[]

geçen bi "ters köşeli filmler" duyurusu vardı. oldboy yazmıştı herkes

(bu soruda spoiler yok ama cevaplar spoiler içerebilir, aman diyim)

sırf o yüzden çok merak ettim, oturdum bu gece oldboy'u izledim. 2003 yapımı güney kore filminden bahsetmiyor musunuz? oh dae su var hani?

filmi çok beğendim tamam da, sonu nasıl ters köşe ya? spoiler uyarısını eklemeyi unutmadan, neyin vurucu ya da ters köşe olduğunu söyleyebilir misiniz? eksik mi izledim yoksa harbi mal mıyım ben, hiçbi filmi anlamıyom amk. en sonundan değil de biraz önceki sahnelerden mi bahsediyosunuz siz? ben sandım ki nutkumuz tutulacak, inanılmaz efsanevi ters köşelik bi şey olucaz, hüngür hüngür ağlıycaz... sinema tarihinin en sağlam ters köşelerinden falan diyodu bi de o soru. en tersi buysa ohoo.

 
yani tabi şimdi game of thrones izledikten sonra bu devirde adamın farkında olmadan kızını sikmiş olması pek ters köşe gelmiyor sanırım.


  • newbie.  (02.09.14 03:19:42) 
SPOİLER

old boy'umuz kendisini hapseden adamı buldu hop mutlu son diye beklerken aslında oraya gitmesinin de planlı olduğu herşeyin hipnoz olduğu hatunun kızının olduğu (spoilerın dibine vurdum.) işte bunlar hep ters köşe. sen tahmin etmiş miydin bunları?


ekleme: @newbie +1 izlendiği dönemle alakalı olabilir. ben izlediğimde çok fena olmuştum. ekisinden çıkamadım bir süre. ensest ilişkiye ilk kez o filmde rastladım çünkü.
  • biyik  (02.09.14 03:20:35 ~ 03:22:06) 
@biyik, e bunlar kabak gibi belli değil miydi zaten? :/

@zetahead, gerçi doğru haklısın, ters köşe değildi. en dağıtıcı, öldürücü deyince benim kafama ters köşe diye kazınmış öyle. ama olsun yine de öyle olmadı. film çok güzel. ama şey işte.

ben şeyde çok üzüldüm ekrana bakamaz oldum, bizim min-sik dayıt kafayı yiyip İTİN OLİYİM ABİ dedi ya... ulan 15 sene hayatını sikmişler, üstüne üstlük hipnoz edip mido'yu ittirmişler, sen hala diyosun ki abi itin oliyim köpeğin oliyim. yakıştı mı öyle adama.
  • pescador  (02.09.14 03:22:45 ~ 03:24:53) 
valla hacı ben o kadar zeki değilim anca sonunda anladım öz kızını siktiğini. yani bi "hasiktir" çektim anlayınca bi şaşırma bi şok olma oldu.

ha ama dediğim gibi filmi ilk defa şimdi izleseydim pek bir etki yapmazdı. ne olacak game of thrones'da her bölüm kardeşler babalar kızlar sikişip duruyor zaten derdim :)
  • newbie.  (02.09.14 03:35:45 ~ 03:37:15) 
@pescador bazı şeyler kestirilebilir olsa bile dediğim gibi hipnoz olayını ve hatunun onun kızı olması falan... yani herif geçmişi hatırlatmadan bunları öngörmem imkansızdı zaten.
dönemin de etkisi var ben o filmi 2006 gibi izledim zaten. o zaman ergendim falan. sene olmuş 2014. şimdi bazı şeyler maalesef daha normal.

  • biyik  (02.09.14 03:38:41) 
ters köşe olması için izleyici kafasında finale dair zekice bir kurgu oluşturmuşken filmin bundan on kat daha zekice ve tam tersi bir şekilde bitmiş olması gerekiyor. o yüzden ters köşe değil, şok edici +1

bir de filmle ilgili beklentiler ve tavsiye edenlerin yorumları filmden alınan zevki çok etkiliyor. beklenti yükseldikçe tatmin duygusu azalıyor. yani bu film bakalım nasıl çılgın bir sona bağlanacak, dedikleri kadar var mıymış fikriyle izlenirse piç olur, yazık olur. ben çok iyi hatırlıyorum, "sikeyim kore sinemasını ya, bunu niye izliyoruz" diyerek başlamıştım izlemeye. sene 2005-2006 falan.
  • bruges  (02.09.14 06:52:53) 
Gençler araştırın. Kore'de intikam tabudur, dinlerine göre büyük yasak. Koreliler için çok önemli bu nedenle oldboy.

Ayrıca ben oldboy yazmadım o duyuruya.

Bi de kibar olun azıcık.
  • [silinmiş]  (02.09.14 06:56:17 ~ 06:57:44) 
Bi de sen "sonunda çok pis ters köşe olcak" beklentisiyle izlediğinden sonunu tahmin ettin belki de. Benim aklıma bile gelmemişti.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (02.09.14 08:47:35) 
oldboy'u çok önce izledim ama ters köşe değildi gibi hatırlıyorum sanki, tam emin olamadım ama. şok edici bi sonla bittiğini hatırlıyorum sadece. yine de benim için oldboy'a gelene kadar sürüyle film var şok edici olan.


  • lionel andres  (02.09.14 08:55:19) 
oldboy'un bir de amerikan yapımı bir versiyonu var. konuyu aynı şekilde işliyor. aslında filmi bunlarda iyi işlemiş ama aynı senaryoyu kullandığından imdb de herkes düşük puan vermiş. karşılaştırma bakımından izleyebilirsiniz. www.imdb.com


  • bir düşünelim ne yapabiliriz  (02.09.14 11:20:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.