[]

kedi ile yolculuk... uçak öncesi hazırlıklar...

evet 6sında gidiyoruz ankara istanbul arası. önerileriniz neler? nelere dikkat edeyim?




 
başlığı düzelttim. yazarken neyi düşünüyorsam :)


  • yedekhesap  (04.08.15 14:18:35) 
bileti aldıktan sonra müşteri hizmetlerine kedinizle uçağınızı bildirin, eğer bildirmezseniz ve başka bir kedi için rezervasyon varsa almıyorlar.
bi de kiloyu geçme durumunda sıkıntı olabiliyor o yüzden box ya da çanta hafif olursa iyi olur. bu arada bence çanta daha rahat çünkü kabinde box size biraz eziyet olabiliyor alan kalmıyor bacaklar için.
bi de evet sakinleştirici iyi olur, inmesi binmesi filan derken uzun süre dışarıda kalıyor. benim veterinerim bebekler için olan damlalıklı bi sakinleştirici önermişti, ondan veriyordum.
  • red g  (04.08.15 15:14:35) 
benim kedim yol boyunca çok sakindi hatta yarısında da uyudu. kedinizin evde sürekli üzerinde uyuduğu yastık, battaniye vs. varsa onu taşıma kabının içine koyun, kendi kokusunu alması biraz rahatlamasını sağlayacak.

ben yol boyunca başını okşadım, sevdim böylece kendini biraz daha rahat hissetti ve uykuya daldı.

güvenlik kontrollerinden geçerken kediyi kucağınıza alıp kutusunu x-ray'den geçirmeniz gerekecek. kediniz korkup çıkmak istemeyebilir kutusundan, böyle bir durum olursa çok zorlamayın, görevliye kedinin çıkmak istemediğini ve bu şekilde kontrol edilmesini istediğinizi söyleyin. görevli kutunun içine bakacak böylece ve kediniz de daha fazla huzursuz olmayacak.

benim yanımdaki koltukta bir yolcu oturuyordu. hostese yanı boş bir yer varsa oraya geçmek istediğimi söyledim, boarding tamamlanıp tüm yolcular yerleştikten sonra beni yanı boş bir koltuğa aldılar. böylece kedimle beraber rahat rahat oturduk. siz de uçak kalkmadan önce böyle bir istekte bulunun, rahat edersiniz.

özellikle yavru kedilerin sürekli oynamak istedikleri hoplayıp zıpladıkları saatler oluyor ya gün içinde, uçuşunuzun kedinizin öyle zamanlarına gelmemesine dikkat edin. benimki uyku saatinde uçtu, o yüzden çok sakindi ve gözlerini açık tutmakta bile zorlanıyordu. sonra da daldı zaten uykuya.

eğer sormak istediğiniz başka bir şey varsa cevaplayabilirim. daha dün uçtum kedimle :)
  • xavininarapasi  (04.08.15 15:47:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.