[]

Dünyanın en güçlü adamı veganmış? Yani hayvansal yemiyor

www.youtube.com

bu nasıl olabilir ben inanmıyorum. Bence et yiyordur gizli gizli. Yoksa o kadar kas yapamaz. Ete mecburuz. Kas için et lazım. Etini yediğimiz hayvan kas yapmak için ot yiyor olabilir ama biz et yemezsek kas yapamayız.

Fiziksel güç gib ibir şeyi yüceleştirmiş gibi olmak istemezdim de aslında olay protein ve kaslar daha çok, güçten ziyada.

Geçen bir vegan gördüm, Gandhi gibi ipincecikti. Veganlık proteinsizliktir.

Deminki duyuruda söylemeyi unuttum. Burjuva veganlar mesela şunları kulalnıyor.

www.endcruelty.com

tofu , peynir. Çok az yerde varlar. Nigrosta var.

Ama tabi illa zulüm kan gözyaşı olan, katliama para vermeliyiz, yoksa boğazımızdan geçmez. Birilerine öldürdüğü için para verip öldürmelerini devam ettirmeliyiz. Hem et olmazsa kas olmaz. Bu sebeple hyvanların katledilmesi, her gün milyonlarca hyvanıhn boğazlanması umurumda değil.umurumda mı?


Şu vidyodaki olay ne bir de?

www.youtube.com


Düzenleme: Evet en güçlü adam değilmiş, Almanyann en güçlü adamıymış ama dünya rekoru var:

www.thestar.com

 
Sana nacizane fikrimi söyleyeceğim, dediklerin doğru veyahut yanlış o konuya hiç girmeyeceğim bu tarz ulusa seslenişler islamcıların dine çağırması neyse o etkiyi bırakıyor bende(antipati), boşuna yorma kendini bırak insanlar kendi doğrularını kendileri bulsun sen ne desen boş.


  • neferkitty  (18.04.15 01:13:42 ~ 01:18:48) 
Merhaba sonradan vegan olmus biri bu sahis. Dunya'nin degil 2011'de Almanya'nin en guclusu olmus. Sampiyon oldugu 2011 yilinda vegan olmaya karar vermis. Daha sonra baska bir sampiyonlugu yok.

Ayrica bu adamla kapali bir odada kaldigimi hayal edemiyorum. O oda'da bulunan gaz ile marsa gidip gelinir.


www.wikiwand.com
  • latios  (18.04.15 01:17:07 ~ 01:20:17) 
kendin yemeyebilirsin pek tabii de sana ne milletin ne yediğinden. ah kusura bakma ama çok ama çok itici bir dilin var, hani yemeyecek olsam bile inadına yerdim şu propagandamsı şeyden sonra.


  • devilred  (18.04.15 01:17:32) 
Adam rekor kırmış işte, bilmiyorum detayları.

Ben propagandamı çağrımı yapaym da sonra hayvanlar size soracak, niye gelmediniz, biz diyeceğiz biz çağırdık gelmediler filan, üstümde yük kalmasın asdfg

Duruğ dururken bir şeylerin farkına varan azdır. O sebeple bir takım şeyler lyazım. Bu sitede evet umut yok gibi de o farkındalığa ulaşabilecek, yine dezarar gelmez.

Sonuçta bir tarafta mutlu özgürce yaşayan hayvanlar, diğer tarafta tecavüz edlip üremeleri sağlanıp yavruları doğar doğmaz bazen katledilip bazen uzaklaştırılıp annesi babası sömürülen bir durum.

Sonuçta propagandayı kişisel çıkarım için yapmıyorum. Bana giren çıkan yok. He belki çok çok jkişi olursa vegan ürünler ucuzlar da zaten almıyorum ürün marketten.



İnsanlarınm yediği şeyi, nasıl üretildiğini söylemek iticilikse evet iticiyim.
  • Cursed Chico  (18.04.15 01:18:33 ~ 01:21:25) 
vegan kuşlar etçile döndü bu arada haberin var mı :P

www.iflscience.com
  • neferkitty  (18.04.15 01:22:15) 
zeka geriliğine sebep oluyor sanırım veganlık, senden bu çıkarımı yaptım


  • neseranni  (18.04.15 01:23:04) 
Biz de leoparlarla av için kapışıp kazanırsak avımızı çiğ çiğ yiyorduk sonuçta, şimdiyse sadece ot yiyoruz, her şey mümkün :D


  • Cursed Chico  (18.04.15 01:24:03) 
Ben de et yemiyorum ama bu sekilde propagandalar bana da cok itici geliyor ki benimki travmatik bir olay oldugu icin istesem de yiyemiyorum, saglikli beslenmedigimin de farkindayim, sadece değiştiremiyorum.


