[]

Yataklı tren sorularım var hacılar.

selamlar,

yataklı trende tek başıma 24 saatlik bir yolculuk yapıcam. film, müzik, dergi, kitap hepsi hazır.

aynı yolu otobüsle gidersem 13 saat sürüyor.

siz olsanız hangisini tercihe derdiniz?

bir de bu yataklı trenlerin nasıl olduğunu bilmiyorum. özellikle kapıları nasıl? ben fotoğraf bulamadım internette. kapılar sağlam mı? kitleniyor mu? içerisi gözüküyor mu?

sağ olunuz.

 
keşke yaraklı yazmasaydın...


  • yazmamaya yemin eden adam  (13.01.15 20:00:53) 
Adama yeminini bozdurdun.

Yataklı tren derken kuşetlimi yataklımı onun ayrımına dikkat et. Kuşette odada 4 kişi kalınıyor çünkü.
  • mrmlq  (13.01.15 20:04:31) 
ahah efsane bir duyuru olma yolunda ilerliyor bu yalnız, pek güldüm.

zaman önemli ise otobüs, değilse tren. ya"t"aklı olsun ama :)
  • devilred  (13.01.15 20:07:36) 
vay amk rezil olduk lan :)


  • ya ben lan neyse  (13.01.15 20:09:01) 
kapılarda sorun yok, kitleniyor, içerisi de görünmüyor. ben bir kadın olarak sorun etmedim, tek olarak yolculuk yaptım defalarca. gayet zevkli. hangi tren?


  • oinone pe  (13.01.15 20:09:28) 
atıştırmalık da al yanına.


  • oinone pe  (13.01.15 20:12:03) 
ben olsam kesinlikle yataklı trenle giderdim. trenin sesi ninni gibi gelmiştir bana her zaman.


  • sen olmayan cocuk benim  (13.01.15 20:12:36) 
Ermenistan Gürcistan arası yolculuk ederken yataklı tren kullanmıştım.
Yataklardan biri zaten yolcuların oturduğu koltuk kısmı, sana kılıf, örtü ve basit bir terlik veriyorlar. Bir de oturulan yerin üzerinde indirmeli yatak var. Ben üstte kalmıştım çok daha keyifliydi. Biz 4 arkadaş yolculuk etmiştik tek bir kabinde. Tek başına çok da keyifli olmayabilir orası sana kalmış. Bir de yataklı trende tek başına kalabileceğini zannetmiyorum. İlk başta ben de 3 oda 1 salon falan sanmıştım yataklı deyince. Öyle değil merak etme, 2 metre karelik yerde 4 kişi kalıyor olacaksın. :)

Ancak trende tuvalet olur ara sıra kalkar dolaşırsın böyle rahatlıklar da var. Ben şahsen uzun otobüs yolculuklarına tahammülü olmayan biri olarak treni tercih ederdim. Farklı bir tecrübe olabilir.

Kapılar kilitlenebiliyor tabiki yani öyle sürekli içeri birileri girmiyor. İçerisi gözüküyor mu hatırlayamadım ama sonuçta çırılçıplak soyunmayacağına göre çok da sıkıntı olmaz bence?

Tek tavsiyem eğer kitap okuyacaksan kitapların köşesine tutturulan ışıklardan al veya daha da güzeli şundan al:
urun.gittigidiyor.com

*** Önemli hatırlatma: Yanına yiyecek bir şeyler al. Cips ve atıştırmalık tarzı değil de daha çok poğaça, börek, meyva suyu, çiğ börek, gözleme falan her neyse işte. :)
  • autumnal equinox  (13.01.15 20:14:18 ~ 20:17:30) 
hocam yolculuk sonrası anılarını da paylaş lütfen. ben de hep yapmak istemişimdir bu tarz bi şey ama ne yolunu yordamını ne fiyatını bilirim. avrupa'ya falan zaten gidemiyoz bari kendi ülkemizde yataklı trene binelim anasını satiyim. internet oluyo mu bunlarda internet.


  • der meister  (13.01.15 20:19:55) 
tren derim, ben gittigimde priz de vardı, oyun oynadım, ders çalıştım, yemekli vagon da muhabbet de ettim. perdeler var dışardan görünmüyor, kilit olayını hatırlamıyorum tam


  • mirty  (13.01.15 20:23:53) 
2 kişilik kompartımanda tek kişilik biletle yolculuk yaptım. gayet keyifliydi. buzdolabı, içerisinde bilete dahil su, gofret, süt, meyve suyu vardı. yemekli vagon geç saate kadar açık. kahvaltı saatinden önce zil çalıp uyandırıyorlar. trende kahvaltı etmesi de gayet zevkli. kompartımana servis de yapılıyor, küçük bir ücret karşılığında. yanında ne yiyecek istersen götürebilirsin, sıkıntı yok yani. kompartımanın içinde minik bir lavabo, priz de var. duş almak istersen, terlik havlu ve diğer malzemeler de küçük bir ücret karşılığında veriliyor. yatağını kondüktör gelip açıyor, ya da kendin açabilirsin. yatak kıyafetini giyip, rahatça yolculuk yapmanın keyfine diyecek yok doğrusu. elbiselerini asmak için askılar var, valiz, ayakkabı koyma yeri de. daha ne olsun? manzara akıp gidiyor bir taraftan, klimalı bir ortam. bence terenle git, bu kadar yazdım, reklama giriyor, tcdd bana teşekkür etmeli:) yemekli vagonda yemekler gayet güzel ve hesaplı, garsonlar da gayet nazik.

iyi yolculuklar.
  • oinone pe  (13.01.15 20:47:24 ~ 20:49:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.