[]

kız arkadaşım cimri mi?

ya böyle bir şüphe doğdu içime. ikimiz de öğrenciyiz zaten çok paramız yok. bi yere gidince çoğunlukla ben ödüyorum. ama onun tavrı çok garibime gidiyor. hiç sormuyor para var mı, ay ben de veriyim diye. sanki default ben ödemek zorundaymışım gibi davranıyor. "beni kullanıyor paramı yiyor" demiyorum o kadar parası olan birisi değilim ama çantasından para çıkartıp sayarken bile bi cimrilik havası hissediyorum. hani derler ya kayserili adam cebindeki paraların büyüklüğünden hangisinin kaç liralık banknot olduğunu anlar, işte o hesap böyle paraları seçip alıyor resmen çantasından. hesabı ortak öderken bile hesabın yarısını ödediğini hiç görmedim, her zaman yarısından azını öder. 3-5 liralık bir şey bile olsa hiç "ya dur ben öderim" falan demiyor adeta havalara bakıyor. bazen "çok param olmadığını" söylediğimde "ya önemli değil bende var" demesini bekliyorum ama hiç şahit olmadım.

inanın bana 3-5 liranın peşinde değilim ama bir kere olsun bu jesti yapsın istiyorum, havalara bakmasın istiyorum. bunun nazik bir dille uyarılması falan var mıdır napıcaz ne edicez?

p.s: bu arada havalara bakıyor dediğim tabii ki literally havalara bakmak değil ama hiç oralı olmuyor işte anladınız siz.

 
Geçmiş olsun kardeşim.


  • the vampire  (05.11.14 16:14:22) 
hesabı sadece erkek öder diye bir kural yok, onun da ödemesi lazım. yaptığı hoş değil.


  • rock n roll  (05.11.14 16:16:53) 
Teklif gelmiyorsa kötü. Ekonomik durumlar yakınsa masraflar ortak ödenmeli, özellikle öğrenciyken, kendi paranı kazanmıyorken.


  • [silinmiş]  (05.11.14 16:19:26) 
cinsiyetinizide yazzasınıza yaw size zahmet


  • robert pire  (05.11.14 16:19:42) 
kız arkadaşın cimriden de öte, hesabı erkek öderci. ayrıl.


  • lemmiwinks  (05.11.14 16:21:10) 
bi arkadaşından bahsediyomuş gibi şey de x bi kızla çıkmaya başlamış ama kız hesap öderken hiç oralı olmuyomuş, çocuk da sinir olmuş ayrılsam mı diyo gibi. bakalım ne diycek. en azından ben de hiç ödemiyorum lan diye bir düşünebilir.


  • instant crush  (05.11.14 16:21:55) 
bir yere gidince çoğunlukla ben ödüyorum'da bile sıkıntı var. niye? çalışmıyorsunuz sonuçta ikiniz de muhtemelen, öğrencisiniz. ya burs parası, ya aileden gelen para var. 30'lu yaşlarda, böyle jestleri karşılayabilecek durumda olsanız okey de, iki öğrencinin ilişkisinde her şey eşittir. taraflardan birinin parası olmadığında ancak diğeri öder, ya da ikisi birlikte gider 3 liraya patso yerler. olur mu lan öyle. bu erkeğe ödetme anlayışı hiçbir kendine güvenen genç kadında bulunmamalı bence.

kadınım bu arada. ama şimdi sordum, erkek arkadaşım da kefilmiş.
  • lucy in the sky  (05.11.14 16:27:43) 
en nefret ettiğim kız tipi .. .Koşarak uzaklaş ...


  • lawist  (05.11.14 16:28:35) 
vampire, isadora; sağolun kaarşiimmmm
donut; deniycem bunu mantıklı hatta donutçuya gideyim fena canım çekti şu an.
lemmi; işte para yiyici bi kız değil ama hesabı erkek öderci tanımı cuk oturuyor :(
instant; bu hikayeyi biraz daha düzeltirsek anlatırım :D benim de aklıma geldi de bu çok düz oldu.
  • robert pire  (05.11.14 16:29:45) 
Cimri olsa yine iyi, kaba. Bir kere bile sormaması düpedüz kabalık.