  • fraise  (18.04.15 01:27:18) 
vejetaryenim, yavaş yavaş süt ürünlerini de kesmeye çalışıyorum, kullanacaksam daha pahalı da olsa endüstriyel olmayanları almaya çalışıyorum en azından ama veganların üslubunu ben de çok itici buluyorum.

tabuları değiştirmek kolay değil, insanlar böyle yetişmiş, anneleri de böyle yetişmişti, onların anneleri de... et olmazsa olmaz diye düşünüyorlar. onları bu bilinçten çıkartmak için illa böyle saldırgan bir üslup takınmaya gerek yok bence.

bir insanın kürk kullanmaması gerektiğinin farkına varması için ona bağırıp çağırmanız işe yaramaz mesela ama hayvanların şartlarını anlatırsanız fikri değişebilir, değişmiş insanlar da vardır. ama siz karşısına geçip saatlerce kürk cinayettir diye bağırsanız yırtınsanız hiçbir işe yaramaz, çünkü karşınızdaki insana ulaşamıyorsunuz.

et için de aynı şekilde, leş yiyiciler!!!111 diye atarlanmak yerine karşınızdaki insanın yediği şein bir canlı olduğunun, koynuna alıp yattığı köpeğiyle bir farkı olmadığının anlatılması lazım. çünkü insanlar öyle görmüyorlar, siz nasıl öyle görmüyorlar diye şaşırıyor olabilirsiniz ama öyle yetişmemişler, bu bilince ulaşmamışlar yani nasıl anlatayım ki bunu daha.

neferkitty'ye katılıyorum ben, misyonerler ne kadar iticiyse o kadar itici şu üslup bence...
  • mutevazi  (18.04.15 01:31:46) 
"dünyanın en güçlü adamı veganmış" pis geyikmiş, hiç bunlara gerek yok. işin şov kısmından ben de tiksiniyorum ama veganlığa da laf söylemeyin lan. azıcık insafı olan adam bu devirde vegan olur, ya da en azından veganlığa kafa olarak yakın olur. kıro kıro alay etmek çocukça.


  • sir gawain  (18.04.15 01:35:02) 
"İsteseniz de sevmeseniz de bu propagandalar yapılacak. duraklara duvarlara yazılyıor yazılacak, mcdonalds camları indirilecek blki içinde siz varken. MEzbahalar basılacak filan. Ve, bu olaylardan etkilenenler adım adım ilerleyecek hayvansalları bırakma konusunda. Yani her şy iyi gidiyor."

ne kadar da kalite akıyor yazılanlardan...
  • devilred  (18.04.15 01:43:43) 
Gençler bir bok olmayacak, insanlar ölene kadar hayvanları parçalayıp yiyecekler, istediğiniz kadar kasın.


  • i was made for you  (18.04.15 01:50:10) 
Kurtulan, kurtarılan hayvanlar açısından düşünürsek onlar için çok şey değişiyor.


  • Cursed Chico  (18.04.15 01:51:41) 
protein tek çeşit birşey değildir. Hayvansal proteinlerin güçlü yapması, bitkisel proteinlere göre farklı bağlara sahip olmasından dolayıdır diye biliyorum. Uzun zaman önce bir makale okumuştum pek aklımda kalmadı ama doğaya bakarak zaten anlayabiliriz. Kilosuna göre güçlü memelilerin çoğu etoburdur. Ha desen ki ne gerek var kas güçlüsü olmaya, insanız biz kaçıncı çağdayız, hayvanlara özenmeyelim vs. vs. , o zaman daha haklı olursun. Ancak etobur yaşam, vegan yaşama göre daha güçlü kılar, referansı da doğadır, hayvanlardır.


