[]

anketlerde gelir durumu ilginçliği

selam

burada bazen anketler görüyorum, evinize ayda giren para diye bir sürü seçenek oluyor ama 4000-5000'den fazla olunca >4000, >5000 falan yazıp geçiyorlar. eve 5000 girince zengin mi olunuyor? niye ötesi sorulmuyor? halbuki çocuklu bir aile için düşük, istanbul'da yaşayanlar içinse çok düşük bir miktar bu.


 
Bazen aylık gelir denk geliyor, bazen hane halkı gelirini soruyorlar. Hane için 5000 dediğine istatistiksel olarak bayağı çok sayıda bir insandan zengin oluyorsun, orta sınıf gibi bir şey oluyorsun. İstanbul için olabilecek bir para da, Anadolu için zengin denilebilecek yakın bir para bu.


  • aychovsky  (18.04.15 04:23:21) 
oranlardan dolayı olabilir 5 binden fazla alan 100 kişi çıkabilir ama 4-5 arasına bin kişi yığılır 3-4 arasına beş bin kişi vs.
bir de cevaplayan insnlar 2 bin mi 3 bin mi aldığını net belirtme ihtiyacı duyabilir -maaş içeren duyurulara bakın 2bin altında alan küsüratını bile söylüyor yolu yemeği bile belirtiyor -ki normal, o mertebede bunlar önem kazanıyor.
ama 5bin üstü alan/kazanan adam 6800 mü alıyor 8700 mü alıyor o kadar da belirtmeye çalışmaz, bunlar daha az öneemli hale geliyor miktar arttıkça. bi de göze sokar gibi belirtmek istemeyebilir.
  • niye ama  (18.04.15 10:40:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.