[]

iCloud ve Hollywood

Dünden beri bir sürü şey paylaşıldı. Şimdi öncelikle bunları paylaşanların şu ana kadar bulunmuş olması gerekmiyor muydu? Suç değil mi bunların yaptığı? Bulunamadılarsa nasıl bulunamıyorlar? Bulunmuyorlarsa neden bulunmuyorlar?
İkincisi biz(yani ben sadece) ünlülerin isimlerini gördüm. Bunun politikacısı, ceosu cartu curtu yok mu? Allah bilir neler vardır onlarda. Niye sadece ünlüler? Ayrıca erkek oyuncular ya da çok tanındık insanlar da yok.



 
ben de ilk sorunu düşündüm bugün. adam mail adresi falan vermiş hesabını para istemiş falan da diyorlardı üstelik. niye bulunamadı?


  • kaffle  (02.09.14 02:23:13) 
he ya. şöyle bi ryan gosling falan görsek fena olmazdı.


  • biyik  (02.09.14 02:33:29) 
bulunur tabi niye bulunmasın o kadar da kolay bir şey değil tabi ki tedbirli adamı bulmak. jlaw ve kate upton dava açacağını söylemiş zaten.

bir de şöyle tüm teorilerin olduğu bir makale var. sadece iclodun'un suçu değil. hatta icloud olmayabilir de. zaten icloud olduğuna dair bir kanıt yok sadece adamın teki icloud dediği için icloud sanıyor şu an herkes. benim anladığım kadarıyla.

businessinsider.com
  • eksi sozlukte eksiyen adam  (02.09.14 02:43:36) 
icloud olmayabilir deniliyor ama, o kadar unlu var, hepsinin tek tek sifresini ele gecirmesi baya bi ihtimal disi. o yuzden buyuk ihtimalle buyuk bi hack durumu sozkonusu. icloud olabilir baska bi server olabilir.

buyuk isler yapan adamlar da gizliliklerini iyi saglarlar, arkalarinda neredeyse hi iz birakmazlar. o yuzden yakalanmalari biraz zor. hatta anlasabilirlerse, birini yakaladik diyip buyuk paralarin dondugu pazarlikla iceri koyabilirler.

sonucta apple'in itibari sozkonusu.
  • she was my baby  (02.09.14 02:59:35) 
@Zetahead
Çinin savunma sistemi diyorsun. Allah bilir ne oyunlar dönüyordur orada. Onu yapabilen adamla Jennifer'ı hackleyen insanların çok farklı yerlerde olduğunu düşünüyorum.
Aslında ben bunların amacını anlamadım. Dediği gibi politikacılacıları hiç sevmiyorum ve onların göremediğimiz yüzlerinin paylaşılmasını istiyorum. O yüzden bu adamları biraz fazla ciddiye aldım galiba. Sadece şu ana kadar yakalanamamış olmalarını dikkatimi çekti.


Ayrıca bunların nasıl sızdırıldığını düşünmüyorum. Orta seviyenin altında bir internet kullanıcısıyım ama bilgisayarda ve internette hatasız ve insan eliyle bozulamayacak bir şey olduğunu düşünmüyorum. Ben bu adamların niyetini ve şu durumdan ne kazandıklarını anlamadım.
  • mornie  (02.09.14 03:12:24) 
"Çinin savunma sistemi diyorsun. Allah bilir ne oyunlar dönüyordur orada. Onu yapabilen adamla Jennifer'ı hackleyen insanların çok farklı yerlerde olduğunu düşünüyorum."

bu konuda bence çok yanlış düşünüyorsun. bu hacker'lar muhtemelen jennifer lawrence'ın memesini görmek ümidiyle, elleri siklerinde hacklememiştir. onlarca ünlünün cep telefonuyla çektiği özel fotoğraflarına kadar ulaşımın olduğunu düşün. milyonlarca dolar kaldırabilirsin elindeki verilerden.

MEMEĞEAAAAA diye çıldıranlar bizim gibi adamlar zaten, hacker'ların kendisi değil. adamlar ne var ne yok dökmüş sadece. meme görmek için yapmamıştır yani onlar. kate upton'ın bilgisayarındaki şeyleri öğrenebildiğini düşün. çok para eder o bilgiler.
  • pescador  (02.09.14 03:18:10) 
@pescador
Valla upton'un bilgisayarıdaki şeyleri görebilsem çoktan paramı almış maldivlerde tatilimi yapıyor olurdum. Gecenin bir vakti hala soytarılık yapıyorlar.

  • mornie  (02.09.14 03:32:04) 
@advocatusdiaboli
Söylediklerine siyasetçiler dışında katılıyorum.
Onlara gelirsek de eşlerini aldatmaları rüşvet kadar pislik bir şey olmasa da kabul edilebilir bir şey değil. Çünkü onlar oy isterlerken ailelerini de kullanıyorlar. Özellikle biz de. Duyduğum şeylere inanamıyorum bile. Resmen fantastik geliyor. O şeylerden üç beş tanesi ortaya çıksa herkes herkesin ne olduğunu anlayacak.
Yoksa kimin kiminle seviştiği umurumda değil. İnsanların nasıl isterlerse öyle yaşamalarını isteyen biriyim.
  • mornie  (02.09.14 03:48:19) 
kanunlar devlet düzeyindedir, internet uluslararası.


  • saksı  (02.09.14 05:01:33) 
apple patch çıkarıp açığı kapatmadı. "açık var" bile demedi daha.


  • cha  (02.09.14 10:05:26) 
iclouddaki açık başka bir açıktı. şifreleri brute force ile ele geçirebilme açığıydı. fotoğraflar çift taraflı 128bit olarak şifrelenip kaydediliyor zaten. patchlenen şeyin bununla alakası yok yani.

rack.2.mshcdn.com
  • eksi sozlukte eksiyen adam  (02.09.14 16:34:51 ~ 16:35:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.