[]

metrobüs neden soldan akıyor

metrobüs hakkında 2 sorum var.
1.si metrobüsler neden yolun solundan gidiyor.
2.si metrobüs soldan aktığı için farları akşam ve gece karşıdan gelen sürücülerin gözünü almıyor mu ?


 
bildiğim kadarıyla metrobüs yolunun ortasında bulunan duraklara yanaşırken sorun olmasın diye otobüsler de yolun solundan gidiyor..eğer normal trafikteki gibi sağdan gitselerdi durağa yanaşmak için şerit değiştirmek zorunda kalırlardı..bu da ayrı bir sorun olurdu tabii..


  • musti 336  (04.01.08 17:04:40) 
Musti 36 da cevap vermiş ama ben de yazayım. Bu metrobüslerin soldan gitmesinin nedeni tamamen plansızlık.Metrobüslerin kapılarının hangi tarafa açıldığına bakmaksızın yapılmış bir yol ve durak tasarımı sonucunda kapının ters istikametine doğru durak koyulduğu anlaşılmış, bu yüzden kapılarla duraklar birbirini tutsun diye akış yönü değiştirilmiştir.


  • selimse  (04.01.08 18:00:12) 
hollanda'dan gelen, içinde eindhoven şehir planları olanlar dışında solunda kapısı olan otobüs olmadığı için.

göz alma durumunun ise önemli olduğunu zannetmiyorum, yol zaten yeterince aydınlık oluyor, otobüsün kısaları göz almaz o kadar.
  • tom riddle  (04.01.08 19:29:19) 
Şu anda metrobüs hattında işletilen otobüsler geçici olarak orada. Hollanda'dan bu hatta çalışmak üzere alınan özel otobüsler teslim edildikten sonra sağdan akmaya başlayacak. Planlama aşamasında gözden kaçmış bir şey değil yani.


  • 386 dx  (05.01.08 00:54:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.