[]

Suriye`ye gidersem amerikanlar avrupalilar bana vize vermez mi?

simdi durum su. Daha once Amerikaya ve kanadaya ogrenci ve turist olarak gittim. Amerika turist vizem halen gecerliydi fakat pasaportumu degistirmek zorunda kaldim, uctu. Haftaya gezi amacli antepe oradan da suriyeye gitmek istiyorum. Yalniz 4-5 aya kadar avrupaya ve amerikaya da gitmek icin vize basvurusu yapacam. sorun olur mu diye seyedecektim?
fikri, bilgisi olan??



 
suriye için sorun olmaz sanırım. israil ile arap ülkeleri arasında böyle anlaşmazlık olduğu söylenir. arap ülkelerine gidenlere, israil; israil'e gidenlere arap ülkeleri vize vermiyor, denir. bunun da ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum ama suriye ile amerika ve avrupa arasında böyle bir uygulama olduğunu sanmıyorum. belki suriye'ye giriş, çıkışınızı görünce biraz daha sıkı kontrolde bulunabilirler. belki. yine de bu bilgileri teyit ettirmelisiniz. en güzeli konsolosluğu arayın sorun, suriye'ye gitsem, üç gün sonra sorun çıkarır mısınız uleynnn, diye.


  • pomolilik  (18.07.10 15:24:27) 
Bence gitmeyin. Suriye potansiyel terörist ülkeler listesinde üst sıralarda.


  • Survivorman  (18.07.10 15:49:29) 
sadece sorgulanirsiniz en fazla. suriyeye birlikte gittigim arkadasim suriyeden sonra amerikan vizesi alip hicbir zorluk yasamadan amerikaya girdi gecen ay. ama suriye vizesi basilmis pasaportla israile giremezsiniz, israil vizesi basilmis pasaportla da suriyeye giremezsiniz, yani kagit uzerinde olan tek sey bu, avrupa ve amerikanin boyle bir kurali yok.


  • zoch  (18.07.10 16:22:39) 
Bu arada eski pasaportunuz sizdeyse Amerika için tekrar vizeye gerek yok.

turkish.turkey.usembassy.gov adresinden alıntı:

Vizeniz eski pasaportunuzda mı kaldı? Tekrar vize ücreti ödemenize ve Elçiliği veya Konsolosluğu bir kez daha ziyaret etmenize gerek yok. Eğer Amerika vizenizin geçerlilik süresi henüz bitmediyse yeni pasaportunuza yeni vize almanıza da gerek yok. Yapmanız gereken tek şey yeni ve eski pasaportunuzu vizenizin bitiş tarihine kadar birlikte taşıyarak seyahat etmek.
  • sourlemonade  (18.07.10 17:14:26) 
cevaplar için tesekkurler herkese. ilgilenenler için yazıyorum. arastırarak ogrendımkı isteyene vizeyi (su anda da gırıs ıcın vurulan damgayı galiba)ayrı bir kagıda vurup pasaporta zımbalayabiliyorlarmıs sınırda. tabi sınırdaki gorevlinin insiyatifindeymiş. yani suriyeden sonra israile bile gidecek olsak boyle bir cozum de var.

@cosmicstring: Maalesef eski pasaportum kayboldu. bunun için cozum yok galiba? illaki istinye semalarını ziyaret etmem gerekiyor.
  • ra s al ghul  (21.07.10 21:43:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.