[]

Raspberry Pi 2

selam

Bir arkadaşın mini mac'ini televizyonda kullandığını gördüğümden beri aklımda böyle bir alet var ve sanırım benim için en uygun cihaz bu. ama sormadan edemiyorum.

sorularım çok basit ve cevabı net olan sorular.

1. ben bunu tv'ye bağlayıp, wireless ilen internete bağlanıp babalar gibi dizi/film izleyebilir miyim?

2. yeri geldiğinde ofis kullanmam gerekecek, ofis kullanabilir miyim / kurabilir miyim?

3. bilgisayarda yaptığım ufak tefek işleri yapabilir miyim? (mp3 kesme biçme, çok basit photoshop kullanma, ufak tefek oyunlar oynama vb..)

4. yazıcıyı veya herhangi bir usb aleti buna bağlayabilir miyim?

5. bulut depolama alanlarıma aslanlar gibi bağlanabilir miyim?

not: bunları yapmak için bir bilgisayarım var ancak artık eskidi ve yavaşladı. tv'ye bağlama şansım da yok vga çıkışlı olduğundan dolayı. yeni bir bilgisayara da boşuna dünya para vermek istemiyorum çünkü evde internette gezinme işlerini ipadle yapıyorum.

not 2: bunun aslında bir bilgisayar olduğunu da biliyorum ancak çok karışık bilgiler var internette o yüzden kullanan birisinden bir özet istiyorum.

not 3 ve en önemlisi: "onun yerine banana pi al, cubieboard al, x al, y al" gibi kafamı iyice bulandıracak şeyler söylemezseniz gerçekten çok sevinirim :(((((

 
Hepsini yaparsın. Yenisi Windows 10 ile uyumlu gelecek sanırım, daha kolay yaparsın belki.


  • osurdum  (03.02.15 16:49:41) 
bokunu çıkartmayalım inşallah, photoshop ney la, bi kısmına ok bi kısmına not ok.


  • selam  (03.02.15 17:44:03) 
@selam: fotoşop dediğim misal. sadece ayda yılda bir kesme biçme işlemlerim oluyor tamamen keyfi. olmasa da olur yani.

olup olmayacak kısımleri belirtirsen sevinirim.
  • teritori  (03.02.15 21:06:18) 
raspi türevi cihazların amacı zaten bilgisayarlara alternatif olsun diye değil,öğrencilere programlamayı,kod yazmayı desteklemek.


  • izole  (04.02.15 01:28:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.