[]

Laptop Pili Ömrünü Uzatma?

Laptop bataryalarının yazılımlar ile ömürleri uzatılabiliyor, kullanılmaz kısımları görülebiliyormuş. Nasıl yapabiliriz?




 
kullanılmaz kısımlar görmek falan filan biraz kolpa gibi duruyor ama şöyle olabilir, kurduğun programlar bilgisayarı minimum düzeyde çalıştırır belli bir zamanda belli bir işlemci hızını aşmayı engeller, yada fanları kontrol eder. bu şekilde mantıklı ve mümkün, bataryanın görünmeyen kısımları mı olurmuş hiç hdd mi bu.


  • pekala  (14.07.10 01:33:19 ~ 01:33:50) 
pil omrunu uzatmak icin, ayni telefon gibi laptop'u surekli pil ile kullanmak; sarji bittiginde elektrige takmak gerekiyor. tabii pratik kullanimda cogumuz bunu yapamiyoruz.


  • cench  (14.07.10 02:55:01) 
laptop pilleri lityum iyon, aynı zamanda akıllı pillerdir. Şarj durumunu içindeki kendi chip'i ile iletişim kurarak öğrenebilirsiniz.

Laptoplarda bios ayarlarında pili kalibrasyon etmek için özellik vardır, nasıl yapılacağını öğrenmek için "laptop pilleri nasıl kalibre edilir" diye aratın google'dan.

onun dışında yazılımla pil ömrü uzatmak biraz mantıksız, windows zaten kendi güç yönetimine sahip. Gerekli ayarları yaparsanız pilinizin performansını optimum seviyede kullanırsınız.

Programın pilin şarjına müdahale edebileceğini sanmıyorum, donanım bazında hallediliyor bildiğim kadarıyla, bizim görebileceğimiz tek şey pilden gelen şarj durumu bilgisi.

Size kim bahsettiyse programın adını öğrenir misiniz ? merak ettim araştırayım nedir ne değildir diye.
  • kimlanbu  (14.07.10 05:53:42) 
Benim samsung'da fabrika çıkışı gelen ufak bi program var. amacı da laptop pilini %85 şarjda tutmak. Fişe takılı olduğunda bile %100 yapmıyor. Program diyor ki %100 batarya kullanmak uzun vadede ömrü azaltır.

Kesin bunu yapan başka programlar da vardır.
  • jesterdvine  (14.07.10 09:18:18) 
www.dachshundsoftware.com

usblere giden elektriği kesiyor galiba. kullanmadım hiç ama görmüştüm bu programı.
  • sutlu nescafe  (14.07.10 09:21:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.