[]

Dişlere hindistan cevizi yağı?

Kadın diş macunu kullanmayı bırakmış. Onun yerine hindistan cevizi yağı kullanıyormuş galiba. Tam olarak ne anlatılıyor acaba burada? Bir de nasıl kullanıyormuş? Fotoğraftaki çürükler sırf yağ kullanarak mı geçmiş?

weeksmd.com


 
Arganın modası geçti şimdi hindistancevizininki başladı o yüzden her yerlerine sürmeleri normal. İzlemedim.


  • Domuz  (18.12.14 12:15:48) 
suyla fırçalayıp besin atıklarını uzaklaştırdıktan sonra 15-20 dk hindistan cevizi yağını ağzında bekletiyormuş, çalkalıyormuş falan. inanmayın. fotograftaki ikinci çürüksüz olan doğal diş değil, dolgulu. bariz belli oluyor. dişlerin mine dokusu için rejenerasyon yeteneği yoktur. çürükler iyileşemez. ürün satabilmek adına yazmışlar. link falan veriyor zaten amazona.


  • inthechaos  (18.12.14 12:18:52) 
evet, ara ara bazı şeyleri moda yapıyorlar. yok biber, yok mango, yok yeşil kahve, yok püskül otu, yok tavşan ayağı. Afrika'dan geldi bu 10 numara 5 yıldız diyerek piyasaya pompalıyorlar. bunu satanlar bir kaç ay kar ediyorlar. millet de saf saf koşup alıyor.

Hindistan cevizi gerçekten sağlıklı bir ürün. bütün uzak Doğu'da kullanılıyor. ancak diş fırçalanır mı bilemedim.

ben kurabiye yapıyorum Hindistan cevizi yağı ile. süper oluyor :)
  • mea maxima culpa  (18.12.14 13:29:56) 
2. fotografta disler dolgulu.


  • gusano  (18.12.14 21:03:17) 
çürüğü geri döndürecek hiçbir yöntem olmadığı gibi macunun yerini tutacak bir formül de henüz yoktur. öyle şey olmaz yani.


  • celalsalik  (20.12.14 22:12:28) 
Merhabalar, yağ çekme yöntemi yaklaşık 3000 yıllık bir yöntemdir, ağız hijyenini sağlamak için başvurulan bir yoldur. Bugün modern diş bakımı ürünlerinin yanında daha zayıf ve uygulaması zor bir yöntem olarak da kalsa "bilimsel" olarak da bildiğimiz en güçlü antibakteriyel gargaralar (% 0.2 'lik klorheksidin glukonat) kadar yüksek oranda ağızdaki bakteri miktarını azalttığı ve biofilmi olumlu yönde değiştirdiğini biliyoruz, bu yöntemi tek başına ağız bakımı için kullanmanın doğru olduğunu düşünmüyorum ama destekleyici olarak kullanıldığında ağız sağlığınıza pozitif bir katkısı bulanacağını söyleyebiliriz. Yüksek etkili diğer gargaralar göre ise avantajı toksik olmaması ve doğal bir yol olmasıdır. Hindistancevizi dışında susam yağı da antibakteriyel etkisi sebebiyle sık tercih edilen ürünler arasındadır.

Diş çürükleri başlangıç aşamasında geri çevrilebilir, insan vücudunun tamir mekanizması bu konuda iyi çalışmaktadır, hatta daha da iyisi dişlerimizde süreki bir de-mineralizasyon ve re-mineralizasyon süreci işlemektedir. Bu süreci de-mineralizasyon yönünde bozduğumuz zaman diş çürükleri ve diş minesinde aşınmalar başlamaktadır. Diş macunlarında kullanılan ya da diş hekimlerinin uyguladığı topikal florurler diş minesinin tekrar reminearlize olmasını sağlamaktadır.

Burda tabii ki şunu beklememek lazım: dentin denilen iç kısma ilerlemiş ve ciddi harabiyetle oluşan bir çürüğü bugün için direkt tamir edebilecek bir yöntem yoktur, sadece cam-karbomer ismi verilen restoratif materyal bu konuda umut vadedicidir, özellikle çocuk dişlerinde, uzun dönemde klinik çalışmaları iyi sonuç verirse belirli bir oranda madde kaybı olan dişlerde bile dişin kendini tamir edebileceğini öngörmek çok zor değildir.

gcp-dental.com

www.amazon.com

onurozturk.com
  • dronurozturk  (29.12.14 13:16:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.