[]

keylogger saptama

bir bilgisayara keylogger kurulup kurulmadığını anlayabilir miyiz?
keylogger sadece şifre değil bilgisayarda yapılan her işlemi takip etme şansı verir mi?



 
her fare ve klavye hareketine kadar takip edebilir zaman zaman ekran görüntüsü alarak karşı tarafa mail atabilir. görev yöneticisini kurcalamakda fayda var, fakat oradan da gizlenebilirler mi açıkçası pek bilmiyorum, bence mümkün. böyle bir şüphe varsa, iyi bir virüs taraması + güvenlik duvarı korumasını açmayı tavsiye ederim.


  • fucking machine in my head  (28.11.14 02:23:46 ~ 02:24:07) 
Virüs taramaları da bulamayabiliyor. Anlamak zor genelde. Sanal klavye kullanmak iyi olabilir.
Spyware ve trojen detectorler ve hijackthis tarzı şeyler işe yarayabilir.

  • Cursed Chico  (28.11.14 02:31:42) 
bilgisayarınızda iyi bir firewall varsa ve kullanmayı biliyorsanız oradan da manuel olarak tespit etmeniz mümkün.


  • maxhoper  (28.11.14 02:56:04) 
@fucking machine in my head görev yöneticisi ne onu bile bilmiyorum :( macbook elimdeki
@cursed o dediklerini netten mi indirmeli program olarak mı satın almalı? hiç anlamıyorum bu işlerden

  • mahnita  (28.11.14 02:56:35) 
@maxhoper bilale anlatır gibi anlatabilir misiniz? macbook elimdeki


  • mahnita  (28.11.14 02:57:15) 
Macbooksa pek olacagini sanmiyorum.

Ayrica sanal klavye demisler fakat oyle keyloggerlar var ki mousein tikladigi alanin etrafini cekip gonderiyorlar.
  • eksi sozlukte eksiyen adam  (28.11.14 03:02:39) 
@eksisozlukteeksiyenadam karşıdan gönderme vs değil de laptopu kısa bi süre kullanan birisi yükleyebilir veya yükletebilir mi?


  • mahnita  (28.11.14 03:05:32) 
mac için öyle kolay olduğunu sanmıyorum. teknik bilgisi epey yüksek birisi olmalı.


  • fucking machine in my head  (28.11.14 03:14:41) 
yükleyebilir, yükletebilir.

ben es kaza, hani olmaz ya, 3 4 dakikalığına bilgisayarımı kitlenmemiş şekilde biriyle bıraksam dahi rahat edemezdim. loggerlar geleneksel tarama metodlarından saklanabilir. herhangi bir biçimde riskli ortama maruz kalmış bir bilgisayarı, tarama sonucuna bakmaksızın kirli kabul etmek gerekir.

maxhoper'ın dediği gibi veri trafiğinden anlayabilirsin belki, ancak programın her zaman bunu derhal göndermesi gerekmez. hedef veriyi sonradan alınmak üzere şimdilik sadece depolayan loggerlarda bu işe yaramaz. aklını alırlar, ruhun duymaz. tek kabul edilebilir çözüm sistemini tamamen baştan kurmak.

macbooksa/osxse/unixse bir şey olmaz diye bir şey de yok. her yaygın işletim sisteminden veri toplayabilecek, çalabilecek binlerce alternatif var ortada.
  • rygard  (28.11.14 03:31:34 ~ 03:36:43) 
virus taramaları da bulamıyor diye bir şey yok. birisi sizi izlemek için yüzlerce dolar harcama yapmamışsa herhangi bir antivirüs programıyla bilgisayarını tarayabilirsin varsa bir şey bulur siler.


  • birisi.  (28.11.14 03:41:35 ~ 03:43:09) 
bu durumlar için en sağlamı -naçizane- kısa sürelerde bilgisayarı değiştirmek. 3 ayda bir işletim sistemi ile birlikte değişen bir bilgisayara -win-linux-win-linux- kimse kolay kolay sızamaz gibi geliyor bana.


  • eksi sozluk e bir daha geldim  (28.11.14 06:12:21) 
görev yöneticisinde de görünmesini engelleyebiliyorsun. sanırım sistem servisi olarak çalıştırarak. ama macbook kullanmama rağmen mac'de bu işler nasıl oluyor bilmiyorum.


  • twelfth  (28.11.14 08:00:18) 
Görev yöneticisinin Mac dünyasındaki karşılığı etkinlik monitörü. Etkinlik monitöründe isminden şüphelendiğiniz uygulamaların adını "what is hede" şeklinde google da aratırsanız. Bu tip trojanların listelendiği siteler var. Oralardan uygulamanın ne olduğunu öğrenebilirsiniz.

İkinci olarak Mac'te kullanıcı parolasını bilmeyen biri açılışta otomatik çalışacak şekilde program kuramaz. Sistem klasörlerine yazmak için parola soruyor çünkü.
  • zombi  (28.11.14 09:07:39) 
Evet anlayabilirsin, şu yazıda detaylı anlatmış: nasilsilinir.com

Keylogger klavyenizde yaptığınız herşeyi kaydeder.
  • evliyacelebi  (28.11.14 17:36:23) 
mac icin little snitch diye bir program var.
bilgisayarinizdan internete giden butun veri akisini inceleyebilirsiniz.

  • oxymurf  (28.11.14 17:39:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.