  • justinial  (18.04.15 02:00:41) 
  • dodi el ford  (18.04.15 04:28:18) 
Dünyanın gelmiş geçmiş en uzun kadını 2.48'lik boyu ile bir Çinli imiş ama genel olarak Çinli kadınların boyunu düşündüğünde "Çinliler uzundur" diyemeyiz. Bu tarz şeylerde "en" gibi sıfatlarla değil de, istatistiksel olarak anlamlı farklılıklarla gelinmesini tercih ederim.

Besin zincirinin parçasıyız. İnsan hem etobur hem otobur bir canlı. Ama hayvan zulümü konusunda haklısın.

Örneğin, kot kumlama işçileri de silikozis hastalığından ölüyor. Bunun için onların çalışma koşullarına karşı çıkmamız gerek. Aynı şekilde hayvanlar için de onların yetiştirilme ve kesilişlerine karşı çıkmak gerek.
  • aychovsky  (18.04.15 04:44:25) 
ekosistemde sadece ototroflar ve bunlarla beslenen otçullar olamaz. saldırgan olmayan otçul ve hepçil popülasyonları üzerinde baskı kurması gereken gerçek etçillere ve predatör hepçillere de ihtiyaç var. yoksa otçullar da otları bitirip birbirlerine tos ata ata ölüyor kanks. bu evrende kural bu.
ben de isterim kendi proteinimi kendi indirdiğim antilobumdan almayı, ama anlıyorsun ya, biz çok başarılı bir türüz, hep bakışık parmaklar, ter bezleri ve gelişik frontal loblar yüzünden.. önümüze geleni çoktan indirmişiz, her iş için bir aletimiz var, beklenen ömrümüzü 3-4 katına çıkarmışız.. bunlar hep.. medeniyet.. çok güzel.. sen de gelsene?

  • kargn  (18.04.15 06:34:34) 
"Kilosuna göre güçlü memelilerin çoğu etoburdur" denmiş ama goril gergedan noluyor acaba?


  • toua tokuchi  (18.04.15 08:12:51) 
Yahu etçil dediğiniz tüm hayvanlar pişirmeden et yiyip sindirebilen hayvanlar. Bazen günlerce güneş altında kalmış leşleri yiyorlar. Insanlar etçildir demeden önce yarım kilo çiğ et yiyin bakalım. Buzdolabında bekletmeden, pişirmeden. Parazitten ölmeyenler mesaj atsın.

Vejetaryenim, vücut geliştiriyorum, odtü elektronik muhendisliği mezunuyum. Beynim de sağlam vücudum da.
  • harzem  (18.04.15 08:53:34 ~ 08:54:59) 
  • battal gemalmaz  (18.04.15 10:20:06) 
Bu küstahlık nedir arkadaşım. Sen ne halt yersen ye, ne demek o camlar inecek vs. Bizim memleketin başkalarına karışma huyu bitmedi gitti. Muhafazakar zihniyetten ne farkı var şu dayatmaların?


  • hadi hadi  (18.04.15 11:06:01) 
Sanacaklar ki sirf kas yapmak icin et yiyorsunuz, sonra kavga dovus ortamlarina akiyorsunuz.


  • bir varmis bir yokmus  (18.04.15 16:37:01) 
Düzenleme: Evet en güçlü adam değilmiş, Almanyann en güçlü adamıymış ama dünya rekoru var:

www.thestar.com

bu arada yanlış bilgi içeren şeyleri seçmemeye çalışıyorum cevap olarak yoksa sorunum yok kimseyle.

en GÜçlü memelierin etobur filan olması, elinin altında internet olan birinden duymak çok komik. Kütlece en büyük canlılar ototburlardır, bu ggenellemelerden nefret ediyorum, öyle genel bir şey yok zaten ama bakınca çoğu büyük hayvan otçul. Bu güçlü oldukları anlamına gelmez de tabi ki güçlü olanları da var, goriller gibi. GÜç zaten değişir, biri için hız, biri için zıplamak .

Et yiyenler daha çevik vs olabiliyor genelde de , o da otoburlar avlanma ihtiyacı yok, ot yiyor. ET yiyyenler öyle avlanması gerktiği için mecbur çevikleşmye.

Yani dayanaksız, bilimsellikten uzak önermeler yapıp sonra da et yemek en sağlıklı en güçlü yaşamdır demek sadece bu siteye özgü değil tabi ki, ve sadece bu konuya özgü değil. Türkiyde hemen hemen jher yerde var ne yazık ki.

