[]

Is konusu, Ortaklik, Ne yapmali bu durumda?

3 kisi ortak is yapmaya karar verdik. Aramizda konustuk, kazanir miyiz diye falan. En kotumser bakan (aslinda ktumser degil gercekci)bakan bendim basindan beri. Bu ikisi havada karada para kazaniriz diye bakiyorlar. Bizim diger 2 ortaga A ve B diyelim. Bu A ve B ile bir suredir tanisikligimiz, muhabbetimiz var, ikisi de benden yasca buyuk.

Biz bu isi konusup tamam yapalim, bu olur dedigimizde, A kisi ile sadece ikimiz konusurken bu aradas "bak iyi is yapariz, kazanirizda ama ben B'ye guvenmiyorum, sen ve ben olsak hic tereddut etmem, B cok sorumsuz bir insan" demisti. Ben de sana katiliyorum cok sorumsuz ve bize sikintilar cikaracak bir insan, ama bir sekilde idare edelim, surekli sikistirmak zorunda kalacagiz B'yi ama para kazanmak istiyorsak orta yolu bulmaya calisarak yapacagiz bir sekilde dedim. Bir sekilde razi olduk ikimizde.

Bu arada B olmadan bu isi yapma imkanimiz yok, o kismin ayrintisina girmiyorum, ya B ile birlikte 3 kisi yapacagiz, ya da yapmayacagiz. B'yi ben de taniyorum, sorumsuz oldugununun farkindayim.

Ortaya en x kadar para koymamiz gerektigi konusunda hemfikir olduk donebilmemiz icin kazanana kadar. Bu x miktara 10 birim diyelim.
Fakat A kisisi 10 birimi cikarmakta zorlandi. Baktik olmayacak A 5 koyabiliyor, 5 koysun, 5 de iceri borclansin, eldeki para ile donebiliriz dedik.
Ise tam baslarken A'da problem cikti, basta konustugumuz 5 parayi da hemen koyamayacak oldu, bunun icin 3-4 ay beklemeyi kabul ettik. 2 kisinin koyacagi 20 ile yine de donebiliriz bir sure diye. Bu isi yapmamiz icin gereken bir makina var, ucumuz birlessek bile almaya gucumuz yetmeyecek bir maddi degeri var bu makinenin. Bir firma ile bu makineden 2. el bir tane bize tahsis etmesi, karsiliginda bu firmaya islerimizi yaptirmamiz (suan yaptiklari isi miktarini hemen hemen ikiye katlayacak kadar) konusununda anlastik. Bunlar islerimizi yapacak, ustune kâr koyup biz de fatura edecegiz baska firmalara. Musteri portfoyu hazir, cogu ile fiyatta da anlasilmis, bazisi ise fiyatlara (abartilmadikca) pek takilmayan firmalar. Bu anlasmayi yapan da B kisisi.
Bu sekilde basladik.

