[]

Diş Uçlarının Renk Değiştirmesi

saydam ya da gri tarzı bir renk değişikliği oldu dişlerimin ucunda. özellikle üst ön 2 dişimin uçlarında hafiften belirgin. arkasında siyah renk birşey var da önden görünüşte dişleri hafif karanlık gösteriyor gibi. neden olabilir bu durum? vitamin mi gitmiyor dişlerin ucuna kadar? uç kısmı yassı ve ince olan dişlerin tümünde var bu durum.




 
Asit erozyonu sanırım. Olayı nedir bilmiyorum


  • el comandante  (01.05.15 23:32:24) 
asitli içecek çok nadir içerim, dişlerimi günde 2 kere mutlaka fırçalarım, çok hunharca fırçaladım da dişler mi inceldi acaba?


  • benim adim kerim hepinizi severim  (01.05.15 23:36:24) 
www.sensodyne.com.tr

evet bu resimlerdeki gibi... napcam lan tedavisi yok diyorlar
  • benim adim kerim hepinizi severim  (01.05.15 23:37:43 ~ 23:37:59) 
opak mine lezyonu bu durumun adı. yani çürük başlangıcı, minerallerin bir miktarının çözünmüş olması. bu olay biraz daha ilerlerse dolgu, biraz daha ilerlerse kuafaj ve sonra kanal tedavisine dönüşür.

genel olarak sebebi kötü ağız hijyenidir. ama ön bölge zaten mekanik olarak kendi kendine de önemli bir miktarda temizlenebilen bir bölge. öyle tahmin ediyorum ki beslenme alışkanlıklarınla ilgili olabilir durum. karbonhidratlı, yapışkan şeyleri falan azalt (albenideki krema, şekerli unlular), asitli şeyleri de biraz azalt. problemine yönelik macun da kullanabilirsin. ama herşeyden önce bir diş hekimine git.
korkma, bu genelde çürüğün en erken belirtisi oluyor, dönülmez bir noktada değil.
  • maddisli  (03.05.15 00:50:59 ~ 00:51:23) 
soruya yanlıycam ama benim dişler ezelden beri böyle ya. bi ağız sorunu da yaşamadım hiç. ben napim?


  • reavelyn  (03.05.15 00:53:38) 
@reavelyn

sadece varsayım üzerine konuşuyoruz, tahmin ediyorum ki mine ve dentin gelişimi sırasında oluşan bir anomalidir. sonradan çıkmadığı ve uzun süredir olduğu için tabi ki durumun acil değil, ciddi bir problem yaratmayabilir. ama bu tarz anomaliler dişin çürüğe yatkınlığını arttırabilirler. ağız hijyeni için biraz daha hassas olmanda fayda olabilir. yine de fırsatın olan bir gün, en azından bir fikir sahibi olmak için bir diş hekimine görünmende fayda var.
  • maddisli  (03.05.15 01:03:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.