[]

Aort diseksiyon ameliyatı

Benim icin cok önemli olduğundan soru kısmına açtım.

Babam yarın öğlen aaort diseksiyon ameliyatı olacak. Çok korkuyorum. Doktor riskli dedi ama pek açıklama da yapmadı. Bilgisi olan, geçiren vs var mı?

Lütfen espri yapmayın.

 
Bu ameliyati ne kadar surede atlatip atlatamayacagi babanizin yasina ve bünyeye bagli. Ne kadar genc o kadar iyi. Zor bir ameliyattir. Benim ananem yasindan dolayi bu ameliyati olamadi, doktor uygun gormedi.
Ama bir akrabam oldu bu ameliyati 73 yasindaydi sanirim. Bi 5 yil yaslandirdigi ve yordugu kesin bu ameliyatin onu soyleyebilirim.
Cok iyi dinlenmesi gerekiyor ameliyattan sonra. Yorulmamasi lazim kesinlikle.

Simdiden gecmis olsun, bol sifalar dilerim.
  • hain kostokk  (12.01.15 15:32:47) 
Gecmiş olsun çok zor bir ameliyat.

babam 40 yaşındayken Ankara GATA'da oldu 2005 yılında. aort damarı olduğu için çok riskliydi durumu yüzde elli şansı var denmişti, ameliyat öncesi 2 gün ameliyet sonrası 10 gün yoğun bakımda kaldı.Toplamda yaklaşık bir ay hastanede yattı. 15 kilo verdi bu süreçte hastaneden çıktığında tanınmayacak haldeydi.By pass ameliyatı yapılmıştı, kalp kapakçığı değişti, damarları değişti.

9.5 sene geçti üzerinden ilaçlarını dikkatli kullanıyor, ilaçların dozunu ayarlamak için düzenli kontrole gidiyor. Şuanda çok sağlıklı.
  • canisloopus  (12.01.15 15:51:44 ~ 15:52:53) 
kapak ve kök ameliyatı oldum. detayları burada paylaşmak istemediğim için özelden yürüyorum.


  • teknikekip  (12.01.15 16:18:58) 
umarim ameliyat basarili gecmistir.


  • hain kostokk  (14.01.15 01:49:45) 
Durum doktorun beklediginden daha zormus. Ameliyat 12 saat kadar sürdü. Başarılı geçmiş. Tabi olumlu konuşmak için erken diye vurguluyorlar. Hala uyutuyorlar. Sabır ve güç lazım. Teşekkür ederim herkese.


  • dokuz numara dort yildiz  (15.01.15 19:28:19) 
İyi haberlerini bekliyoruz...


  • teknikekip  (16.01.15 15:46:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.