Buraya kadar bir sorun yok. Bu sekilde baslamaya karar verdik. Ilk kosusturmacalara benim vaktim yoktu. B kisisi bana on masraflar icin sen bir 2 cek bankadaki parandan, hazirliklara baslayalim dedi. Artik (henuz kagit uzerinde olmasa da) ortagiz bu arada. Bir takim harcamalar yapacagimiz gun ben zamanim olmadigi icin ancak aksam parayi cekebilirim dedim. O zaman karti ver bize biz cekelim halledelim vakit kaybetmeyelim dedi B kisisi ucumuz biraradayken. Verdim karti, hesapta ortaya koyacagimiz 10 birimin yarisi kadar var. B kisisi karti A'ya verdi, o da 2 birim civarlarinda birsey cekip, o gunku isi halletti. Ardindan karti B'ye geri vermis. Ben ise zaten isimiz icin ortaya koyacagiz bu parayi diye hadi karti geri ver demedim. Guven duymamiz lazim birbirimize, simdiden pimpirikleniyor demesinler dedim. Bu karttan 3'er 5'er daha cekim yapildi ilerleyen gunlerde. Telefona mesaj geliyor cekilen miktar, goruyorum. Bir hafta gibi bir sure sonra artik ben de musait oldum ve kosturmaya basladim ben de is icin. Ofisi tuttuk, duzenlemesi falani filani ugrasmaya basladik. Derken makine geldi, kuruldu.
Makine calismadi, sorun cikardi. Adamlari aradik, geldiler sorunu tesisatta falanda filanda dediler, makinede sorun yok dediler. dedigini yaptik, yine sorun cikardi makine. Yine birileri geldi, yarim yamalak calisti falan. Bir sure boyle gecti, bu makine calismadigi icin elimizi kolumuzu bagladi, 2 hafta hic para kazanamadik bu makinenin yuzunden. Bu zimbirti olmadan hicbirsey yapamiyoruz cunku. Adamlara dedikki bu makine bir halta yaramiyor, bu sekilde calisamayiz alin makinenizi. Yok biz hallederiz makinenin isini, siz vazgecmeyin dediler. Makine bir turlu hallolmadi. Bu makineyenin bir zimbirtisi icin yine para harcamamiz gerekti, o gun B kisi bu is icin disari cikti halletmeye, ben ofisteyim. Telefona mesaj geldi su kadar cekim yapildi hesaptan diye. Yuh dedim bu nedir o kadar para cekildi bu bizim elemanda hic mi nakit kalmadida yine hesaptan cekti. Hesabi kontrol ettim bu son cekimle birlikte hesap sifir. Aksam B'ye soyledim, nereye kim ne para harcadi su hesabi bir toplayalim cok para harcamisiz, hesapta para yok suan dedim. Bu arada B hala ortaya koymasi gereken parayi koymadi, A zaten suan icin koymayacakti onda sikinti yok. Ayrica B bu hesaptan bir miktar kendisi icin cekmisti, onu tekrar koyacagini soylemisti, tamam dedim. Ben cok para harcadik, 5 birim bitti deyince yok o kadar harcamadik dedi. Dedimki arkdas hesaptaki para bitti, cektiklerinden nakit de yok sende, sadece bir miktar kendine kullandin geri koyacaksin, onun disinda butun bu parayi bitirdik dedim. Ortada o kadar para harcanacajk birsey yoktu cunku, hatiri sayilir bir miktar bu. Ben sikistirinca cikardi agzindaki baklayi, ben su kadar daha kullandim, yerine koyacam, normalde bugun koyacaktim dedi.
Bu noktada benim canim iyice sikildi ki bu arada makine hala calismiyor, bu yuzden hala is yapmaya baslayamamisiz, ortaya koydugum para bitti, makinenin akibeti ise belli degil. Makine duzelmez ise zaten kilidi vurup gitmek zorundayiz, is yapma sansimiz yok.

Bu kadar sorunun icinde bu A ve B hic hesap kitap yapmiyor, kazaniriz, is olur gibi seyler soyleyip geciyorlar. Ben hesap cikariyorum su kadar kazanacagiz tahmini, ve soyle soyle de giderlerimiz olacak, bize iyi senaryoda bile su kadar para kalacak, durum cok da iyi degil siz cok rahatsiniz diyorum. Inanmiyorlar, o kadar gider yok, daha cok is olur herturlu, sen cok kotumsersin falan diyorlar surekli. Koca koca adamlar A ve B, coluk coluk falan degiller. Icimizden biri cocuksa o da benim zaten:)