İnandığım şeye hakaret edilirse ben de gereken cevabı veririm. Ben kimseden nefret etmiyorum. Nefret duygusundan uzak biriuyim zaten. Hakaret olmayan şeylere zaten cevap vermeye çalışıyorum. Yoksa her veganın çevresinde vardır et yiyiciler.

Bu knouyu niye açtım, bitkisel beslenenler gerekli protein alamaz, kas yapamaz gibi her türlü gerçeklikten uzak şeyler söylendi ve onlara karşı bunu açtım. Yanlışları düzelteyim diye sitede doğru gösterilen ve çoğu kişinin doğru sandığı ve ne kadar araştırma yapılırsa yapılsın, gözleriyle görürlerse görsünler doğru sanmaktan vazgeçmeyecekleri.

aychovsky benim ve çoğu arkadaşımın karşı olduğu şey acısız bir ölüm olsun, katledilene kadar güzel 5 yıldızlı barınakta yaşasın değil. Hayvan da bizim gibi birey, hiçbir taakküm olamamalı onlara, hepsi özgür olmalı, dolaşabilmeli ve eceliyle ölmeli ya da başka hayvan tarafından ve cesedi de toprağa ya da başka hyvanın midesine girmeli ,insanın bu döngüde yeri yok.

kargn medeniyet uygarlık teknoloji tıp. Bazı veganlar zaten karşı bu tür şeylere. İnsanları birbirinden ve Doğa dan koparan, huzurdan mutluluktan koparan şeyler genel olarak. Ekosistemde hayvanalr naopmış , ne yapıyor beni ilgilendirmyor. İmaknımız var et yemeden iyibir yaşam. Dİğer hayvanlar zaten yiyor birbirini, denge bozulmuyor. Dengeye karşı gelen biziz.

milyonlarca hayvan her gün kesiliyor, bu hayvanlar her gün tecavüzle çoğatılıyor filan, hepsinin boşaltım maliyeit yemek maliyeti su vs var. Yani çok tüketim yapılıyor, israf ediliyor. O hayvanı yetiştirip kesmek yerine yani bir kilo et üretmek yerine, daha fazla bitki ve dahaz su harcanarak daha çok insan doyabilir. Yani hayvanlar otları bitirmiyor ya daveganlar et yiyenlerden dahaf azla bitki katletmiyor. Otlar ve sudaha çok et yiyenler için kullanılıyor. Detatylı bilgiler vart internette.

1 kilo et için 15000 litre su harcanıyor. Sadece bir kilo et için.

doğuştan vegan araştırmadım ama www.plantbuilt.com var yani.

mesela heartache in yazdıkları bakın , anlayacaksınız ne demek istediğimi. Biri gelip sizin yaşadığız yaptığınız ve aksini gözlemlediğiniz, kendi vücudunuzda gördüğünüz ve bilimsel olarak da çoğunluk olarak aksi bilinen şeye böyle bilmiş tavırla sanki profesör gibi geliyor anlatıyor.Bundan bahsediyorum, bu gibi şeyleri düzeltmeye çalışıyorum. Hayatında bir an bile tanrının varlığından şüphe etmemiş birinin atesitlik ne saçma demesi gibi bir şey biraz.

Googlea water not healty da yazsan meat not heatlhy dfe yazsan sonuç çıkar. Ünlüler zaten trend uğruna yapıyor, Beyonce kürkle vegan takıldı 21 gün, veganlık bu değil yani. onlar o kadar parası varken düzgün beslenemesi imkansız. Düzgün beslenemeyen et ya da otçul hiçbir beslenme dfüzeni zaten sağlıklı değil. Ya da sadece tek tip beslenen, her gün sadece muz yiyen. Gerçi var böyle kişiler kilo vermk için de. Sorunlar oluyordur diye tahmin ediyorum.

Gereken özen verilmeli beslenirken. Veganlarda da pek umursanmıyor bazen, hamur işi vs yeniyor da yine de sağlıklı kalmak zor değil tabi.