İnsan hiç değilse nezaketen "her zaman sen ödüyorsun, bir kere de ben ödeyeyim" der.

Bazen sen ödersin, bazen o öder, bazen ortak ödersiniz. Sen yemeği ısmarlıyorsan o sinemayı ısmarlar/tatlıyı ısmarlar/kahveyi ısmarlar... Böyle olmaz yani...

Bence yapman gereken "ortak ödeyelim" ya da "bir dahakini de sen ısmarlarsın" demek. Cüzdan unutma numarası gibi ucuz numaralar yapma.
  • m e l t e m  (05.11.14 16:41:08) 
Hic kivranma, rahatsizligini acikca dile getir konusun, acik olamadigin iliski iliski degildir, numaralara falan gerek yok bence


  • sirena  (05.11.14 16:57:19) 
Korkunç bir tipleme bu ya. Ben bunu 2-3 defadan fazla yapan kadınla bir daha görüşmüyorum. Çok itici çünkü. Lan hep erkeğe ödeteceksen bile nezaketen elini cebine at, rahatsız oluyor gibi yap bari, ayı!

Odunluk, ayılık, öküzlük hep erkeklere yakıştırılsa da bu tiplerin de aşağı kalır yanı yok yani. Çok fena.
  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (05.11.14 16:58:37) 
ya gerçekten çok cimri yada hesabı erkeğe ödetmeye bayılan "kezban" tiplerinden. iki durumda baya kötü bence. benimde bi erkek arkadaşım var ve bir yerde hesabı o ödediyse ikincisinde ben ödemezsem ya da ödemeyi teklif etmezsem içim rahat etmez. olması gerekende budur zaten. bizde öğrenciyiz, elimize geçen paralar belli. bu masrafları sürekli tek tarafa yıkmak için bir sebep değil yani...


  • theworldismine  (05.11.14 16:59:32) 
ya işte birkaç sefer "bugün çok paramın olmadığını" söylediğim oldu (gerçekten yoktu) ama oralı olmuyor mesela. ben ona sormuyorum paran var mı diye. o zaman bi yerde oturmuyoruz. zaten o da farkında çok paramın olmadığından. ben de onun çok parası olmadığını biliyorum ama sizin bahsettiğiniz rahatsızlık belirtisi yok onda. daha açık nasıl konuşabilirim bilmiyorum. dediğiniz "numaralardan" birisini yaparım belki.


  • robert pire  (05.11.14 17:05:18) 
Numara filan yapma yahu açık açık söyle. O utanmıyorsa sen niye utanasın?


  • m e l t e m  (05.11.14 17:16:42) 
Cimri evet. Ve iflah olmaz, kıza iki kere hesap ödetsen ayrılmayı düşünür.


  • amelie poulain  (05.11.14 17:18:49) 
Ya acikca "Ben surekli hesap odemekten rahatsizim, boyle olmuyor bunu halledelim" demek bu kadar zor mu gercekten?


  • sirena  (05.11.14 17:20:28) 
numara yapmaya ne gerek var. açık açık bundan rahatsız olduğunu söyleyeceksin ve mantıklı bir açıklama isteyeceksin. bu şekilde bir ilişkide olmanın herhangi bir akıl karı tarafı yok.

herkesin ilk buluşmalarda dikkat ettiği bir şey vardır. benim bir kızla buluşurken ilk dikkat ettiğim şey bir mekandan çıktığındaki tavrı oluyor her zaman. eğer karşımdaki hesap geldiğinde dediğin gibi havalara bakan bir tipse, o buluşmamız hep son buluşma olarak kalır. bunu hiçbir zaman kızın hesap ödeme teklifini kabul etmemiş biri olarak söylüyorum. yalandan bile olsa teklif etmemek kabul edilemez bir olay.
  • tendra van case  (05.11.14 17:30:29 ~ 17:32:13) 
e yani o zaten muhakkak farkında durumun. "bunun hesabını mı yapıyorsun" olmaması ben daha didaktik bir yol arıyorum :/


  • robert pire  (05.11.14 17:30:40) 
dışarı çıkmak isterse param yok çıkamam falan de. belki anlar bişeyleri. yine devam ederse bitir abi kızmı yok ya. seni kullanan birisini sevmek kadar iğrenç birşey yoktur.


