[]

Aidsli iğne efsanesi

Tepki almak istemediğim için bu saatte açmak istedim özellikle konuyu. Hastalıktan muzdarip arkadaşlar varsa kendilerine acil şifalar diliyorum ve konuyu offensive bulmalarına önlem olarak baştan çok özür diliyorum.

Yaklaşık 15 gün önce bir arkadaşımın kız kardeşinin peşine biri takılmış. İlk başta fark etmemiş dalgın yürüyormuş. Akşam vakti, otobüsten inmiş, biraz tenha bir mahallede oturan ablasının evine gidiyormuş. O sırada apartmanın giriş merdivenlerinden çıkmaya başlayınca uzun eteğine arkadan birinin asıldığını farketmiş ve çığlığı basmış. Adam kaçmış gitmiş hemen. Yalnız kız bacağında bi acı farketmiş, iğne acısı gibi ince bir acı. Eve gidip baktıklarında ufak bir kızarıklık görmüş. Başlıktaki olay gelmiş aklına. Eczacı bir tanıdığa sorduklarında yok bişi diye başından savar gibi davranmış. Eliza testi 3 ay geçmeden yapılamıyormuş şimdi o süreyi bekliyor.

Olayın olduğu gün dünya aids günüymüş aynı zamanda.

Böyle bir şey var mı hala? Yani arkadan sessizce gelip kızın apartman girişine kadar takip etmek ve bunu sırf iğne batırmak için yapmak... Bilmiyorum. Duyduğumda çok üzüldüm o günden beri dua ediyorum. Var mıdır sizce böyle bir şey, ne düşünüyorsunuz?

 
var var iğneli sapıklar. ne kadar çok bilemezsin. adana'da çok popülerdi kendileri. www.google.com

edit: lince uğramadan düzelteyim. iğneler aids olmaz canlılar olur. canlılar da olmayabilir hiv+ olurlar.
  • Lim5  (21.12.14 02:30:08 ~ 02:40:13) 
öyle bir şehir efsanesi dönüyordu bir ara. hatta sinema salonu ya da otobüs koltuklarına vs. iğne koyuyorlarmış geyiği de dönüyor. yapan var mıdır gerçekten bilmiyorum. fakat hiv o kadar kolay bulaşan bir hastalık değil. zaten atmosfere çıkınca çok uzun süre dayanamıyor. virüs olduğu için ölüyor diyemedim.


  • nawar  (21.12.14 02:31:49) 
Eskiden vardı da hala var mı merak ediyorum. Böyle arkadan iğne batırmakla da hastalık oluşur mu?


  • emirkulu2  (21.12.14 02:34:04) 
Böbrek çalma mevzusu gibi şehir efsanesi


  • empedokles  (21.12.14 02:36:09) 
ıslak kan var ise bulaşır, kuru ise hiv imkansıza yakın. hepatit'te o potansiyel var. bakteriler de geçebilir.

edit: o kadar şehir efsanesi değil, o zamanlar adana'daydım ben ciddili korkuyorduk. taciz, kanala ittirmeler falan doluydu.
  • Lim5  (21.12.14 02:37:51 ~ 02:39:18) 
okuyunca aklıma geldi. herhalde yirmi yıl olmuştur, taksim meydanından istiklale yürürken bacağıma isabet etmişti bişiy. ama bacağımdan iğne falan çıkarmadım veya yerde bişiy görmedim/aramadım. hiv ile alakasız da olabilir, salakça hareketlerden olabilir (salakça hareketler için bkz: çek cumhuriyetinde bira içtiğim barda adamın birinin üzerime oyuncak örümcek atarak tepkimi ölçmesi -bu da yazarken aklıma geldi).

neyse o zamanlar bu muhabbetler yoktu pek, aklıma bile gelmedi. test falan da yaptırmadım. ancak bu olaydan on küsur yıl sonra evlenirken kan testleri yapıldı ve sanırım hiv de dahildi (hatırlamıyorum, sadece olması şarttır diye düşünüyorum), herhangi bir sorun olmadı. umarım benimki gibi bir şeydir, okuduğumuz duyduğumuz hiv bulaştırma girişimi değildir.

sayenizde hayatta hatırlaymayacağım bişiy hafızama erişti...
  • tedirginlik hucresi  (21.12.14 04:07:21) 
Bir dönem barlarda diskolarda bu tür şeylerin olduğuna dair söylentiler yayılmıştı, çocuktum tabii kafam basmıyordu da benim tahminim insanları bu tür yerlerden korkutarak uzak tutma çabası ve böylece fuhuş ile HIV'in yayılmasını engellemeye çalıştıklarını düşünüyorum (devlet destekli komplo teorileri).

eleman çimdik atmıştır belki iğne değil de?
  • selam  (21.12.14 06:07:03) 
Hiv cok nazlidir o kadar kolay bulasmaz. Dis ortamda neredeyse yasayamaz (virusler ne kadar yasar ayri bir tartisma ama neyse)

Ha bu demek degil ki baska bir sey olamaz. Bence kezzap, asitten daha cok korkmak lazim
  • la noix  (21.12.14 08:06:10) 
hiv alabilmek için 1 ünite hivli kan alman falan gerek.

değil ki batacak iğne... hepatit B için 3000'de 1 ihtimalden söz ediliyordu.
hiv için 10 000'de 1 diye anımsıyorum. bilgisi taze olan arkadaşlar düzeltsin.
  • siradisi00  (21.12.14 08:32:17) 
ulan oyle bi yazmissiniz ki gorende sanacak aids kapmak cok cok zor bisey. yok oyle bisey hocam. bunlar tamamen telasa mahal verilmemesi icin uydurulan seyler. oyle olmasaydi bu gun aidsli nufusu milyonlari bulmazdi.


  • mayeskuel  (21.12.14 10:56:33) 
Bunlar aids hastalarının toplumdan dışlanması için uydurulmuş şeylerdir. Her şehir efsanesi gibi canlı canlı gören, başına böyle bir şey gelen yoktur. Bir arkadaşın arkadaşının başına gelmiştir; bir arada bir bölgede çok yaygındır. Yok efendim öyle bir şey.


  • stratejisizsiniz  (21.12.14 12:42:43 ~ 13:53:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.