[]

Askerlik: Sevk tarihi öncesi rapor alma? yapan var mı?

Merhabayın,

Tam kararımı verdim askere gidecektim ki hayalimdeki iş fırsatı kapımı çaldı. Gidip geleyim dersem de kaçıracağım. Yani bir şekilde askerliği ertelemem gerekiyor.

Yüksek lisansa kayıt yaptıramıyorum çünkü kayıt tarihleri geçmiş. Araştırmalarım esnasında sevk tarihinden bir gün önce 30 günlük bir heyet raporu alırsam ertelenebileceğini öğrendim. Fakat kafamda yeni soru işaretleri belirdi.

24 ekimde askerliğimin uzun veya kısa dönem olacağı ve nereye çıkacağı belli olacak. Şimdi raporu 24 ekimden önce mi almam gerek yoksa bu bilgiler belli olduktan sonra birliğe katılacağım günden önce mi alacağım?

Bu şekilde askerliği ne kadar süreyle uzatabilirim? Bir sonraki celp dönemine mi ertelenmiş olur?

Daha sonra ocak ayında yüksek lisans kaydımı yaptırırsam yine 2 yıl daha erteleyebilir miyim?

Haydi abiler bu garibana bir yardım edin de eli ekmek tutsun.

 
bildiğim kadarıyla tecilin bittiği tarihe kadar tekrar erteleme yapabiliyorsun. o tarihten sonra bakaya kaldığın için geri dönüşü yok.

ayrıca bakaya kaldıktan sonra da hiçbir şekilde okula kayıt yaptıramıyorsun.
  • razvan rat  (21.10.14 14:56:19) 
tecil hakkım yok artık bu arada.


  • emrak  (21.10.14 15:00:12) 
@emrak tecil hakkın yoksa ocak'ta yüksek lisans'a kayıt yaptıramazsın. çünkü en son baktığımda yönetmelik'te son tecil tarihi geçenler yani bakaya ve yoklama kaçağı olanlar bir üst eğitim programına kayıt yaptıramaz diye bir hüküm vardı. asal'ın sitesini bir incele yine de.

edit: bence bu aşamada yapacağın en makul iş bir an önce askere gidip geldikten sonra rahat rahat yüksek lisans yapmak ve güzel bir iş bulmak olacaktır.
  • razvan rat  (21.10.14 15:03:01 ~ 15:04:55) 
abi bunu yapanlar nasıl yapıyor ben anlamadım şimdi :/


  • emrak  (21.10.14 15:36:01) 
@emrak neyi yapanlar?


  • razvan rat  (21.10.14 15:41:50) 
@razvan rat Şimdi bilgiler biraz daha netleşti. Şubede biraz olsun bilgisi olan birine ulaşabildim. Eğer sevk döneminden bir gün önce bir devlet hastanesinden 30 günlük heyet raporu alınırsa, bir sonraki celp dönemine erteleniyormuş askerlik. Ayrıca bu dönem içerisinde mezun olunan lisans derecesinin bir üstünde bir kuruma yapılacak kayıt tekrar tecil hakkı tanıyormuş.


  • emrak  (21.10.14 15:52:30) 
@emrak hmm o şekilde olduğunu bilmiyordum. neticede erteleme tarihi bitmeden yüksek lisansa kayıt olmaya bak öyleyse. umarım istediğin gibi olur.


  • razvan rat  (21.10.14 15:55:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.