[]

şınavdan sonra oluşan bel ağrısı :/ -vücutçu arkadaşlar siz de bir bakın-

tam olarak burası;

imgur.com

geçen gün de fark ettim aslında. bir kaç gün yapmiyim dedim, bu sabah şınav çektikten bir saat sonra falan yine ağrımaya başladı :/

demek ki bu yüzden oluyor anladım ama senelerdir 2-3 günde bir şınav çekerim 20x3 şeklinde.

neden şimdi ağrımaya başladı ki?

hayatımda spor salonuna da gitmedim omzumu, kollarımı ve gögüslerim nasıl korunacak yada en azından nasıl aynı kalacak :/ bu merek karın kaslarını bile çalıştırıyor ki az biraz belli olan bir karına sahibim.

kısacası her şeyim lan bu benim, bırakıp gidemem ki ben bunu :(

özet geçmek gerekirse;

1- bu neden oluyor olabilir?
2- tehlikelidir sanırım?
3- ben şınav yerine ne yapabilirm :/


teşekkürler.

 
bir şekilde bele yük bindiriyor olabilirsin. bazen bende de oluyor fark ediyorum düzeltiyorum duruşumu falan geçiyor. ben de bir soru ekleyeyim bende de bilek ağrısı oluyor yav şınav yüzünden. özellikle gitarda çok zorluyor ve fark ettiriyor kendini. bu normal bir şey mi?


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (28.12.14 16:54:39) 
@proletarier aller lander vereinigt euch dikkat ettim aslında ona da. belimi zorluyormuşum gibi hissetiğim zaman daha bi gögüs tarafına veriyorum kendimi(anlatabildim mi bilmiyorum). ama belimi zorlama dediğim de en fazla 3. yada 4. şınavda fark edip düzeltiyorum :/


  • c1b2k3  (28.12.14 16:56:53) 
şınavın ikamesi yok. onun kadar komple başka hareket de yok..

formun yanlıştır belki. kayda al şınavını. yükle bi yere. ne kadar doğru yaptığını görelim.
fark etmediğin bir eklem sorunun olabilir omurganda. omurganı ideal s şekline getirecek hareketler yapman gerekebilir. ne bilem. belki karnın o kadar sağlam değildir. plank falan yapıyor musun? o da aynı yeri zorlar. onda durum nasıl?
  • namus ninjası  (28.12.14 17:57:05) 
  • namus ninjası  (28.12.14 17:59:20) 
@namus ninjası yok abi hiç plank yapmıyorum. acaba bir de onu mu denesem deney olarak :/

başka hiç bir hareket yapmıyorum. bi kaç saniye ellerimi yukarıda birleştirip gerinme yapıyorum o kadar.

ama senelerdir böyle yapıyorum. son 2 aydır falan bu hale gelmeye başladı aslında.

videoyu yarın çekebilirim ancak :/
  • c1b2k3  (28.12.14 18:02:39) 
!!bi edit gördü bu mesaj tekrar bak istersen!! az rötuş yaptım.

genel olarak, her eklemde zayıf noktalar var. insan hata yapmadan tahmin edemiyor olası sonuçları. bi defa hata yapınca da onunla yaşamak zorunda kalıyor.
bence üstüne gitme bu hareketin bir süre. karnını kuvvetlendir. ama plank gibi statik hareketlerle kuvvetlendir. mekikle falan daha kronikleştirebilirsin durumu. tabii bu benimkiler tahmin sadece. ama mekikten de uzak dur. bu glute bridges denen hareket işine yarayabilir. sırtını rahatlatır mı diye bi dene bence.
bir de ben hafif siklet ağırlıklarla ve hiç süreklilik sağlayamamış bir programla takılıyorum. yani bilgilerim hatalı olabilir. başka fikirler de al. ama önce "good posture" yazıp çıkan sonuçlara bakıp ayna karşısında kontrol et. belde bi kırılma varsa çok gereksiz yükler biner oralara. ya da boyundan itibaren kamburluk varsa o da sürekli bir gerilim yaratabilir aşağıda. duruşunu bi kontrol et bence. oturuşunu da düzelt. ve sıkça konum değiştir bence. rahatsız bir koltuk bu iş için biçilmiş kaftan. sürekli hareket edersin. her harekette de duruşunu kontrol edersin.

bunu taburamin üstünden gönderiyorum. aynı yöntemi ben de uzun zamandır kullanıyorum zira. uzun zamandır boyun ağrılarım da azaldı. bunlar hep zincir. en zayıf yerde an sıkıntılı anda patlak verirler.
  • namus ninjası  (28.12.14 18:20:55 ~ 18:23:36) 
Şınavda kıçı aşağı salıyorsundur.


  • arnold schwarzeneger  (29.12.14 07:58:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.