[]

laptop pili

iyi ki bi ekşi duyurumuz var. her bir şeyi sorar olduk. neyse şikayeti olan yoksa ben soruma geçeyim (rahatsız oldum her naneyi sormaktan. cevap da alıyorum iyi oluyor ama ne biliyim bi rahatsızlık duydum inceden. neyse).

laptopun pilini tam şarj ettikten sonra, laptopu elektriğe takılı kullanacaksak pili üstünden çıkartalım mı? zaten tam dolu olduğu için pili bir kenara bırakıp elektrikten mi kullanır, yoksa denyo gibi pilden eksiltip sürekli şarj mı eder? (örneğin cep telefonum şarja takılıyken ve şarjı tam doluyken telefonla konuştuktan sonra bakıyorum, şarj göstergesi inip çıkmaya başlamış. yani benim konuşmamı pilden yapmış, eksileni tamamlıyor.)


 
üstünde takılı kalabilir. çıkar diyenlere hiç bakma hp laptop 2.5 senedir sürekli fişte duruyor %95 fişte %5 mobil kullanıldı. pili 2.5 sene sonra bile hala %95 gösteriyor ki o da son 6 ayda inmeye başladı. daha önce %97-98 falandı. eh 3 sene desen zaten yeterli bir süre pili çıkarıp da veri kaybı yaşama riskime değmez değil mi :)


  • ozdek  (19.09.07 17:32:14) 
cıkarmana gerek yok, hatta ups vazifesi yapar. dalga emıcıdır, sok absorbe eder. elektirik kesintisinde hassiktr kaydetmemıstım dedirtmez


  • bryan fury  (19.09.07 18:42:08) 
Niye cikariyorsun pili? Laptop ureticisi sana "pili cikar" demis mi? Bu pil cikarma olayi Turk esnafinin icatlarindan biri, hic aldirma. Laptop tasarlayan adamlar inan bizden cok daha fazla dusunuyorlar, kasiyorlar bu pil isini. Pil cikarma diye bir olay ortaya atmis degiller daha.


  • wpi  (19.09.07 19:15:23) 
elektriğe takılı kullandığım şey isterse 20 kilo olsun, ne fark eder hafiflik? taşıyorsam zaten takmam lazım :)


  • kibritsuyu  (20.09.07 10:23:34) 
(git: 6180)


  • paranormal  (20.09.07 11:41:29) 
hmmm reklam olmasın bu konudaki en kapsamlı ayrıntılı bilgiler donanimhaber forumlarında. abarıp her olasılığın denenmiş versiyonlarına ulaşabilirsiniz. emin değilim ama pil sık sorulanlar gibi bir başlık olabilir.


  • can see  (21.09.07 06:11:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.