[]

Xp de kasmayan oyunlar Windows 7 de neden kasar?

ekran kartı güncellemesi bios güncellemesi yapıldı. dxdiag dan baktığımda direct x 11 yüklü gözüküyor.

ama gel gelelim xp de yağ gibi kayan pes olsun farklı oyunlar olsun kasıyor. hani pes açılırken yazan konami yazısı yanıp söner... xp de sıkıntı yokken win 7 de çizgi çizgi oluyor dalgalı yani... bilmem anlatabiliyor muyum... xpdeki gibi bir akıcılıktan bahsetmem mümkün değil.

intel, dual core 2 duo işlemci, NVIDIA 9600GT fabrika çıkışlı OC 1gb ekran kartı, 2gb ram var...

 
dtx 11 den dolayı olabilirmi

xpde dtx9 ile full grafik oynadığınız dtx 11 de (10 muydu lan) daha fazla hardware yorduğundan kasabilir, yaşıyoruz aynısını zira.
  • kopek  (24.09.10 00:16:15) 
rami yükseltsem farkeder mi?


  • beni boyle sev seveceksen  (24.09.10 00:25:44) 
oyunun uyumluluğunu xp ye alın.
pes için ram gerekmez.
kalabalık olmasın diye editliyorum
oyunun yamaları varsa torrentte bir bak, mesela yeni bir crack indir.
  • hoot  (24.09.10 00:41:23 ~ 00:52:41) 
uyumluluğunu xp ye aldım denedim değişen bir şey yok.

sadece pes için değil. geneli böyle.

donanımsal bir problemden mi kaynaklanıyor? xp de farklı win 7 de farklı çalışması iyice canımı sıkmaya başladı.
  • beni boyle sev seveceksen  (24.09.10 00:48:33) 
valla biz yeni ekran kartı alamadığımızdan dolayı oyun grafikleri kısma yoluna gittik, teknik olarak dtx9 kullanabiliyorsan oyun içinde ala, ama bu sefer yine gidecek grafikler, fazla gaza gelemden biraz düşür grafiklerini oyunların rahat edersin bence.

Ram çılgınca etkilemez, ama ucuz ramler bu ara için rahat olsun 2 daha al 32 bit 3 olarak görür falan, rahatlarsın, 50 lira verdik şahane oldu oyunlar baba dersin. :)
  • kopek  (24.09.10 00:54:44) 
hala çözülmediyse şu yazıya bir bak.
7 ye de faydası olur.
www.pcnet.com.tr
  • hoot  (24.09.10 01:54:10 ~ 02:00:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.