  • false pretension  (05.11.14 17:30:59) 
şikayet etsenizde bu kızlara daha çok değer veriyorsunuz.
buluşmak için konuştuğunuzda gelemem param yok falan diyebilirsiniz. ben de var, görüşelim demiyorsa gerisini siz düşünün.

  • duhan  (05.11.14 17:40:07) 
biraz da sen öde, bu cimri tavırların beni bitiriyor desen senden ayrılır. para yedirmezsen de senden ayrılır. o yüzden bari içinde kalmasın sen söyle.


  • Lim5  (05.11.14 17:40:16) 
duhan; kesinlikle daha fazla değer vermiyoruz. seni temin ederim. ama dediğinde haklısın. "bende var görüşelim" demiyor. o yüzden düşünceler içindeyim. bir çözüm bulamazsak zaten ayrılırım ben, dediğim gibi zengin de değilim :( bana en çok koyan şey para vermemesi değil, -param olduğu sürece- hiç kafaya takmam ama oralı olmaması çok koyuyor.


  • robert pire  (05.11.14 17:45:00) 
Hocam sirf bunu yazabilmek icin acil yetismem gereken yere 5 dakika gec kaldim ama yazmasam olmazdi. Bu kizdan kesin ayril. Kesin diyorum bak. Kesin.


  • aradaki uzaklik  (05.11.14 18:16:04) 
bunu yazmak için kardeşimin sünnet düğününe gitmedim. bu kızdan kesin ayrıl derim.


  • fallthepieces  (05.11.14 18:19:37) 
bas tekmeyi.


  • take me rufee2  (05.11.14 18:32:30) 
çoğunluğa katılarak kızı bu konuda test etmeni tavsiye edeceğim.

hemen karar verme belki saflığından, ya da "hesabı erkek öder" mantığıyla büyüdüğünden böyledir. ikinizinde öğrenci olduğunu, harcamaları beraber karşılamanız gerektiğini ya direkt söyle ya fark ettir.

ben bu güne kadar hiç bir kıza hesap ödetmedim, ödemesine de izin vermem.

en fazla önemsiz bir miktarsa, iki çay filan içilmişse ve bozuk para ile ödeme yapılacaksa sende bozuk var mı diye sorarım ya da elini cüzdanına attı ise ve bozuk paraya benden daha hızlı ulaştıysa sorun etmem.

ne derseniz diyin, ben böyle yetiştim ve karakterim de buna uygun.

fakat ben kıza asla hesap ödetmem derken kızın beni "hesap ödetmeyen söğüşlenecek erkek" olarak görmesini de kabullenemem.

kız bu durum karşısında kendini sorumlu hissetmeli "lan ben hiç elimi cebime atmıyorum, tamam kendi istemiyor ama yine de ayıp. ben de bir şeyler yapmalıyım" diye düşünmeli.

atıyorum, eve gelirken dışarıdan yemeği sipariş edip emri vaki yapmalı.

ya da ara sıra mekanda oturulurken erkek tuvalete gittiğinde hesabı gizlice ödemeli.

yani kız cimri olmamalı, erkeği söğüşleme amacı gütmemeli.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (06.11.14 09:02:43) 
çok leş bir davranış yaptığı.


  • harry powell  (06.11.14 09:11:13) 
Bir şekilde dengelemesi lazım. Şu haliyle kız parazit modunda.


  • arnold schwarzeneger  (06.11.14 09:16:19) 
üniversitede bir arkadaşım vardı, hemcinsim, kız, bir keresinde demişti ki "sevgilim cüzdanını evde unutmuş, hesabı ben ödemek zorunda kaldım, ne kadar küçük düşmüş hissettiğini düşünebiliyo musunuz?!"
inanmak istemesek de gerçekten, samimiyetle, bunun erkeklerin doğal bir görevi olduğunu düşünen kızlar var. sen de demişsin, 'hiç oralı olmuyor' o da muhtemelen benim arkadaşım gibi düşünüyor. bu konudaki kendi düşünceni ve kızgınlığını bir yana bırak, sakince konuş. bence orta yolu bulma şansınız var. yoksa diğer türlüsü fena, cimri insan çekilmiyor.

