03.11 21:39:30) 
doktora gittim ve stres kaynaklı olduğunu söyledi. burdan öğrendiğim bilgiler çok işime yaradı bide :) verdiği ilaçları yazmak istedim.

benexol (b12+b1+b6 vitamini)
virosil tablet
klodamin (oral sprey)
aftojel (jel)
kenacort-a ( ancak bunun fazlaca kullanımını eczacım önermedi hatta mümkünse hiç kullanma dedi. içerisindeki koritzondan ötürü ağızdaki aftı kapatsa dahi başka bi yerde oluşabilecek yaraya sebebiyet verebilirmiş.)
  • asilsiz suclama  (03.03.11 11:51:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.