İnsanın biyolojisi umurumda değil ama iki taraf da kendine çekiyor , biri otçul biri etçildir diyor. Oysa hepçildir. Etin sindirimi saatler alabiliyor vücutta mesela, sebzeler 1-2 saatte genelde sindirilebilyiorken. Sütün kemik erimesinde katkısı artık biliniyor. bunlar olsun ya da olmasın, imkanımız var et yemeden sağlıkıyaşayabilmeye. Biyoloji ya da atalarımız etçil mniydi ya da vücudumuz mnüsait değil, pek umrsamadığım şieyler

. Çevremde doğuştan veganlar da var, sonradn veganlar da ve hayatında hiç vegan görmemiş, konuşmamış , onları spor yaparken görmemiş ya da ne bileyim zekasıyla ilgili şeylergörmemiş insanların veganlığa atıp tutmalarını anlayabiliyorum çünkü doktorlar bile var veganlğı bırak yoksa ölürsün vs diyebilecek kadar olan. hatta evrim olmamıştır diyen doktor bile var. Yani araştırılmıyor. Ezbere.

Ette olup bitkilerde olmayna şey ne mesela, b12 var sadece. Link koymak istemiyorum ama çok araştırma var düzgün yapılırsa ömür uzattığı ve yaşlıyken bile sağlııklı kalınabildiği. Çevremde de var zaten ve kendim görebiliyorum bunu vücudumda. Ve diyelim ki veganlık çok sağlıskız bir şey iddia edildiği gibi, çoğu vegan yine buna devam ederdi. Amacımız uzun ya da sağlıklı yaşamak değil, canlılara ve DOğa ya en az zararı veren yaşam ve bunda da veganlığınve fruteryanlığın ilk sırada olduğu yadsınamaz bir şey.

Yani veganlığın yetersiz olduğu konu yok, b12 olayı var. O da zaten ette de yok, katkı maddesiyle filan veriliyor. et yiyen çoğu kişi de kullanabiliyor b12 hapı. Veganlık, vegan olup susmak köşene çekilmek değil.

Nasıl bir akpliye katile hırsıza oy veriyorsun diyebiliyorsak isterse hocamı annemiz olsun, bu bir nasıl gerçekse ve onyıllar boyu hatırlanacaksa, zulüm kan gözyaşı içeren şeyleri tüketiyorsunuz, bunlara mecbur değilsiniz demek de aynı şey. Çünkü bir perde var, bunu aşmak kolay değil. Bazısı kabullenemiyor, bazısı kabul ediyor ama devam ediyor.

Bebim amacım böyle vegabnlığı genel olarak tartışmak değiidi. Protein ve kas oalyını göstermekti. Gergedan goril fil gibi canlılara bakarak zaten kas ve protein olayı çok mantıklıca anlaşılabiliyor. Hepsi otçul genel olarak. İnsanda da bir sıkıntı yok vegan beslenince.
  • Cursed Chico  (20.04.15 17:29:38) 
bitkilerin de acı çekiyor olabileceğiyle ilgili.

konuyla alakasız ama alakalı, göz atmak isteyen için;
eksisozluk.com
  • vatandasacartcurtyok  (20.04.15 17:59:55 ~ 18:01:17) 
@Chioco,

ben sunu anladim. Bazi insanlarda vicdan duygusu gelismemis. Ben vegan degilim, olmak istiyorum ve elimden geldiginde et yememeye calisiyorum. Saniyorum bir gecis asamasi benimki. Hayatimboyunca lahmacun ve manti yiyemeyecek olmayi kabullenmek biraz kastiriyor :) ama mesela et yiyeceksem dana yemiyorum. Ufacik danalarin annelerinden dogar dogmaz ayrilamalari, annelerinin uzun uzun günlerce aglamasi, o yavrularin hareket etmesinler diye tabutlara koyulmasi ve süt dana diye kesilmesi mesela benim kabul edemeyecegim bir gercekcilik. Vicdanen artik icim aciyor, bu endüstriye katki sagladigim icin. Sut üretimi icin hayvanlara tecavüz edilmesi, kazlarin canli iken diri diri tüylerinin yolunmasi, hayvanlar üzerinde test yapan P&G gibi firmalar, hakikaten insanlik onurumu zedeliyor benim.

Ben sahsen bu vahsetin ortasinda olmak ve bu vahseti normallestirenlere para kazandirmayayim istiyorum. Cunku insanim, cunku vicdanim var.

