[]

Köpek almayan taksiciler

Kedi de mi almıyorlar? Yoksa sadece köpeklere karşı bir tavır mı bu? Yani islam inanışına göre mi yorumluyorlar durumu yoksa başka bir durum mu var? Tüylü tüysüz, büyük küçük küçücük her tür köpek için yaşadığım, şahit olduğum ve duyduğum bir durum bu. Kedili versiyonu da var mı merak ettim...




 
kafesindeyken bile mi almıyorlar?


  • rock n roll  (25.10.14 13:54:52) 
beşiktaş ilçesinde bizi kediyle geri çeviren taksi olmadı. tabi kedi taşıma kutusunda oluyor böyle durumlarda.


  • m e l t e m  (25.10.14 13:58:30) 
köpekler herkese o kadar sevimli gelmiyor ne yazık ki. huyunu suyunu bilmediği, etrafa sıçma potansiyeli olan, sıçmasa bile doğası gereği tüy veya salya döken bi hayvanı arabasına almak istememiştir. hatta muhtemelen araç kendinin değildir ve şoförlük yapıyordur, riske girmemek için almak istememiştir. kedi nispeten küçük ve zarar verme potansiyeli az olduğu için ve kucağa rahatlıkla alınıp zaptedilebildiği için daha fazla tolerans gösterirler.


  • icim urperiyor  (25.10.14 14:03:56) 
"köpek beslenen evde namaz tutmaz/kılınmaz" diye bişeyler duymuştum dindar insandan, mantığını bilmiyorum, belki de tamamen dini bir uydurmadır. Bunu günlük hayatlarına uyarlamış olabilirler gibi geliyor sadece. Kimin dini gerektiği gibi, kimin bokunu çıkararak yaşadığını bilemiyoruz haliyle.


  • loveinaflipbook  (25.10.14 14:05:20) 
içim ürperiyor, sanırım kedilerle ilgili hiçbir şey bilmiyorsun.

tam tersi köpek kolay zapt edilir, kedi ise ortam değiştirdiğinde tedirgin olur ve bir de kucakta tutulmaya çalışılırsa ortalığı birbirine katar.
  • m e l t e m  (25.10.14 14:06:28) 
@icim urperiyor, insanlar da kusuyor, sigara içiyor, hatta taksi söförünü öldürüyor sırf üç kuruş parası için. Bence hayvan besleyen insanlarda bu tip şeyler görmeleri imkansız. Bir insan hayvanıyla başkasının aracına biniyorsa da tüm sorumluluğu üstlenir, aynı kakasını sokakta bırakmadığı gibi. Sokağa balgam atan, çöp atan insanları düşünürsek bayağı medeni bir davranış bence.

İnsanları da hiç almasınlar o zaman taksilere...
  • loveinaflipbook  (25.10.14 14:10:04) 
koca bi köpekle taksiye bindik İzmir'de.
taksicisine göre değişiyor sanırım durum.

  • teknikekip  (25.10.14 14:10:50) 
hayvanseverler neyi üstleniyormuş bizim sokağa devamlı sıçırtıp yollarına devam ediyorlar. ben köpek severim ama taksici olsam arabama almam niye o riski alayım ki.


  • divit  (25.10.14 14:15:33) 
küçük köpeklerin de taşıma çantaları var. çantadayken araç için sorun teşkil etmiyor onlar da.


  • m e l t e m  (25.10.14 14:21:03) 
islamiyetten ziyade köpek koltuğa s*çmasın diye almıyordur taksici, tüy döker, salya akar, kedi nispeten daha temiz özellikle kafesinde olunca. haliyle almaz tabi adamlar, bende binemiyordum golden'ım vardı ama haklı yani 15dk da teksas gibi olurdu tüylerden dolayı o taksinin içi :D


  • sinekvalesi  (25.10.14 15:37:08) 
@meltem

evet kedilerin arabaya bindirilirken nasıl davrandığını pek bilmiyorum. ama empati yapabilirim. beni de ömrüm boyunca zorla 50 metrekareye hapsetseler ben de biraz tedirgin olurdum sanırım.
  • icim urperiyor  (25.10.14 15:52:22) 
benim kocaman bi dogo arjantinim var, defalarca taksiye bindik bostancı civarlarında. çok az taksici geri çevirdi bizi.


  • s e ff a f  (25.10.14 16:23:11) 
İçim ürperiyor, kedilerin tedirginliği bölgelerinden ayrılmalarıyla ilgili bir durum. Bilmediğin konularda konuşmaman, insanları yanlış bilgilendirmemen çok iyi olur.

Kedi evcil hayvandır ayrıca. Dışarıdaki hayat hapis onlara. Çöplerden yemek aramak, araba altında kalmak, tekmelenmek, tecavüze uğramak, yakılmak güzel sanıyor olmalısın.

Ha bir de herkesin evi 50 metrekare değil. :) zaten evi 50 metrekare olan biri kedi de köpek de sahiplenmesin. kedi köpek bakmak masraflıdır. ayrıca kedi sahiplenen herkes kediyi tüm gün evde tutmuyor. dışarıya çıkıp dolaşıp, eve yemeye uyumaya gelen kediler de var. nasıl şartlamışsanız kendinizi bilinçsiz bilinçsiz konuşuyorsunuz hayvan sevmeyen insanlar olarak.
  • m e l t e m  (25.10.14 17:11:15 ~ 20:00:06) 
@m e l t e m
o yüzden kapıyı açınca son sürat dışarı koşup havalar soğuyana kadar geri gelmiyorlar.

  • divit  (25.10.14 19:52:24) 
@divit
bizim kediler kapının dışına adımlarını atmıyorlar. hayatlarından çok memnunlar. zaten sokaktan geldiler, sokağa geri dönmeye niyetleri yok.

  • m e l t e m  (25.10.14 19:55:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.