Tam da bu benim karttaki para bittigi sirada (ortaya koymakda anlastigimiz miktarin tam yarisi) ben bu hesapi kitabi daha ayrintili bir sekilde yapip, 5 yasindaki cocugun anlayacagi bir sekilde ayrintili bir sekilde ortaya koyup, ikisinide karsima alip, "arkadaslar durum bu!"
dedim. Hic hesaba katmadiklari (ve ben soyledigim halde "yanlisin vardir" dedikleri seyleri) gorunce epey canlari sikildi.
Acikcasi benim pek moralim bozulmadi cunku basindan beri durumun farkindaydim, bu sartlarda bu isi goze almistim zaten. Fakat bu arkadaslar (ozellikle B kisi) cok daha fazla iyimser baktiklari, herseyi toz pembe gordukleri icin biraz sudan cikmis baliga donduler.
Peki simdi ne halt yiyecegiz, burada birakacak miyiz yoksa devam edip sansimizi denyecek miyiz diye konusulmaya baslandi. Zaten biz ne dusunursek dusunelim, makine olmazsa secim sansimiz yok, nakavt olacagiz. Bu makineden satin alma gucumuz yok, cok yuksek bir meblag.

Hal boyle olunca kapatip gitme ihtimali (benim basindan beri farkinda oldugum ihtimal) ciddi ciddi dusunulmeye baslandi.
Bu arada bu problemlerin arasinda benim sikinti daha buyuk, B kisisi guvenimi saglam sarsti. Zaten sorumsuzlugu hat safada, arabaya atlayip bir isi halletmeye gidiyor, gittigi yerde gunu bitiriyor aksam oluyor falan. Telefonlara cevap vermeme huyu var zaten bide. Bir de ustune para konusunda boyle yapinca benim sigortalar atti.

Bu arada B kisi payina dusen miktari ortaya koymadi, elinde varlik var, onu satmasini bekliyoruz.

Bu noktada eldeki durum soyle:
-Makine calismiyor, calisip calismamasi isimizin kaderini belirleyecek
-Buraya kadar hersey benim koydugum para ile donduruldu
-B kisi koymasi gereken miktari koymadi ve elindeki varligi satisa cikardi satilmasini bekliyoruz.
-Ortada para kalmadi ve ben B kisi henuz koymadigi icin payima dusenin 2. yarisini koymuyorum, ortada para yok.
-3 haftadir makine yuzunden calisamiyoruz, bu arada bazi firmalarla anlastik, bunlari oyalamak durumda kaldik.
-Is cok kâr getirecekmis gibi gozukmuyor, ama bekledigimizden daha fazla getirme ihtimali var.
-Giderler basta dusunuldugunden biraz daha fazla, A ve B benim yirtinmalarimi uyarilarimi dikkate alip soylediklerim konusunda ikna olmaya basladilar, ozellikle B kisisi durumun toz pembe olmadigina inandi.


Bu sekilde sikintilarla birlikte yuzduk yuzduk kuyruguna geldik durumundayiz, sikintilarin buyuk kismi atlatildi. Giderler konusunda bir cikar yol bulundu, biraz iyilestirme yapabiliyoruz bir sekilde.
Makineye gelince sorun cikaran kismin duzeltildigini soyluyor bu isle ilgilenen teknik adam. Sorun halen cozulmediyse bile makineyi veren firma oyle ya da boyle makineyi calisir duruma getirecegi konusunda bize garanti verdigini soyluyor. Cunku bizden para kazanacaklar onlar da.

Fakat benim fena halde midem bulandi, B kisi ile (darpane gibi para bile bassak)yola cikilmayacagina hukmettim. A ve B yi son durumu konusmaya davet ettim. Zor da olsa toplandik, B kisi bahsettigim gibi islerin cozulme noktasine geldigini soyledi fikrimizi sordu. Bana sorarsaniz daha fazla zorlamayalim, dagilalim dedim. A da benden bu kadar dedi.
Yarin harcamalari ortaya dokup toplam harcamayi uce bolecegiz. Herkesten esit miktarda para cikacak sekilde B'den alacagimi alacagim, 2-3 ay sonrada A'dan alacagim.