  • manuel mandalina  (06.11.14 09:16:22) 
buluşma konusu dondugunde param yok de ona gore ne dıyecek bakalım


  • feue  (06.11.14 09:19:17) 
geçenlerde sevgilimle bir yerde oturduk, kahve aldım kartla, sonra ne yaptım hatırlamıyorum. kayboldu.

neyse eve geldim kartı kaybettim falan diye anlatıyorum (babamın maaş kartıydı kaybettiğim, yoksa anlatmazdım), babam "erkek arkadaşına sen niye ısmarladın ki?" dedi. ama sadece ağzımı aramak için, sevgilimle olduğumu falan bilmediğinden.

kız arkadaşlarıma anlattım gülelim diye, babam böyle ağzımı aradı kanmadım falan diye. "x amca haklı niye sen ödüyosun ki?" dediler. ağzım açık kaldım. böyle düşünen insan çok. bir kadın olarak bana göre ise berbat bir davranış. böyle davranan erkeklere de rastladım garip olan. bakıyor ki kadın ödüyor, ne salak lan bu ödesin madem diyip hiçbir zaman ödemiyor.

ister öğrenci olsun isterse olmasın, kimse kimsenin hesabını ödemek zorunda değil. çok yakın arkadaşındır, paylaşırsınız. sevgilinle yemeği biri alır başka yere geçersiniz kahveyi diğeri alır - birbirinizin para durumunu bilir ona göre davranırsınız daha sonraları.

edit: napman gerektiğine gelince; ben olsam açıkça konuşurdum. yani numara yapmadan, alakasız bir durumda. sohbet içerisinde geçebilir, kadın erkek eşitliğinden konuşursunuz konu oraya gelir. doğrudan ona hitap etmeyip genel olarak konuşabilirsin. bu mantığı anlamıyorum diye. başkalarından örnek verebilirsin. cüzdanı unuttum numarasını yaparsan beni denedi bu terbiyesiz falan olur bir de. ama sohbet ederken zaten anlarsın düşüncelerini.
  • pokerface  (06.11.14 09:24:42 ~ 09:27:50) 
oldu ki ilişki evliliğe kadar gitti işte o zaman sorunlar patlak verir bence. düşünsene bir evde beraber yaşıyorsunuz ve hiçbir gidere ortak olmuyor? ya da kendi çapında kendi özel giderlerini karşılıyor.(anlattığına göre ihtimal verdiğim şeyler bunlar)

buna benzer bir durumu yakın zamanlarda kız arkadaşım anlatmıştı böyle pinti, düşüncesiz bir erkekle berabermiş. ayrıldıktan sonra diyor kafama dank etti ben 10 lirada 5 lirada değilim ama ayıp sonuçta ikimizde öğrenci insanlarız. ayrılmış yani sonuç olarak. sen de ayrıl.
  • zannedersem tek eksiginiz bendim  (06.11.14 09:46:27) 
iş hayatında o kadar kendimi kasamam, ortalama bir işim olsun, az para alayım huzurum yerinde olsun nasılsa evlenince sadece kendi özel masraflarımı karşılayacağım diyen yüksek lisans mezunu arkadaşım vardı. kendisine el üstünde tutan bir adamla yıllardır evli. bense hesabı paylaşma, ev giderleri, ortak yatırım gibi konularda en az karşımdaki kadar düşünürüm uzun zamandır sevgilim bile yok. o tipler daha değerli oluyorlar kısacası.

yapman gereken; açıkça konuşmak ya da hissettirmek.
  • kalimotxo  (06.11.14 10:02:44) 
Evliyim. Kocamla dışarı yemeğe gittiğimizde bile alışkanlık arada ben ödemeliyim diye düşünüp heasaba atladığım oluyor, ki sonuçta paramız ortaktır. Demem o ki, bunu düşünemeyen bir insana, eğer sen rahatsız oluyorsan, söylemen lazım.


  • SiyamkedisiZorro  (06.11.14 10:14:55) 
kız düşüncesiz. jest olarak da düşünmeyin. ne mecburiyetiniz var...


