[]

Laptop'un ekrani bu hale geldiyse nereye vermeli? servis or not servis

Merhabalar arkadaslar, emektar laptopumun ekraninda zaman geçtikçe dikey olarak rengi geç gelen veya hiç gelmeyen pixel hatlari olusmaya basladi, yani o cizgiye gelen kabloda içten bir ariza vardi anlayacaginiz. en sonunda bir gün bir açtim ki ekranin sag tarafi bu hale gelmis, o gün bugündür ekranin o kismi öyle rengi degisebiliyor, siyah oluyor degisik cizgiler oluyor vs. ama kesinlikle devre disi durumda. laptop'un garantisi bitmistir bu arada. simdi ben bunu servise versem ne kadar fiyat çikarirlar? çözümleri ekrani degistirmek mi olur yoksa sadece onarirlar mi? bunu servisine degil de yazicioglunda fln baska bir yere verebilir miyim, orada fiyat ne olur, yapma olasiliklari ne olur? bildiginiz bu islerden anlayan bir yer var mi? siz olsaniz hangisini yapardiniz? takriben teknik servis ne kadar alikoyar, tamirci ustanin isi kaç gün sürer? ne dersiniz bu ise?

bu arada alet ekrani düzgün olsa daha kullanilir, yenisini al derseniz alacagim zaten de bunun da kesinlikle yaptiracagim.

cihaz Toshiba Satellite P100-250 dir.

son olarak: ekran biraz kirli kusura bakmayin sildim sonra :D

 
böyle bir sorunda tamir olacagını hiç sanmıyorum lcd ekrandan bahsediyoruz bir de ama belli olmaz bu işler. Kendi servisi faiş fiyat isteyebilir notebook hastanesi gibi notebook tamiri yapan yerler var onlardan bir tanesinde deneyin şansınızı.

Tabi çöpçüye de verebilirsiniz alternatif olarak :D
  • rurouni  (11.01.10 03:45:31) 
ekran kısmı pek garanti sartlarına girmıyor, servise gitmesi gerek elbette. ekran kartı da olaiblir sorun. garanti bitmısse lcd paneller pahalı baya.


  • bryan fury  (11.01.10 08:30:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.