Ben bu sekilde karar verdim ama yine de soruyorum, siz olsaniz benim gibi yol yakinken donmeye mi oynardiniz, yoksa para kazanma sansimi tepmeyeyim mi derdiniz?
Geri cekildigim taktirde maasli calismaya devam edecegim, o sekilde gecinip gidecegim.
Ozellikle risk alabilen arkadaslarin fikrini soruyorum, "tikir tikir maasin geliyor, maceraya girme" turu standart kalip zihniyete sahip arkadaslar zaten her zaman ayni cevabi verecek, bu bakis acisinin fikrini almaya ihtiyacim yok.

Ayrintilara girmemeye gayret gosterdigim halde uzun oldu.
Edit: Baya baya uzun olmus yahu, kisa tutmaya calistigim hali bu:)

Ekleme: Makineye zaten guvenmiyorum, makinenin geldigi ilk gun "bu makine iflah olmaz" dedim bizim ortaklara. Bir sure sonra satin alma planimiz vardi bu makineyi ama ben bizimkilere bu makineyi satin almaya kesinlikle yanasmam dedim. Toparlayinca yurtdisindan yeni bir modelini almaktan yanaydim. Makineyi veren adam su su sebebten, bu bu sebebten falan diyor ama bu makineyi ilk defa goruyor degilim, keriz muamelesi yapiyor adam.

Edit:Bu aksam ucumuz birlikteyken konustuk. B kisisine acikca soyledim, senin bu paradan kullanman ben epey canimi sikti ben bu yuzden - makine hallolsa bile - devam etmeye niyetli degilim dedim. Mobilden yazdigim icin konusmanin ayrintisina giremiyorum. Neyse evlere dagilalim, herkes bir dusunup tasinsin diye konustuk.
B kisisi ben para islerine karismam diyor calismaya baslayinca. A ve B para isleri delifaruk'dan sorulsun konusunda hemfikir.

 
1. "Ben sikistirinca cikardi agzindaki baklayi, ben su kadar daha kullandim, yerine koyacam, normalde bugun koyacaktim dedi." hocam böyle bir insanla iş yapılır mı yahu :) ben bunu yapan adamla arkadaşlığımı bile bitiririm. adam sen ısrar etmesen sana söylemeyecekmiş her halde. böyle iş mi yapılır. b'nin ne mal oldugu zaten ortada.

2. anlattıklarına bakılırsa tüm harcamaları sen yapmışsın. bu vakitte nsonra kaybedecek pek bişeyin var mı bu iş konusunda? a ile b'ye yol ver. işi tek başına yap. bilmiyorum olur mu ama? masraf azaten grimişsin. makineyi veren firma tamir edeceğinin garantisini veriyor? son bi şans daha ver. makine yine düzelmezse tmm sen de kapat işi. ama makine düzelirse de devam edebilirsin sanki? ama dediğim gibi. a ve b' ile yolunu ayır.

3. evdeki hesap çarşıya uymaz.
  • mahone  (19.11.14 22:07:38) 
Okuduğum en uzun duyurudur herhalde.

1- Bence asıl anasının gözü olan ve güvenmemen kişi A. Parası olmadığı için ortaya para koymadığına inanmıyorum. Risk almadığı için parasını senden inandırıcı bir şekilde sakladığını düşünüyorum. A çok tehlikeli. The Godfather dünyasında ayak oyunu çeviren biri kadar kurnaz ve plancı.

2- B kişisi "hallederiz Kadir". Bu karakterdeki adam ile iş yapılmaz ama özünde A'ya göre daha temiz ve zararsızdır.

3- Makinadan umudu kesmeni öneririm. Az-çok makinalardan anlarım. Görmesem bile, size sorun çıkartmayı bırakmayacağını söyleyebilirim. Makinaların da karakteri vardır diyelim, bu makina da ortakların gibi.

Sonuç: Güvenilmez ortakların ve güvenilmez bir makinan var. Hiçbirine bel bağlayamazsın; ne makinana ne de ortaklarına.

Paranı kurtar ve uzaklaş. Ama A'dan paranı kurtarabileceğinden emin olmak için bence senet yap.