  • icemint  (06.11.14 10:50:16) 
rumuz: mezar kazan ayı, 33, E

Çıktığımız dönemlerden beri eşimden minimum iki kat fazla kazanıyorum. Ona rağmen hiç böyle bir şey yaşamadım. Yemeği ödesem illa bir yere götürür, tatlı ya da kahve ısmarla, olmazsa bir başka zaman yemeğe çıkarırdı. Hiç ortak ödemedik ama çıkarken ben ödesem bile benim davet ettiklerim hariç ödemeye yeltenirdi. Pahalı yerlere gitmeyi istemezdi.

8 yıl oldu evleneli hala hadi seni yemeğe çıkarayım der.

Evlendikten sonra bütçe ortak olmasına ve senden gitti benden gitti hesabı olmamasına rağmen bir erkek olarak bu tavır hoşuma gidiyor, hesabı ödediği zamanki keyfini, özgüvenini seviyorum.

Bu konu nazik bir dille nasıl anlatılır çok kestiremiyorum ama "eee nereye götürüyosun beni bu akşam?" gibi bir giriş yapılabilir sanki.
  • crescendo  (06.11.14 17:25:08) 
Kız arkadaşın cimri değil de... Şimdi kalbinizi kırmadan uygun bir tabir bulamadım kendisine, zira cimrilik tam olarak böyle bir şey değildir o daha çok karakteristik bir özelliktir. Bunun iyi veya kötü olduğunun farkında olmaz cimrilik yapan kişi. Sizin kız arkadaşınız gayet bilinçli yapıyor bunu, yaptığı şey cimrilik değil yani cimrilik anlaşılabilir bir durum.


  • angelus  (06.11.14 17:30:55) 
valla mezar kazan ayı başta sana olmak üzere sana cevap vereyim, kızla evlenme gibi bir niyetim yok :D içiniz bi rahatlasın. bana göre de farkında zaten. zaten çok lüks bir yere gitmedik, malum, öğrenci işi takılıyoruz. bi keresinde gerçekten hiç paramın olmadığı oldu "bugün çıkamayız sıkışığım" dediğimde hiçbir şey demiyor mesela. ben kızı çözdüm, "ben en fazla kendi hesabımı öderim, hepsini o öderse ne âlâ" diye kafasında bir hesap yapıyor. keşke mezar kazan ayı'nın eşi gibi jestler yapan insanlarla tanışmak bize de nasip olsa. cüzdan unutma numarası değil de tavsiye ettiğiniz yöntemlerden bir mix yapıp bir test yapıcam bakalım nasıl bi tepki alıcam ona göre yola devam edicem. beni gerçekten fazla soğuttu eğer ışık göremezsem ayrılırım :( yarın bi gün arkadaş ortamına soktum mu da sıkıntı :(


  • robert pire  (06.11.14 23:40:59) 
senin parani yiyor.
denemesi bedava yemege gidin para cekmeyi unutmusum de. sana git cek gel mi diyecek yoksa ben öderim mi diyecek yoksa ben öderim sen cekip verirsin mi diyecek?

  • fleshbloodmore  (07.11.14 16:41:31) 
e doğrusuda o zaten. para varsa kadında var. mantıklı olanıda o zaten yoksa öteki türlü otorite problemleri çıkıyor. bunu biraz daha yaş geçince anlıyorsun.


  • gokhan atestepe  (11.11.14 17:00:13) 
valla ben daha orta okuldayken babam bana erkeğin hesap ödemesi gerektiği görüşünü benimseyenlerin kendilerini alçalttıklarını, kendi hesabımı ödemem gerektiğini, bir kere karşımdaki öderse ikincide mutlaka benim ödemem gerektiğini, aksi takdirde bunun para karşılığı ilişki yaşamak olacağını öğretti. ben onun sözlerini buraya daha kibarca aktardım, öyle diyeyim. :)

daha önce de yazdığım gibi, hesabı sürekli tek bir tarafın ödemesi olmaz. ben saygı da duymam hesabı ödemekten "kaçınan" birine. cimrilik bu değil. angelus'un yazdığı gibi, cimri cimriliğinin farkında olmaz.
  • m e l t e m  (11.11.14 21:09:09) 
bu bahsettiğim şeyleri "hiç olmayacak yer ve zamanlarda" yapmasıyla sağlam bir fırça çektim. oturup konuşacağız. adam edicem.


