[]

bir adet soru

şimdi kadınlar hamile kaldıklarında hemen anlayamıyorlar, regli gecikince test yapıp o zaman anlıyorlar ya işte o geçen sürede hamile kalırlarsa ve o sürede alkol alırlarsa o alınan alkolün bebeğe zararı oluyor mu? yanlış mı hatırlıyorum bilmiyorum ama bebek 1 aylık olana kadar o alkolün falan bebeğe bir zararı olmuyordu sanki? sonuçta regl gecikmeden hamile kaldığını pek anlamıyorsun nasıl bir önlem alınıyor o durumda?




 
döllenmeden itibaren rahme tutunmasına kadar geçen 14 günlük süreçte hiçbir şey etkilemez.(zigotu)

ilaç,alkol vs.

çünkü o dönemde tamamen kök hücreden oluşup, hasar gördükçe tamir oluyor.
Ancak 14 günden sonra kalıcı hasar verir ki bu da tam reglin gecikmesi dönemine denk gelip anne fark ediyor.
  • neferkitty  (05.03.15 23:19:42 ~ 23:33:37) 
mesela reglimden 1 hafta sonra hamile kaldım diyelim diğer reglime de 3 hafta var. sonuçta bu 14 günlük süreyi 1 hafta geçmiş oluyorum anlayana kadar o durumda o 1 haftada içersem zarar vermiş olur muyum?


  • sta  (05.03.15 23:22:43) 
regl gecikmesine kadar olan sürede zigot hasar görmüyor(yani görse de kendisini onarıyor) ama rahme tutunması etkilenebilir belki.


  • neferkitty  (05.03.15 23:23:49 ~ 23:24:36) 
Supriz gebelik yoksa, planlanan bir seyse zaten her iki tarafin da alkolu birakmasi lazim en az 2 ay once. Her iki taraf sigara icmemeli.
Kadin en az 3 ay once folik asit alimina baslamali
Erkek c vitamini almali

Arkadaslar soruna cevap vermisler ama seninle olan onceki sohbetimizden dolayi bunlari yazdim :) gebe kalmadan once de gebe gibi davranmak gerekiyor :)
  • la noix  (06.03.15 07:07:44) 
erkek tarafı hiç mi içmemeli alkol falan yoksa arada içerse kadınınki kadar sıkıntı olmaz mı?


  • sta  (06.03.15 11:30:34) 
Sperm kalitesi icin alkol icmemeli. erkegin ictigi alkol bebekte hastaliga neden olmuyor (bilindigi kadariyla) ama gebe kalmayi zorlastirir. Benim kisisel gorusum riske atmamak, hayatim o doneminde alkolden, zararli aliskanliklardan uzak durmak gibi onlemlerin asla ve asla bir zarari olmaz. Ama az sayida/miktarda yapmanin zarari su kadar olur diye kimse de bir sey diyemez cunku 100 erkek alip 50sine alkol verip 50sine alkol vermeden fertilite calismasi yapamiyoruz :)


  • la noix  (06.03.15 12:47:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.