Ben de iş hayatının içindeyim ve kendi işimi yapmanın hazırlığındayım. Ama her şeyden önce ortağım çalışkan ve dürüst.
  • hiko seijuro  (19.11.14 22:18:40 ~ 22:21:14) 
Su makineyi cok merak ettim ya para garantisi varsa kredi cekiym ortak olalim :)

Saka bir yana a ve b dedigin adamlar koca koca adamlar olup da bu kadar sorumsuz nasil davraniyorlar onu anlayamadim. Bir de musterileri ne kadar daha oyalayabileceksini? Bu makine duzeldiginde yine ariza cikarma ihtimali olmayacak mi?

Ha yine de makineye olan guvenim a ve b ye olan guvenimden daha fazla. Ben olsam baska ortak bulurdum.

Ortak boka sinek bile konmazmis bu arada ama anladigim kadariyla tek basina altindan kalkabilecegin bir yuk degil o yuzden tek gir diyemiyorum.
  • halitkin  (19.11.14 22:32:38) 
@mahone
Evdeki hesabi yaparken carsiya uymama ihtimalini de dusunmustum zaten. Basindan beri gercekci bakiyordum. Tek basima altindan kalkmam mumkun olsaydi A ve B ile hic baslamazdim bile.

@hiko seijuro
Ikisini de uzun suredir taniyorum, A'yi daha iyi taniyorum. A cok daha guvenilir bir insan. Yanlis seyler yapabilir bi B'nin yaptigini yapmaz. Haber vermeden parayi kendine kullanmaz. Ayrica durumunu ve paranin gelecegi kaynagi bizzat biliyorum. Isin icinde B olmasaydi vazgecmezdim. A ile iki kisi olarak calisma imkanimiz olsaydi B'yi hic karistirmazdim isin icine ya da sana guvenmiyoruz derdik ikimiz.
  • delifaruk  (19.11.14 22:35:02) 
@delifaruk: bence söylemeye çalıştığım şeyi anlamıyorsun. B'nin zararı ortada, zaten güvenilmez birisi ve vurdumduymaz. Bu yüzden kendisine zaten "hallederiz Kadir" modeli dedik. Ancak A'nın güvenilmezliği ortada değil. Sinsi mi dersin, plancı mı dersin ama, ortaya hiçbir para koymadan denemeleri dışarıdan izlemesi bana çok garantici geldi. Böyle bir durumda garanticilik = güvenilmezlik. Ciddi şekilde hem de. A'nın sana anlattığı bahanelerin hiçbirinin doğruluğuna inanmıyorum.


  • hiko seijuro  (19.11.14 22:47:51) 
Makineye herhangi bir odeme yapip yapmadiginizi anlamadim.Yaptiysaniz oyle ya da boyle adamlar tamir edecek veya paranizi geri verecekler.Yapmadiysaniz -ki ben böyle anladim- kendi makinanizi alana kadar fason calismaya devam ettiniz diyelim, ne kadar sürede kazanırsınız bu parayi sence?
İş baglantilari vs olay B'de bitiyor gibi.Dogru is bölümü yaparak bu soruna bir çözüm uretemez misin?mesela adam iş baglasin surekli,sen de diger organizasyonlari yap,gerekirse eleman alirsin zamanla.
Kişisel görüşüm,şayet bu iş bir havuza atlamaksa sen henüz ayaklarini sokmuşsun suya,ben devam etmeni oneriyorum ama şunu da bilmelisin ki gireceğin suda bolca dalga olsa da her turlu uzaktan izlemekten iyidir. :)
  • xasuo  (19.11.14 22:50:05) 
@hiko seijuro A'yi biz zorladik, zaten yanasmiyordu benim imkanim yok diye. Ote yandan A da iyimser bakan taraftan is yapma, kâr etme konusunda.

