[]

doktorlar baksın :(

çok fena yatağa düştüm. boğaz akıntısı, boğaz ağrısından dolayı yutkunamama, öksürük, hapşırık, ateş. hastaneye gidemem şu an ve yarın kesinlikle işte olmam lazım. evde klavunat 1000 mg var antibiyotik onu kullanıyorum dün geceden beri. iyi gelir mi yoksa saçmalamış mıyım? cvp pls.




 
antibiyotikler uzun vadede etki gösterir, semptomları giderecek semptomatik bir şeyler alın, doktor değilim ama. bir akşam bir sabah forza atarsanız ateşiniz düşer, halsizliğiniz azalır, bepanthen pastiller de boğazı az buçuk düzeltir, eczaneye uğramışken bir de öksürük kesici şurup alırsanız en azından semptomlardan kurtulur, günlük hayatınızı sürdürebilir hale gelirsiniz.


  • alice practice  (16.10.14 21:06:36) 
İki hafta önce aynı durumdaydım, aile hekimine gittim zor bela ve bana 1000 mg'lık suda eriyen cinsten bir antibiyotik ve bir ağrı kesici-ateş düşürücü verdi yolladı. Antibiyotiğin üçüncü gününde pek bir şeyim kalmadı öyle söyleyeyim.

Bir günde iyileşmen zor ama yarın daha iyi olursun muhtemelen.

Bahsettiğin ilacı bilmiyorum ama doktor kontrolünde kullanmanı tavsiye ederim her ihtimale karşı.
  • an engineer  (16.10.14 21:08:31) 
Ateşin çıkmasını beklemeden ibubrofen al. Ateş fena yapıyor çünkü. Sonra hapşırık vs için psodöfedrin al.
Antibiyotiği saba akşam 5 gün boyunca kullan. Ve bunların yanında multivitamin takviyesi al. (supradyn)
Doktor değilim
  • grid  (16.10.14 21:10:29) 
doktor değilim ancak kafaya göre antibiyotik kullanıp iyileşmeyi beklemek de biraz saçma olmuş. en iyisi en yakın hastanenin acil servisine gidin bi iğne yapsınlar yarın işe gidebilecek kadar toparlarsınız.


  • papitheclown  (16.10.14 21:12:35) 
kafana göre antibiyotik almaman lazım...

ayrıca terlemen lazım; kat kat giyin, iyice sarıl sarmalan, hamama girmiş gibi terle sabaha kadar... boğazına da atkı falan sar orası da güzelce terlesin...

bir de boğazının yumuşaması için ıhlamur/adaçayı tarzı bişeyler de içebilirsin...

ağız kokusu sorun olmaz diyorsan da bir kaç diş sarımsak ye...

aklıma gelen ilaçsız en doğal yöntemler bunlar...
  • mortar  (16.10.14 21:22:12) 
çok teşekkür ederim hepinize. kafama göre değildi aslında. bir hafta önce sinüzitim azdığı için doktora gitmiştim sonra kullanmadan kendi kendine geçti. sonra onun üzerine böyle hastalanınca kullanayım demiştim.


  • mrz breezy  (16.10.14 21:24:49) 
ateş varsa hangi akla hizmet antibiyotik kullanıyosun anlamadım. yüksek ateşse grip olma ihtimali var. ibuprofen daha mantıklı olurdu.

ibuprofen yoksa da bi parol atıp kat kat yorgan içinde terlemeyi deneyebilirsin.

su içmeyi unutma.
  • seksen9  (16.10.14 21:34:40 ~ 21:36:13) 
boğazımın ağrısından ve akıntısından yutkunamıyorum ve zor konuşuyorum ondan aldım antibiyotiği :/


  • mrz breezy  (16.10.14 21:38:36) 
1 gr çok fazla ama ya. şimdi kullanmaya başladın bıraksan da saçma olacak. aslında hala geç değil. acile gidebilirsin. ilacı kullandığını belirt.


  • seksen9  (16.10.14 21:48:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.