Iste "et yemöyö yemöyö köfön cölüsmüyör böhü böhü" diyen tiplere bunu anlatamazsin. Adama P&G, Loreal, Colgative-Palmotive, hayvan testleri diyorsun, s.tir git bakisi atiyor sana. En ufak bir rahatsizlik hissi yok, cok ilginc hakikaten
  • beholderrulez  (20.04.15 18:19:41) 
heye, bir tek sizde vicdan var. aslında "insanın" beslenme şekliyle alakalı olmayan endüstriyel işlem sorunlarını evirip çevirip veganlığın insan için en uygun beslenme şekl olduğuna bağlamanız kadar absürt şu vicdan olayının sizin dışında varolmadığını iddia etmeniz, ayrıyeten küstahça. bakın, sizin derdiniz belli, veganlık bir protesto, bir isyan sadece. ve pasif agresif bir hareket. bunu böyle dile getirin, samimi olun en azından. inatla insanlar için en uygun beslenme şekli diye saçmasapan argümanlarla ortaya çıkıp durmayın, yobazlaşmayın. veganlığın varolan düzen içindeki zulme karşı muhalif tavrı ile diğer ekolojik ve biyolojik meseleleri iç içe geçirmeyin.


  • neseranni  (20.04.15 20:52:29) 
ot yediginden beyni az gelismis diyerek komik olmaya calisanlar, sagligi icin mecburiyetten et yemeyen insanlar da mi oyle? mesela glutensiz diyet var, mecburen oyle yasiyorlar, onlar da mi eksik, ozurlu filan?


  • bir varmis bir yokmus  (21.04.15 00:29:22 ~ 00:30:52) 
Ben tabloya takildim. Salatilikta o kadar protein yok yahu. Eser miktarda hatta.


  • kint  (21.04.15 00:38:42) 
Veganligin artik seviye atlama zamani geldi. Boyle olmaz. Diger etcillerin de durdurulmasi lazim. Geyikleri, impalalari, bufalolari, zebralari paramparaca yapip yiyorlar vicdansiz etciller. Bildigin parcaliyorlar, daha can vermeden yiyorlar, gercekte diyorum. Aslani, kaplani, citasi, leopari, jaguari, timsahi, oldurup oldurup yiyorlar. Acisiz da oldurmuyorlar bir de. OInsan irki olarak buna da mudahale etmemiz lazim, can ise can, aci ise aci, oldurmek ise oldurmek. Derhal bu vahsi dogaya mudahale etmemiz lazim medeniyet sahibi irk olarak. Ekoljik dengeye ise sonra bir seyler dusunuruz. Et yemeyiversinler kedigiller medigillerde. Ya da otculluga evrilmeyi tetikleyecek hamleler yapmayi deneyebiliriz. Birkac milyon yil surer ama denemek lazim.


  • stavro  (21.04.15 00:52:39) 
su ders yeni basladi, cidden meraki olan varsa buyursun: Ethics of eating, Cornell Universitesi
www.edx.org

  • bir varmis bir yokmus  (21.04.15 01:30:12) 
Bitkilerin acı çekmiyor diyenlerden değilim.

beholderrulez

lahmacun ve mantının da veganı var da yemedim hiç :) İnsanların içinde bulunduğu şartları, çevresini, düşünme yetisini, farkındalık ve empati seviyesini tahmin edebiliyorum, o yüzden fazla takmıyorum insanları ve tavırlarını. Sitedeki gibi genel tavır , ama tabi anlatmaya cevaplamaya çalışıyorum.Üzücü bir durum, işte ş


neseranni

veganlık ekolojik bir beslenme zaten. Doğaya etçile göre daha az zarar veren. Endüstriyel olsun olmasnı.Veganların sayısı artsa belki toprağa zarar verecek artacak, fazla bitki ekilmesi filan, hiç araştırmadım ama her sene çölleşen araziler var hayvanlar için, yani etçil beslenmedenfazla olmayacktır veganların zararı. Etin, sütün zararlarına bakınca veganlığın en sağlıklı beslenme biçimi olduğunu ben söylemiyorum, araştrımalar söylüyor.

