[]

ankara'da belediye otobüslerine evcil alınıyor mu ?

en son alınmıyordu, durum hala aynı mı ?

edit: kafesinde falan tabii, kedi köpek gibi basit hayvanlar timsah falan değil yani.


 
Niye alınmasın ya. Ben metroya iguana ile binen gördüm. Geçen özel halk otobüsüne iki kere kedi ile bindim.


  • kablelvuku  (26.11.14 21:09:09) 
metroya zaten her şey ile binilebiliyor. özel halk otobüslerini bilmiyorum ama ego'lara binilmiyordu ben de iki defa bilet bastığım otobüsten inmek zorunda kaldım.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (26.11.14 21:09:50) 
Evet biraz araştırdım galiba binilemiyormuş. Ama o biraz şoföre bağlı ya. Göz yumadabilir. Riske atmayayım dersen özel halk otobüsleri veya dolmuşlara kaldın maalesef


  • kablelvuku  (26.11.14 21:15:20) 
istanbul için nedir ne değildir baya araştırmıştım, bunu engelleyen bir düzenleme yok. Hatta en son atarlanıp belediyeyi telefonla arayıp ''Ben bulamadım bunu yasaklayan bir düzenleme, lütfen aydınlatır mısınız beni, bilgi almak istiyorum.'' dediğimde taşıyabileceğimi söylemişlerdi. gerekli şekilde taşıdığınız müddetçe (kafesinde) almak durumundalar. almadıkları taktırde plakasını ve şoför adını isteyin.

Beni bir kere havaalanına giden otobüse almayacaktı şoför İstanbul'da, ben de habersizdim bu durumdan, ''uçağa sokacağım hayvanı nasıl oluyor da belediye otobüsüne alamıyorum pardon, karnesi burada hayvan da kafesin içinde?'' filan diye atarlanınca ben, aldı otobüse.
  • kaymaktutmayansicaksut  (26.11.14 21:15:55) 
Ben kucağımda kedi ile bindim egoya, kafeste falan da değil. Şoför hiçbir şey demedi, hatta yolculardan gelip sevenler oldu. Ama sanırım kablelvuku'nun dediği gibi şoföre bakan bir durum bu.


  • buff  (26.11.14 21:18:08) 
iki şerefsiz şoför bana denk gelmiş demek ki de büyük risk ya. orada öyle dımdızlak kalma riski de var hayvanla. hay lanet olsun böyle belediyeye.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (26.11.14 21:20:11) 
ben elimde 4 kedi yavrusu dolu bir kutu ile bindim bir kere otobüse, yol boyunca ciyakladılar yavrucaklar. kimse ses etmedi.

ettirmeyin ses, ciddiyim. kafesin üzerine ince bir tülbent atın koyu renk, ne taşıdığınız belli olmasın. soran olursa da, ''sokak kedisi, tedaviye götürüyorum, belediye tedavi etmek zorunda ise aynı zamanda taşımak da zorunda.'' deyin. ya da ''vergi veriyorum ben, neden kullanamayacakmışım?'' diye başlayın konuşmaya.

Şoför inin derse, durun ve düzenleme isteyin, dayanak sorun. ''Ben araştırdım, belediye ile de teyit ettim durumu, yok öyle bir şey.'' deyin Ankara için varsa bile. Sus pus olurlar o zaman. En kötüsü şoföre bağırındıktan sonra dönün otobüse ve ''Rahatsız olan var mı?'' deyin. Ses çıkmayacaktır.
  • kaymaktutmayansicaksut  (26.11.14 21:41:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.