[]

İnsan psikolojisi, içgüdüler vs. ile ilgili bol deneyli belgeseller

Feci bir merak oluştu bende, bu tarz belgesel tavsiyelerinizi duymak isterim.BBC ninkini edindim, onun dışında bildiginiz psikoloji konulu belgeselleri alalım sırayla :))




 
the corporate mı the company mı ne bi belgesel daha var. o da guzeldi bu konuda. tuketim alıskanlıkları ve reklam uzerıne.


  • bryan fury  (13.04.10 15:10:05) 
documentaryheaven.com daki psikoloji bölümünde de var bişiler. mesela en son izolasyon deneyini izledim. çok etkileyiciydi.
touch the sound
rivers and tides
bunlar da psikoloji ile ilgili olmasa bile ilgini çekecek belgeseller.


hatta mesela documentaryheaven.com da bir belgesel izledim en son. horizon'ın 20 yıl takip ettiği çok özel bir deneyle ilgili. pipisi yanan bir oğlan çocuğunu kız gibi yetiştirebileceğini sanan salak bi psikoloğun, cinsiyetlerin "nurture" a bağlı olduğunu savunmak üzere yaptığı acımasız deneyi anlatıyor. "doctor money and the boy with no penis"
sonra natasha nın hikayesi var. :/ off o çok daha bile ağır yalnız.
niye aklıma hep korkunçları geldi bilemiyorum :)
  • kediebesi  (13.04.10 15:12:16 ~ 15:27:26) 
(bkz: das experiment)

en ünlüsüdür herhalde biliyorsundur...
  • esenboga  (13.04.10 15:58:28) 
Kanada'da yaşayan arkadaşım tam dediğin gibi bir televizyon programı tavsiye etmişti. Sitesine girdiğinde "bu program bulunduğunuz ülkede izlenemiyor" gibi bir şey yazdığından izleyememiştim ama siz belki becerirsiniz:

www.aetv.com
  • denizen  (13.04.10 16:22:22) 
ya das experiment film degil mi? ben belgesel arıyordum ama


  • black wings gray eyes  (13.04.10 17:06:33) 
das experiment gerçek bir deneyin filmidir.
www.prisonexp.org
buradan deneyle ilgili gerçek bilgilere erişebilirsiniz, belki bir belgesel de çekmişlerdir, ben incelemedim.

buyrun
video.google.com

pardon atladım ben, affınıza sığınıyorum :)
  • kediebesi  (13.04.10 17:22:52 ~ 17:33:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.