[]

gözlük takmazsam ne olur?

benim gözlerim bozuk. uzağı net göremiyorum. plakaları araç yakınıma gelmeden okuyamıyorum mesela.hatta gelen otobüsün nereye gittiğini gösteren ışıklı tabelaları da okuyamıyorum. doktora gittim gözlük verdi.gözlüğü aldım ama ben alışkın değilim gözlüğe.lens kullansam olmaz mı dedim derecen ufak bulamazsın gibi bişeyler söylemişti. 1 civarı olması lazım derecenin. eğer gözlük kullanmazsam neler olabilir.ilerleme şansı var mı?




 
yılların miyop gözlüsü olarak gözlük ya da lens takmamayla numara ilerlemesinin ilişkisi olduğunu düşünmüyorum. sadece baş ağrısı ve göz yorgunluğu yapabilir takmaman. lens bulunur ayrıca numara küçük de olsa.


  • devilred  (17.12.14 23:43:30) 
astigmat olduğumu söylemişti doktor.yan görüyosun demişti ne demekse onunla alakalı olabilir mi lensin?


  • nickimi yermisin  (17.12.14 23:47:22) 
astigmat için torik lensler var. lens satan sitelerin birine girip sizin numaralara uygun lens var mı bir bakın. 1 dereceden küçük astigmat için lensler var. 0.75 örneğin benim. torik lens kullanıyorum.

ama doktorunuza tekrar danışın. belki başka bir şeyden dolayı lens önermemiştir. ayrıca gözlük reçetesine yazdığı numaralar lens için de uygun olur muymuş onu da öğrenin.
  • bellbane  (18.12.14 00:10:38) 
gözlük takmazsan numarasının büyümemesi bir şehir efsanesi. takmazsan sosyal hayatta sıkıntı yaşarsın en kötü, fiziksel olarak da baş ağrısı yapar en çok.
miyopsa zaten 25-30a kadar en kötü büyüyebilir. takarak takmayarak etki edemezsin.

  • achtundsiebzug  (18.12.14 00:25:01 ~ 00:25:55) 
gözlük kullanmaya 7 yaşında 0.75 ile başlamış ve şu an 28 yaşında 8.50 miyop gözlerle dolaşan birisi olarak gözlük takarsan ilerlemez hipotezini tek başıma çürütebilirim.

denildiği gibi sosyal hayatta sıkıntı ve başağrısı gibi sorunlar yaratabilir gözlük kullanmamak. bir de kirpiklerin biraz uzunsa cama değebiliyor gözlerini kırparken. benim en büyük sorunum kirpiklerin cama değmesiydi.

ama bence güzel bir çerçeve kullanırsan hoş bir aksesuardır gözlük. 2-3 farklı çerçeveye sahip olup kıyafetine göre çerçeve takan insanlar biliyorum ben.
  • montauq  (18.12.14 01:01:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.