@xasuo makineye birsey odemedik, sadece ivir zivirina bir miktar harcama yaptik.
Bu makine olmadan calisma sansimiz yok. Fason yapilacak bir olay degil, o olmadan hicbirsey olmuyor. Fason isin baska bir kismi, bizim iste fason calisacaksan da bu lanet olmasi gerekiyor bunyende.
Evet baglantilarin cogu B'de, A ve bende o kadar yok.
  • delifaruk  (19.11.14 22:52:10 ~ 22:55:21) 
tırnağın varsa kendi başını kaşı..


  • dokuzonbeş  (19.11.14 22:55:11) 
tüm duyuruyu okudum ve faruk sen haklısın.
makine çalışır devam etseniz dahi bile bir noktadan sonra patlak verir durum.
önce ortaya koyduğun parayı almaya çalış.
sonra yatırımına güveniyorsan başka ortak bul.
  • kahin ahtapot paul  (19.11.14 22:57:56) 
koyduğun paranın yanı 10 birimin yarısını harcadın elinde 5 birim kaldı eğer bu birimi kaybettiğinde aç kalmayacaksan, yani üzülmeyeceksen yoluna devam et, yok üzülürsen, aç kalacaksan borca girmen gerekecekse girme derim ben.

Parayı görmeden paçamı sıvamazdım ben, yani diğer ikisi parayı masaya koymazsa işe girmezdim açıkcası, birde ikinci gün bana söylenmeden para çekildiği anda şifreyi değiştirirdim kartın.

Birde bağlantılar B'de olabilir ama sizde yeni bağlantılar kurabilirsiniz. Makineyi bir başka makine ile değiştirmeyi kabul eder mi kiraladığınız yer? sonuçta onlar çalıştırıyordu makineyi sanırım.
  • selam  (19.11.14 23:14:40 ~ 23:16:53) 
@selam
Makineyi degistirmeyi kabul etmezler ama mutlaka calisir duruma getireceklerini soyluyorlar. Evet biz bu ise girene kadar kendileri kullaniyordu makineyi.
Bizde de baglantilar var ama daha fazla lazim, bu kadari ile riskli.
  • delifaruk  (19.11.14 23:33:25) 
babamın bir lafı var hayatta unutmam, çünkü bir kere başım ağrıdı;

"ortak malı köpekler bile yemez"
  • orta sahanın rakip yarı alana bakan dilimi  (19.11.14 23:52:07) 
inanmazsın ama okudum.

şimdi anladığımı özet geçiyorum;

A zaten ortaya para koymamış, koymaya da niyeti yok gibi. A 2-3 ay sonra durumu gördüğü zaman para koyacak..
B para koymadığı gibi iş kurarken şahsi ihtiyaçları için faruk'dan para almış.
Hemen hemen bütün harcaama faruk tarafından yapılmış.

o zaman zaten faruk bu işin altından neredeyse tek başına kalkmış gibi görünüyor.

faruk yerinde ekşi olsa şunu yapardı;

makineyi satan adamlara değiştirin kardeşim makinenizi derdi. bu aşamada makinenin değişeceğinden/ iade olacağından haberi olmayan ortakları kovalar, borçlarının yarısında anlaşırdı. hem bir aya yakın zaman daha dayanacak parası olurdu, hem de ortaklı işten kurtulmuş olurdu.

ya da kapatır giderdi.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (20.11.14 07:21:08) 
ben de okudum hepsini. maaşlı çalışan ve iş kurma planları yapan bir adam olarak fikrimi yazayım.

iş planı diye bir şey var. bunun önemini anlamayan insanla iş yapmam. a kişisi nispeten zararsız görünse de o da sana zorluk çıkarabilir. çünkü iş yönetmek farklı bir disiplin ve toz pembe bakışlarla olacak bir şey değil. bu hep sana kalacak, her seferinde sen izah edip ikna edeceksin. ortaklı bir iş için oldukça ağır bir yük. yani a kişisi iyi niyetli olsa bile ideal bir ortak değil bence.

b kişisinden koşarak uzaklaş. paranı kurtar, işi bitir. başka fırsatlara bakmaya devam et.
  • jaaaccckkk  (20.11.14 09:30:07) 
Tekrar konustuk bugun. A ve B devam etmekten yana. B parayi koyacak ortaya. Ben beklemedeyim, olur devam edelim falan demedim. Banavguven verecek seyler gormeliyim ortada.
Kapatirsakda B payina duseni bana oduyor, A ise aralikta yuzde 25 subattada geri kalanini bana odeyecek, zaten hemen almayacagimiz konusunda anlasmistik.

