[]

ehliyet nasil aliniyor

Yeni yila girmeden alayim diyorum su ehliyeti de surec nasil isliyor hicbi fikrim yok gece gece aklima geldi arastirmaya da su an vaktim yok randevu almak lazim falan diyorlardi oyle mi oyleyse yarin hemen alayim diye soruyorum biraz da surecten kabaca bahsederseniz sevinirim ozet gecen bir kaynak bile olur gerisini ben okur eder hallederim. Tesekkurler.




 
eksisozluk.com

Pasaportum var parmak izleri vs. de var direk gidip alabilir miyim ? Sanirim butun belgelerim tam.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (12.12.14 02:52:08) 
yeni yıla girmeden almanız mümkün değil gibi. aralık ayında sınav oluyordu, onun kayıtları hala açık mıdır bilemiyorum bakmak lazım.

3 ayda bir kez teorik sınav yapılıyor. meb onaylı bi ehliyet kursuna yazılıyorsunuz. genellikle teorik derslerine kimse gitmez. 3 dersten (motor, ilk yardım, trafik) sınav olyuorsunuz. teorik sınavı geçmeyi başarırsanız, sınav sonucu açıklandıktan genellikle 1 ay sonra direksiyon sınavı oluyorsunuz. onu da geçtikten bi süre sonra emniyet müdürlüğüne gidip parmak izi vs. bi ton bilginizi emniyetteki güzel kardeşlerimize teslim ettikten sonra bi de harç parası ödeyerek alıyorsuuz.

genellikle totalde 5 ayda falan minimum edinme süreniz.

para olarak da tüm giderlerin totali 1000 lira cıvarına gelir.
  • cevap botu  (12.12.14 02:52:36) 
Cok ozur dilerim ama ben surucu sertifikamin zaten oldugunu yazmayi unutmusum ama ablarsiniz diye sey etmistim. Ben sonraki sureci sormustum.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (12.12.14 02:54:03) 
ha teslim almaktan bahsediyosunuz. harç yatırılmışsa, hangi emniyet müdürlüğü şubesindeyse randevuyla falan hiç uğraşmadan random bi saatte gidip alabiliyorsunuz. en azından ben öyle yaptım, o bölgede işim vardı geçerken uğradım aldım çıktım. baya sene oldu, daha planlı yapmaya başlamışlar mıdır bilemiyorum ama o zaman da bi randevu geyiği vardı.


  • cevap botu  (12.12.14 02:57:23) 
bütün dosyanı al, kimliğinde kan grubun yazmıyorsa kan grubu kartı da alman lazım.
2 vesikalık ve vergi dairesine yatırılmış 300 küsür liranın makbuzunu ekle. (tam miktarı sürücü kursundan ya da internetten öğren ben üç hafta önce falan yatırdım ama unuttum, izmir'de iş bankasına yatırdım.) sertifika, sağlık raporu, şoförler odasından alınmış dosya, bir tane ehliyet alma başvuru formu (onun da altında şoförler odası yazıyor) olacak. internetten neler var neler yok kontrol et.

emniyet randevulu olabilir, istanbul ve ankara'da öyle. hemen dosyalarını ver, parmak izi aldırdıysan daha önce parmak izi alındı belgeni götür veya orada bakıp kontrol etsinler. yoksa parmak izi ver. 107 lira daha bayıl. 4-5 gün sonra ehliyetini alırsın.
  • Lim5  (12.12.14 03:04:57) 
Eğer 6 aylıkta elindeki belgeler sağlık raporunu yenilemen lazım. Bir senelik ise tüm belgelerin yanmış bile olabilir.


  • sutlu nescafe  (12.12.14 07:35:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.