  • robert pire  (14.11.14 07:39:52 ~ 07:40:23) 
:(((

kız inanılmaz görgüsüz. arada yokladım bak yanımda çok para yok diye bu sefer de benim yanımda arkadaşlarına hesap kitliyor.

olayı anlatmaya dilim varmıyor inanın ben utanıyorum yazıklar olsun ya. milletin yanında yerin dibine girdim.
  • robert pire  (18.11.14 01:55:26) 
güzel kardeşim konuyu okuyunca benim de canım sıkıldı biraz. samimiyet derecenizi ya da mesafenizi bilmiyorum ama örneğin bi yemeği ödedikten sonra sempatik ama hafif iğneleyici, samimi bi şekilde "bi dahaki senden ha" diyip gülsen mesela; böyle bi jeste nasıl tepki verir arkadaşın? dene istersen.


  • norek  (18.11.14 03:10:46) 
anladığım kadarıyla öyle iğnelemeli laflardan falan anlayacak biri değil. biri bana bir tavsiye vermişti geçenlerde ama sildim duyuruyu. demişti ki bir mağaraya gir ve saklan sana da aynısını tavsiye ediyorum kurtul bu kızdan.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (18.11.14 03:32:52) 
kaç artık robert. hesabı erkek öderci demiştim ama yanılmışım, bildiğin cimriymiş, hem de öyle böyle değil. :(


  • lemmiwinks  (18.11.14 07:26:54) 
bu kadar ayı bi kıza nasıl katlanıyorsun çok mu güzel


  • emirkulu  (18.11.14 07:52:40) 
böyle geri bildirim yapanlara bayılıyorum <3
ancak sevgilinden 3. bi şahsın sevgilisi gibi 'kız' diye bahsetme bence öncelikle.
sonra, al karşına konuş bence. fayda etmezse ve diğer özellikleri seni bağlamaya devam ediyorsa bunu içselleştirmenin bir yolunu bul ve daha fazla irdeleme derim.
  • manuel mandalina  (18.11.14 23:22:52 ~ 23:23:30) 
bayan desek suç kız desek suç ne diyicez yeter artık düşün yakamızdan ey kadınlar! :(


  • robert pire  (19.11.14 14:12:28) 
ne lan bu her gün her gün canlandırıyorsunuz duyuruyu.


  • [silinmiş]  (19.11.14 14:34:35) 
hiç hoş değil kesinlikle. fikrini söylemelisin bu konuda sakin nazik bir dille. seni suçlu kötü niyetli durumuna düşürmeye çalışırsa geçmiş olsun. aaa öyle mi hiç farkında değilim cilik yaparsa e hadi biraz daha zaman kazanır ilişki. bunu böyle kabul edersen ileride içine düştüğünüz ilk sıkıntıda beni tanıdığında da ben böyleydim beni olduğum gibi kabul etmiyorsun culuk yapcaktır. ilerinin benim oğlum cu benim kocam cı ekolü bu.
hesabı hep erkek öder diye bişee yok arkadaş.
ama bazı yerlerde erkek ödemeyince ciddi rahatsızlık hissediyor sanki, o baskıyı ona hissettiriyorlar mekandakiler ne bileyim sanki ben kendiminkileri ödeyim mi diye teklif etsem yada miktarı uzatsam oracıkta yerin dibine sokmuş olacağım gibi gizli bi enerji alanı oluşuyor. böyle bişey sezince bırakıyorum.bir sonraki durakta ben ödüyorum, film konser bileti vb. ben alıyorum filan. yada bazen karşı taraftan baştan hesaba karıştırmayacağına dair sinyal alınca kendimi parçalamıyorum.
bunların dışında alman usülü candır! birbirinin cebinde para çıkışmayınca verilenleri saymayın bile o ne çirkin şey!
25,k
  • gis  (19.11.14 14:36:02) 
@robertcim, sevgilim diyebilir mesela.


  • manuel mandalina  (20.11.14 10:56:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.