[]

birisi su bogaz agrimi gecirmeme yardim etsin lutfen

gecen sene de benzer bir duyuru acmisim, yazilan cevaplari tek tek okudum uyguladim ama gecmiyor agrilar. dunden beri zencefil bal yemekten icim disima cikti, elma sirkesi ile gargara yapiyorum ama gecmiyor agrilar. yakinda elma sirkesinin siseni kafama dikecegim, zencefili de kavanozla yiyecegim.

yurtdisindayim, hemen acile gitme sansim yok o yuzden. bir de normalde kolay kolay hastalanmayan ben bu sene hastaliktan gozumu acamadigim icin antibiyotik yuklemesi yasadi bunyem, daha fazla ilac kullanmak istemiyorum. cok elzemse evde a-ferin ve parol var, onlardan icsem fayda saglar mi ki?

bunlar disinda dogal olarak ne yapabilirim? evde bilimum ot, baharat, cay vs mevcut. (bir tek ada cayimiz yok, denemedigim bir o kaldi zaten). surekli bir taraflarim agriyor, hayattan sogudum resmen.

tesekkur ederim simdiden herkese.

 
Parol işe yarar biraz, bir de böğürtlen reçeli varsa yiyebilirsin. Çok geçmiş olsun.


  • ekaterina  (14.11.14 19:57:13 ~ 19:57:24) 
yakında bi eczane varsa strepsis limonlu pastil al bi de tantum verde boğaz spreyi al kullan


  • benim adim kerim hepinizi severim  (14.11.14 20:05:31) 
vicks var mı? ayak tabanına sür iyice.


  • komando kani var bende  (14.11.14 20:06:58) 
yurt içinde olaydınız anaanemin tarifini denemenizi önerirdim, ki yine de önereyim bir şekilde yapabilirsiniz belki? bir tatlı kaşığı tereyağına 1 kaşık pekmezi kısık ateşte ısıtıyoruz, soğumadan içiyoruz azar azar.
benim boğaz ağrılarıma hep çok iyi gelmiştir, umarım deneyebilirsiniz.

  • asisamus  (14.11.14 20:16:51) 
adaçayı içince benim boğaz ağrım anında geçer.


  • mellifica  (14.11.14 20:18:53) 
aferin de parol de işe yarar. ama düzenli kullanmak lazım yani prospektüsü yoksa internetten bakıp duruma göre uygulamak.

bir de parol vs. yani paracetamol iyi gelmiyorsa ibuprofen denenebilir. içindeki madde bu. ilaç adı veremem ama "ibuprofen istiyorum" deyince çok kolay bulunan bir şey zaten.

yurtdışında (neresi bilmem tabii ama avrupa'da mesela) soğuk algınlığı ilaçlarının (antibiyotiksiz) pek çoğu reçetesiz satılıyor. derdinizi gidip eczacıya anlatırsanız uygun şekilde yönlendirecektir. bitkisel şuruplar, antiseptik gargaralar vs. vs.

bu sene hastalıktan kurtulamıyorsanız belki de depresyon gibi örtülü bir sorununuz olabilir. bu da bağışıklık sisteminizi kötü etkiliyordur. çeşitli gıda takviyeleri ya da en azından bir multivitamin kompleksi alırsanız daha rahat edebilirsiniz. (edemeyebilirsiniz de, bunların hepsi varsayım :) )
  • prochaine station  (16.11.14 10:47:52 ~ 10:49:21) 
parol iyileştirmez, iyi hissettirir. aferin de aynı içerikteydi hatırladığım kadarıyla. içeriğindeki parasatemol ateş düşürüp ağrıyı kesiyor.

sarımsak bulabiliyor musun? sarımsak baş ilacı senin sorunlarının. ne yap et sarımsak bul yoksa da. çiğne güzelce ağzının içi acısın boğazın yansın bi güzel. mikrop bakteri neyim ne varsa temizler atar. kolay hastalanıyorum diyorsun ona da faydası olacak sarımsağın.

adaçayı antioksidan. gargara yaparsan yararı olur tabi ama şart değil. sarımsak alacaksın zaten.

bağışıklık için:
immuzinc benzeri doğal ilaçlardan birini alıp bağışıklık sistemini takviye eedebilirsin.
zencefil var mı, biraz zencefil tozunu (kök de olur farketmez) votka tarzı alkolde çözüp içebilirsin.
www.youtube.com
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (16.11.14 11:24:27 ~ 11:24:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.