[]

Sözlüğün geleceği

Sizce sözlüğün sonu ne olacak?

20.05.2013'de yıllardır okuduğum sözlüğe sonunda yazar olmaya karar verdim ve 10 entry'mi girdim. Felsefe notlarımdan aldığım gayet orjinal bilgi verici tanımlardı.

Neredeyse 2 yılın sonunda, bu yılbaşından hemen sonra sıralamada tek haneli rakamlara düştüm ve aynı gün içinde e-mail aldım:
"sevgili mindwars,
malesef entry profiliniz onaylanmadı.
entry'lerinizi çöpünüze gönderip sırada sizi geriye attık.
daha özenli daha güzel entry'lerde görüşmek üzere."

Bakmak isteyenler için aynılarını hiç düzeltmeden tekrar girdim:
eksisozluk.com

Nasıl bir kontrol mekanizması var bu yapının cidden anlamıyorum, nasıl bir insan benim entry'lerimin "özensiz" olduğunu iddia edip;
eksisozluk.com
eksisozluk.com
bunları yazan birini uygun görebilir. Bu arada bu yazar sadece gözüme ilk takılan kişi yoksa herhangi bir alıp veremediğim yok. Ancak siz de okuyorsunuz sözlüğü, durumun ne kadar içler acısı olduğunun farkındasınız. Gözünüzü kapatıp rastgele giri seçseniz 10'da 8'i bu durumda.

Hayır tekrar yazar olmayı falan deneyecek değilim, sadece durumun absürtlüğüne gülüyorum.

 
"yıllardır sözlükteyim" tribini atıp da formatın ırzına geçen, içi boş, aptalca bakınızlar veren tipler göze batmaz da iyi yazan çaylaklar salakça gerekçelerle geri çevrilirler.


  • m e b  (27.01.15 21:04:26) 
entry'lerinizi okudum. ve evet haklısınız. sözlükten geç haberdar olmuşsunuz ancak sözlük belirli bir popülasyona ulaştıktan sonra 2001- 2002 bu yapıyı devam ettirmekte zorlandı ve sedat'ın esasda iyi ama usülde ''sıçan'' yöntemleri ile 6. nesil ile başlayan ; yazar alımını doğum günleri , yeni yıllar, şaka günleri ya da pozitif ayrımcılığı yanlış anlayarak 8mart gibi tarihlerde yoğun bir şekilde toplu alımlarla gerçekleştirir oldu. bir ara da moderasyonun yetişemediği(!) çıkarımı ile kondüktör sistemine geçildi ve tamamen formattan uzak şahsi değerlendirilmelere tabii oldu entry'leriniz. işte bu durumda kalabalığın arasından geçen yığın içeride kaldı ve halen yazmaya devam ediyor/ediyorlar/ediyoruz tuhafı ortaya çıktı.

ha keza sözlükte tematik entry girenlerde son kanzuk darbesinin ardından yoğun bir şekilde kenara çekildirler diye düşünüyorum. yani birileri aldı gemiyi yürüdü ve bu hale geldi. onun dışında standart uygulama şu başlık altında daha öncede tartışılmıştı belki fikir olur eksisozluk.com
  • mete kudur  (27.01.15 21:07:31 ~ 21:08:43) 
ilk kısım için diyecek fazla bir şey yok. aynı şekilde bir sürü insanın çaylak hesapları çöpe gidiyor. benim de aynı şekilde ilk hesabım çöpe gitti. nasıl bir kontrol mekanizması var bilemiyorum. bu hesabın çaylak entrylerini çok daha sallama girmeme rağmen sanırım 1,5 senede yazar oldum.

ikinci kısım, evet ben de zaman zaman niteliksiz şeyler yazıyorum. ama örnek verdiğin tipte entrylere cidden anlam veremiyorum. çoğu zaman cümle bile olmayan rastgele 2-3 kelimelik şeyler giriyorlar. içerik kalitesini geçtim anlam bile ifade etmeyen, sadece küfür içeren bir sürü entry var. sırf tık geliyor diye görmezden geliniyor. halbuki işler bir şikayet mekanizması olsa herkes gönüllü olarak düzeltir durumu. ama yapmıyorlar işte.
  • doxanikee  (27.01.15 21:11:14) 
Entrylerinizi okuyamadım ama sizinle hemfikirim maalesef. Sözlük, sözlük olmaktan çıkalı çok oldu...


  • 100 monkeys  (27.01.15 22:01:30) 
sizi meta sözlüğe davet ediyoruz. ekşide sıra bekleyen çaylakların bir kısmı meta sözlükte yazmaya başladı. 3 ayda kullanıcı sayımız 1400'ü geçti.

ve meta sözlüğü tam olarak da sizin yakındığınız sebeplerden ötürü açtık. bu kadar kalitesiz ve düzelmek için hiçbir çaba sarfetmeyen bir ortama alternatif yaratabilmek için.

lütfen aşağıdaki yazıları bir reklam yazısı olarak görmeyip hepsini okuyunuz. hiçbiri yazmış olmak için yazılmış reklam metinleri değiller. sizinle aynı fikri paylaşan ve samimi olarak ekşinin geldiği noktadan kaygı duyan birinin yazıları.

metasozluk.com
eksisozluk.com
eksisozluk.com
metasozluk.com

elbette ki yazıları okuduktan sonra gelip gelmemek size kalmış.

selamlar.
  • plsqldvlpr  (01.02.15 17:43:09 ~ 17:44:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.