[]

vücut geliştirme gurularından öneriler

gençlik burdaki öneriler üzerine şu programı uyguluyorum 1.5 aydır;
www.bodyforumtr.com

fakat sorunlarım var.
1. çok sıkılıyom tek yaptığımdan mıdır nedir. bir de iki set arasına zaman giriyo 3 - 5 dakka. geriliyorum. hareketler de nerdeyse 1.5 saatimi alıyo.
2. pek gelişme göremiyorum sanki. bazı hareketlerde kg arttıramıyorum epey süredir.
3. iki hareket arasındaki ağırlık farkı çok oluyor ve dummbell'da kg ayarlamak kasıyor.

önerebileceğiniz daha pratik bir program var mıdır? zaten kol ve göğüs temelli çalışmak niyetindeyim.
ben yaptım güzel oluyor dediğiniz programlarınız varsa benle paylaşırsanız çok sevinirim.

düzenli yap falan diyceksiniz, çilesiz olmaz diyeceksiniz. haklısınız da. ama hayatın gerçekleri var dostlar. iş planıma uydurmaya çalışıyorum işte kendimce.

 
1: Güç antrenmanı yapmıyorsan, ki 2 dambılla güç antrenmanı yapamazsın zaten, setler arasında 3/5 dakika olmaz. Maksimum 1 dakika olur. Sağlıklı bir antrenman, yine güç antrenmanı değilse eğer, 50 dakikada biter. Uzayan antrenmanlarda kortizol salınımı kaçınılmazdır, kortizol de katabolik bir hormondur. Yıkım yaratır. Maksimum yoğunlukta ve düşük hacimde antrenman yap. Yaptığın işi ciddiye al.

2: Çoğu kişi aynı antrenmanı tekrarlamak vücudun adapte olmasına ve gelişimin durmasına neden olur derler ama ben buna çok katılmıyorum. Sen eğer madde birde olduğu gibi antrenman yapıyorsan gelişememen normal. Çözüm için madde birdeki yazdıklarıma bak.

3: 2 hareket arasında ağırlık farkı olması normal. Göğüs büyük kas grubundadır, yüksek ağırlıkla çalışır; kollar küçük kas grubundadır, düşük ağırlıklarla çalışılır. Sana şu programı uygula diyemem ama compound egzersizlerin her zaman daha işlevsel ve daha etkin bir çalışma/sonuç yarattığını söyleyebilirim. O konuyu araştır biraz.
  • angelus  (22.07.15 20:26:11) 
Merhabalar.

Bu programla başladım ben de geçen sene. Bunu bir süre yapıp hareketlere aşina olduysanız Body Beast önerebilirim. Biraz ekstra ağırlık plakası ve bir sehpaya ihtiyacınız var. 200-300 liraya halledersiniz hepsini.

Body Beast'te building aşamasında ortalama 40, bulkta 30 dakika antremanlar. Ekranda bir üçlüyle ve müzik eşliğinde yaptığınız için can sıkıntısı da olmuyor, keyifle yapıyorsunuz.

Bundan önce de Savaş Cebeci'nin bulking programını yaptım, çok uzun sürüyordu ve sadece 4 hareket vardı, çok sıkılıyordum. Body Beast'te bunu yaşamazsınız, hiç ara yok.

Tek tavsiyem düşük ağırlıklarla başlayın, bacak gününü ilk bir iki kez ağırlıksız yapın.

Bir de spordan sonuç almak istiyorsanız kalori hesaplamayı iyi kötü öğrenin ve yeterli protein aldığınıza emin olun. Bir mezura yardımıyla ölçülerinizi alıp belli periyotlarla kaydeder, arada da bir iki fotoğraf çekerseniz karşılaştırır ve farkı görürsünüz, motive oldukça da daha çok yapmak istersiniz.

Selamlar...

(ohannes, guru demişin. guru değilim, normal evde, okuyarak, ederek, kısıtlı ekipmanla takılıyorum, iyi sonuçlar aldım. )
  • crescendo  (22.07.15 20:49:40 ~ 21:18:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.