[]

Mutfakta hangi ölçü aletini kullanıyorsunuz?

Bir süredir almak istiyorum kendime. İlk başta şu kaşıklardan alayım istedim ama onlar sadece küçük ölçekli tarifler için işe yarayacak: www.google.com.tr

Her türlü ölçümde kullanmak üzere hangi ölçü aletini almalıyım? Hem katı, hem sıvı malzemeleri ölçen/tartan, 2 gr'dan 200 gr'a kadar büyük/küçük ölçüler için kullanabileceğim bir tartı önerebilir misiniz?

Kullandığınız ürünü de önerebilir ya da 'ben yandım, sen yanma' diyebilirsiniz :)

 
aliexpress'te 4-5 dolara satılıyorlar. bir ay beklemekten başka ne kadar kötü olabilir ki?


  • marido  (01.02.15 12:25:02) 
Geniş tabanlı bir dijital mutfak tartisi iş görür.


  • nereye bu gidis  (01.02.15 12:26:16) 
çay kaşığı, yemek kaşığı, tatlı kaşığı, çay bardağı, su bardağı, tutam


  • mesglsn sanirm bn yatiyrm  (01.02.15 12:27:30) 
Surdaki yesil sapli sey ilgincmis: www.crookedbrains.net

Bende bir plastik olcu kabi var, uzerinde Cup cinsiden, litre, DL, seker ve un icin gramaj gosteren, FL.OZ olculeri var. Olculerin kabin icinden de okunabilior olmasi guzel bir tasarim. Bunun yani sira hassas tarti olmali. Kasiklari kullanmayi sevmiyorum pek.
  • bir varmis bir yokmus  (01.02.15 12:28:13) 
başlığa cevap: gözümü.

bence göz daha iyi bir alternatif.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (01.02.15 12:29:34) 
Ben ölçü aleti almak istiyorum. Peki, bu konuda cevap verebilecek olan var mı? :)


  • dessy  (01.02.15 12:31:02) 
Terazi: Mekanik, çok iyi marka değil, galiba bir ürünün hediyesiydi. Doğru tartıyor, arada makarna gibi hazır ürünlerle kontrol edip ayar düğmesinden ayarlıyorum.

Kaşık: İkili, tatlı ve çay kaşığı. O da ekmek makinesiyle geldi.

Sıvı ölçü kabı: iki tane oldular. İkisi de mutlaka aldığım bir ürünle gelmiştir hatırlamıyorum şimdi.

Bu kadar yeterli oluyor bana. Terazi en işe yarayanı. Diğerlerinin alternatifleri var, bardak kaşık kullanılabilir.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (01.02.15 12:37:39 ~ 12:38:33) 
ben bu linkte attığın cup seti ile spoon setini kullanmayı tercih ettim. sebebi de daha çok yapmayı sevdiğim tatlı kek türü şeyler için adam akıllı bulduğum bütün tariflerin abd sitelerinde yer alması idi. 1 cup un mu diyor ölç unu, at kaba karıştır. öbür türlü onun su bardağı ya da gramaj ölçüye dönüştürme işi çok angarya geliyor.

cupların yanında sıvılar için de ml ölçen ölçü kaplarından kullanıyorum. japon pazarında satılanlar bile hayli hayli işimi görüyor.

bunun dışında bir de annemden aldığım eski usul tartı var. dediğin gibi 1 2 gramlık ölçü çok rahat anlaşılmıyor ama. yakında ucuz yollu bir dijital tartı alabilirim o yüzden.
  • 760 gr  (01.02.15 12:38:23) 
anladığım kadarıyla tüm bu işlevi gören bir tartı yok.

yani her halükarda farklı setler halinde almam gerekecek galiba
  • dessy  (01.02.15 12:46:04) 
Cup/spoon seti isine yarar.
Ben teraziyi Rossanndan aldım, baya iş gördü.
Sıvılar için de paşavahçe'den bardak almıştım, o da iş Görüyor.
  • april12th  (01.02.15 18:22:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.