[]

"Something's got to give" ne demek?

"Something's got to give" ne demek? Nasıl bir durum için kullanılır mesela? Türkçe'ye nasıl çevirilebilir?




 
  • nihilist at  (28.05.15 17:28:44) 
Ahan da dün kullandım bunu. Bir araştırma yapıyoruz danışmanımla beraber. Verilerimiz pek iyi değil gibi, yöntemler işlemiyor. Yöntemler fakir battaniyesi gibi veriyi iyi işlemeye kalkarsam yavaş oluyor, hızlandırırsam verileri düzgün işleyemiyor. Bir yandan da hoca "Şunu da yapalım, bunu da yapalım" diyor. Bunların hepsi de bir arada olacak şeyler değil. İlla ki bir nokta da patlak verecek, daha fazla da inat edemezdik. Zurnanın zart dediği yerdeydik. Son dönemeçler, artık yöntemlere takla attırmaya başladık. Ya veri teslim olacak ya da biz, ötesi yok, bir şey kopacak o noktada; o yüzden "Something's gotta give" dedik. Biri veya bir şey teslim olacak ama kim?

Daha sonra biz teslim olduk, bu noktada da "There's no free lunch" dedik. Bunun da anlamı tüm güzellikleri aynı anda elde edemezsin, illa ki bir noktadan çatlar patlar. Gerçi olay biraz daha karmaşık ama en temiz böyle anlatabilirim.
  • aychovsky  (28.05.15 18:03:21) 
türkçeye tam olarak şu şekilde çevrilir: "bir tarafın içinde patlayacak."

bunu işte resmi bir dille "iki taraftan biri kaybedecek" falan diye çevirebilirsin. ama tam karşılığı vermiyor.
  • sen git ben geliyorum  (24.06.15 17:09:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.