  • delifaruk  (20.11.14 14:31:45 ~ 14:33:34) 
1-) İşin tam olarak ne olduğunu bilmiyorum. Makine falan olduğuna göre üretim veya paketleme üzerine bir iş olduğunu düşünüyorum. Okuduklarımdan da yanlış anlamadıysam işleri bağlayan kişi B. Parayı koyan sensin. A ne işe yarıyor? A ile yolları ayırmakta fayda var.

2-) Makineye para yatırmak yerine bu makineyi leasing veya benzeri bir finansman yöntemiyle almayı deneseydiniz keşke.

3-) Bence işe başlamışsınız, bir aşamaya gelmişsiniz nihayete erdirin. Batsanız bile en azından bu deneyimden öğrendiklerinizi gelecekte işe yarayacaktır.
  • maxim gorki  (20.11.14 14:46:10) 
iş neyse gel makineyi ben alayım b'yi a'yı şutla birlikte yapalım :)


  • tescillimarka  (20.11.14 16:30:39) 
bence B güvenilmez tamam ama B'ye değil A'ya dikkat et asıl güvenilmez olan o. bir de B'nin kuyusunu kazıyor. sizin ortaklıktan hayır gelmez. yaptığın masrafla kalırsın.


  • kuzey li  (20.11.14 16:41:30) 
Bu aksam ucumuz birlikteyken konustuk. B kisisine acikca soyledim, senin bu paradan kullanman ben epey canimi sikti ben bu yuzden - makine hallolsa bile - devam etmeye niyetli degilim dedim. Mobilden yazdigim icin konusmanin ayrintisina giremiyorum. Neyse evlere dagilalim, herkes bir dusunup tasinsin diye konustuk.
B kisisi ben para islerine karismam diyor calismaya baslayinca. A ve B para isleri delifaruk'dan sorulsun konusunda hemfikir.

  • delifaruk  (20.11.14 18:15:09) 
hepsini okudum.

Makine ne makinesi? Acayip merak ettim ne olur bir deyiver :D
  • emcekare olmadi einstein olsun bari  (20.11.14 21:51:56) 
hocam merhaba, hayırlı olsun mu diyeyim, kolay gelsin mi diyeyim bilemedim. hatırlarsınız sizinle bu konuda bir yazışmamız olmuştu, ortaklıklar ile ilgili bir yazımı da paylaşmıştım sizinle.

şu anlattıklarınız çerçevesinde şunu diyebilir ki, bu ortaklık yapısı para kazandığı anda, bundan çok daha büyük sorunlar yaşar. biraz çıkmaza girmiş. çünkü anlıyorum ki B ya teknik açıdan ya da network açısından bu işin kilit noktasında. hem işi yürütmede en kritik rolü oynayabilecek hem de işin ve ortaklığın yürümemesine sebep olacak karakter gibi görünüyor.

A da daha şimdiden, sinirle ya da sıkıntıdan bile olsa benden bu kadar dediyse, emin olun ileri aşamalardaki sıkıntılarda da tekrar tekrar bu cümleyi duyacaksınız.

İş kolunuzu biliyorum, fakat makine ne kadarlık bir şey onu bilmiyorum tabi. işin o kısmını da outsource edebilecek bir sistemle tek başınıza yol alabilir misiniz, buna dair bir çalışma yapmayı deneyin bence. eğer bu imkansızsa, o durumda alternatif ortak arayışı olabilir belki.
  • silent storm  (20.11.14 22:25:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.