[]

Bu 20lik dişi nabayım? :( ve günde max. kaç tane apranax fort içebiliriz?

İlk 20lik dişimi böbrek ameliyatı olduğumda, henüz daha hastanedeyken çıkarmıştım. Ameliyat acısını değil 20lik diş ağrısını hatırlıyorum o günlerden.

Şimdi ikinci 20lik dişim çıkıyor. Kulağım, kafatasımın sağ kısmı hep bloke. Mutsuzluktan öleceğim, o derece :(

Ben doktora o diş tamamen patlayana kadar gitmek istemiyorum çünkü yarılacak falan, buna hazır değilim manen :((((( Ama ilk seferindeki gibi dişim tamamen çıktıktan sonra çekilirse o zamanki gibi acısız ve zahmetsiz olur diye mantık kuruyorum.

Bu durumda günde kaç adet apranax fort içsem uygundur? :((( Sabah içtim bir tane ama şimdi yine vuruyor :(((

 
Dişin tamamen çıkmasını bekleme, şimdi çekeceğin ağrı, alacağın ağrı kesicilerin sana zararı filan gömülü yirmiliği çektirmenden daha zahmetli. Bir de şu var ki, o diş çıkarken diğer dişleri yamultuyor olabilir, diş tam yerine geliyor mu emin misin ? diş estetiğin bozulursa geri dönüşü çok daha zor. Sen en güzeli git bir diş hekimine eğer yamuk filan geliyorsa aldır kurtul.


  • elikası  (10.08.15 11:49:07) 
Sadece bir köşesi belirmiş dişimin, diğerleri hep daha damakta, kesilip dikilmesini kaldıramam, oracıkta geberirim :((((


  • dessy  (10.08.15 11:51:15) 
O disin tamamen cikmama olasiligida var,eger cikmazsa zaten yarilip alincak.biran once dr.a git.
Gecmis olsun.

  • brnbrs  (10.08.15 11:57:45) 
günlerce ağrı çekmektense bir seferde aldır kurtul bence de. ben 4'ünü de aldırdım, çok mutluyum.
zaten bir kısmı çıkmış durumdaysa yüzeye yakındır, öyle çok derin kesilmez.
ayrıca o kadar korkuyorsan sedasyon yaptırırsın, anlamazsın bile ne ara alındığını.
  • peggy  (10.08.15 12:01:51) 
doktora git, gerekli görürse çene cerrahına yönlendirir.


  • inheritance  (10.08.15 12:07:38) 
Doktora git ama cektirmek istemedigini soyle, agrinin sebebi iltihap da olabilir, iltihap kurutucu verirse agrin diner, zorla disini cekicek hali yok neticede


  • balpolen  (10.08.15 12:17:39) 
Sevgili dessy, 20lik diş ve diş ağrıları üzerine master yaptım diyebilirim, çektiğin azabı tahmin edebiliyorum! geçmiş olsun.

Öncelikle ağrın için apranax fort yerine majezik ya da arveles tavsiye ederim. İki ilaç da mideyi ve karaciğeri apranaxa kıyasla daha az yoruyor. Günde 4-5 majezik içtiğimi -daha doğrusu direkt etki etsin diye ağzımda erittiğimi bilirim. Ama yemene dikkat et.

Dişini çektirme ok, ama bir an önce diş filmi çektir derim.. Eğer dişin yamuk çıkıyorsa (filmde gözükür) diğer dişlerini yamultarak çıkar, ya da kökü düğüm gibiyse çok zor çıkar ve bu daha dertli hikayelere götürür olayı.

Doktor da önereyim diyeceğim ama konuya manen hazır değilsen :)) sanırım şimdilik sırası değil. Sorun olursa bana yaz. Geçmiş olsun.
  • postit  (10.08.15 12:23:00) 
postit, doktor olsan emin ol dişimi sana çektirirdim :D O nasıl bir empati öyle???

benim çok sevdiğim, güvendiğim bir doktorum var zaten ama ben de panik ve anksiyete ataklarda master yaptığım için hazır olamıyorum :((( Eve gidip de bir alkol gargarası yapmak tek isteğim! Ama bir yandan da düşünüyorum doktoruma mı uğrasam diye.

Hayat çok zor ve ben ağrıdan öleceğim :((
  • dessy  (10.08.15 12:30:30 ~ 12:30:42) 
Meğer ki zaten önereceğim doktor benmişim. Yok canım latife ediyorum değilim. :)


  • postit  (10.08.15 17:21:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.