[]

Üniversite Tercih Sorunsalı

arkadaşlar merhaba. bu sene gözümü kırpmadan çalıştığım lys sınavının sonuçları açıklandı bildiğiniz üzre. ben sınava ts1 alanından hazırlandım ve sıralamam 4170 olarak geldi. hedefime ulaştım ve şimdi kafamda deli sorular.
ben mimar sinan'da sinema ve tv okumak istiyordum. ancak bölüm hakkında "alaylı" diye tabir edilen o kadar çok şey okudum ki insan düşünmeden edemiyor.
bunun yanında görsel iletişim tasarımı diye bir bölüme rastgeldim. anladığım kadarıyla grafiker - reklamcı karışımı bi' insan yetiştirmeyi hedefliyor bu bölüm. bununla ilgili sinema ve tv'ye nazaran daha olumlu yorumlarla karşılaştıysam da gönlümde yatan sinema ve tv'den eksiği/artısı nedir bilmiyorum.

bir de üniversite sorunu var. mimar sinan'ı ne kadar istiyor olsam da bu sefer vakıf üniversitelerinin imkanları daha iyi gibi yazılarla karşılaşıyorum. kadir has veya yeditepe'yi de düşünüyorum bu yüzden.

kısacası bir senemi armağan ettiğim devletin kurumu ösym'nin yanında hayatımı da sonunda istemediğim şeyler yaparak devlete feda etmek istemiyorum. çünkü gençliğimden istedikleri 1 seneyi tepe tepe kullansınlar diye harcadım zaten.

son olarak sormak istediğim şeyleri netleştirecek olursam: mimar sinan üniversitesini o listenin en başına yapıştırayım mı yoksa vakıf üniversitelerini mi düşüneyim? hatta direk bölüm tercihi değiştirip görsel iletişim tasarıma mı geçeyim?

herkes yönlendirme şüphesi olmadan kişisel fikirlerini istediği gibi yazarsa çok sevinirim. şimdiden çok teşekkürler.

 
Bir iletişimci olarak yanıtlayayım; Sinema-TV'de alaylılar var tamam da reklam sektöründe de Reklamcılık ya da Görsel iletişim tasarımı vs. mezunu olmana bakmıyorlar. Mühendisi de var içinde, iibflisi de...

İletişim fakültelerinin genel olarak mezunları açlık sınırında yaşıyor. İyi bir üniversiteden mezun, yabancı dili iyi seviyede olan ve bilindik reklam ajanslarında staj yapmış bir arkadaşım 2 yıldır sektörde. 2bin lira maaş alıyor. Ailesinden maddi destek alıyor hala...

Sinema TV de dediğin gibi. Benim sana tavsiyem; üniversiteyi belirli bir ortalama ile bitirmen durumunda yurtdışında yüksek lisans bursunun kapılarını açan özel okullar varsa şansını bu yönde denemendir. Yeni medya bölümünü de seçeneklere ekleyip, özellerin bu bahsettiğim imkanlarını bir araştır derim.

Bazı okullarda olduğundan kesin eminim, bir tanışım kadir has'ta burslu okuduktan sonra Kanada'da yüksek lisansa başlamıştı. Türkiye sıralamasında da ilk 100'deydi yanılmıyorsam... Ama bu imkanlarla ilgili okulların düzenlemeleri her yıl değişiyor. Gidip sorarsan yardımcı da olurlar.

Sözün özü; araştırmalısın.
  • scent of a pastrami  (04.07.15 06:38:20 ~ 06:40:03) 
Bu hafta içi birçok özel üniversiteye gidip elimden geldiğinde bilgi toplayacağım o halde. Bir de Kadir Has Üniversitesinde ilgi çekici bir seçenek gördüm. 4. sınıfta Coventry Üniversitesine gönderiyorlarmış. -burs durumunu bilmiyorum- Sonuç olarak okulu Coventry'de bitirince de çift diploma alarak mezun oluyormuşsun. Bu da güzel bir seçenek gibi görünüyor.


  • misshero  (04.07.15 19:25:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.