SAyısı az da olsa vegan doktorlar da var ve onlardan biri nin paylaşımı

www.facebook.com

belirttiğim gibi daha önce, evrim yoktur diyen doktorlar bile var ya da en ufak bir hastalıkla veganlıktandır deyiveren. Doktorun tek başına veganlık şöyledir böyledir diyebilmesi zor bence, binlerce kişiüstünde araştırmalar yapılıyor, testler yapılıyor, öyle sonçlar alınıyor.

Hem milyonlarca insan var doğuştan vegan, inanışı gereği.


stavro

uzun süredir bunu diyen çıkmamıştı. DEdiğin gini vahşi doğa orası ve aslan gidip çorba pişiremez, elma koparamaz. Koparsa da yer mi bilmem de sindiremez. MEcburlar. SOurce code u öyle. Ama insanımn source codeu değişebiliyor. O paragrafı yazabilen hayvan yok, yani onlar idrak edemiyor ama sen farkındasın. BU bile aslında gösteriyor. Ama güzel olurdu tabi hiçbir hayvan öldürmesin diğerini, eceliyle ölsünler filan.
  • Cursed Chico  (23.04.15 20:32:34) 
Paylaşımı doktorun


Düzenli bakliyat tüketimi (fasulye çeşitleri, soya, nohut, mercimek, yer fıstığı), zengin protein muhtevası açısından bizim için çok önemlidir. Daha önce kırmızı et başta olmak üzere hayvansal gıdaların kalın bağırsak kanseri riskini artırdığı konusunda sizi uyarmıştım (1). Kalın bağırsak kanseri sıklık olarak erkeklerde 3. sırada, kadınlarda 2. sıradadır. Tüm dünyada görülme sıklığı gittikçe artmakta ve gittikçe daha erken yaşlarda görülmektedir.
Bu hafta yayınlanan bir metaanaliz çalışması bakliyat grubunun tam aksi olarak kalın bağırsak kanseri riskini azalttığını gösterdi (2). Bakliyat grubunu ne kadar çok tüketirseniz kalın bağırsak kanseri riskiniz o kadar azalıyor. Bazıları “gaz yapıyor” diye bakliyattan uzak duruyor ancak şunu unutmayın ki bakliyatın kanserden koruyucu etkisnin bir kısmı o gazı yapan -bakliyatı parçalayan- faydalı bakterilerden ileri geliyor. Bakliyatta bulunan flavonoidler tümör hücrelerinin büyümesini durduruyor. Lif muhtevası dışkının şekillenmesini sağlayarak bağırsaklarda kalış süresini azaltıyor. Ne kadar bakliyat tüketelim diye sorarsanız: her gün bir öğünde bakliyat olmasına dikkat edin derim. Bir gün çorbasını, ertesi gün yemeğini, bir başka gün salatasını yersiniz. Sevdiğim tariflerenden birini sizinle paylaşayım:
  • Cursed Chico  (23.04.15 20:33:02) 
protein için değil sevdiğim için et yiyorum.


  • yetkili birine benzeyen abi  (23.04.15 20:38:54) 
ben de cok seviyorum et, bazen canim deli cekiyor ama yiyemiyorum cunku reyonda dolasirken bile o hayvanlarin olme anlari gozumun onunde canlaniyor, aklim cikiyor.
laboratuvar uretimi et fiyatinin ucuzlamasini iple cekiyorum o yuzden.

  • bir varmis bir yokmus  (24.04.15 02:54:26) 
Bahsettiginiz tarif cikmamis Cursed Chico.
Tesekkurler faydali bilgiler icin ayrica.

  • bir varmis bir yokmus  (25.04.15 01:38:39) 
buydu

Siyah fasulyeli sandviç
3 su bardağı önceden haşlanmış siyah (veya beyaz) fasulye
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı biber salçası
1 diş ezilmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı soğan tozu veya ince doğranmış soğan
2 sap ince doğranmış yeşil soğan
1 adet kaba rendelenmiş havuç
½ demet ince doğranmış maydanoz
2 su bardağı yulaf ezmesi
Malzemeleri blenderden geçirin, en son yulafı ilave edip karıştırın. Elinizle köfte şekli verip yanmaz tavada iki yüzünü de pişirin. Tam tahıl tortilla ekmeği veya ikiye ayırdığınız tam buğday ekmeği içine yerleştirin, üzerine marul, domates dilimleri, soğan, hardal veya ketçup dökerek servis edin.
  • Cursed Chico  (25.04.15 12:08:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.