[]

diş çekimiyle ilgili bazı sorularım var

günaydın gökhan gönül dostları, pescador'la yaşam savaşına yeniden hoşgeldiniz.

ben bu sabah nihayet kırık olan dişimi çektirdim ancak doktora da sormuş olmama rağmen kafama takıldı... ben hem öğrenci hem de fakirim ve implantı devlet hastaneleri yapmıyor. çekilen dişimin yerini doldurmam sanırım çok pahalıya patlayacak bana. ben doktora, "kısa vadede ağız yapımı bozmazsa çekin, çünkü implant yaptıramam" dedim. o da "yok lan bi şey olmaz" dedi.

çekilen diş bayağı arkada, yani estetik açıdan hiçbir problem yok. ben şimdi hiç implant işine girmezsem bunun bana zararı olur mu? ne bileyim yemede zorluk olabilir, temizlik zorluğu olabilir, boşluk yüzünden uzun vadede diş ve ağız yapısının bozulması olabilir vs... böyle bir durumla karşılaşabilir miyim?

kendisine zaten onlarca soru sorduğum için pek detaya giremedim işin açığı, normalde de duyurudaki gibiyim her yerde çok azarlıyolar beni "beyefendi bi susun aq" diye. bi siz varsınız işte. teşekkürler şimdiden.

son olarak, apranax plus var bana bel için gittiğimde yazmışlardı, ağrıdıkça onu kullansam olur mu? doktor sadece yeme-içme konusunda tavsiyelerde bulundu, ağrı kesici yazmadı. uyuşturucu şeyin etkisi azaldı iyice biraz ağrıyor. apranax plus da midemi perişan ediyor gerçi ama ne bileyim?

 
Ya uff yeter pescador ya!!1 :p

Cekilen disin ustundeki dis asagiya dogru sarkar yavas yavas ama nereye kadar sarkacak, bir yerden sonra durur herhalde, yerinden cikacak hali yok ya. Onun disinda bisiy olmaz herhalde, gerci simdi dis hekimi varsa gelor yazar zaten ama implant icin bir dis hekimiyle konusmustum o oyle demisti.
  • Idonthaveausername  (05.08.14 10:49:28 ~ 10:49:39) 
Apranax cok zararliymis bu arada :( kullanma :( majezik ya da neydi yaa bi ilac vardi heh, arveles. Ikisinden birini dene. Gerci her bunyede ayni etkiyi vermiyor agri kesici de.


  • Idonthaveausername  (05.08.14 10:50:53) 
"çekilen dişin üstündeki diş aşağıya doğru sarkar" ne oluyo ki? çekilen dişimin üstünde diş mi var? benimki zaten üst taraftaki dişlerden biriydi. nası ya benim ağzım farklı mı şimdi noluyo?


  • pescador  (05.08.14 10:50:56 ~ 10:51:19) 
Hi ust dis mi cekildi ben alt sandim ondan oyle dedim, bosver ya bisi olmaz bence madem dixja


  • Idonthaveausername  (05.08.14 10:52:02) 
ben de arkalardan 1-2 dişimi çektirmiştim. şu anda da boşluk. başta garip gelebilir ama insan neye alışmıyor ki eheh. işte öyle zorluk çekmedim yani. ama mesela sonrada implant yapacakken bi soruna yol açar mı bilmem ama sanmıyorum. ayrıca çektirdikten sonra çok da ağrımaması lazım. yani biraz sızlar tabii de. ben hiç ağrı kesici kullandığımı hatırlamıyorum.


  • tepedeki psychedelic adam  (05.08.14 10:52:03) 
bayramda en arkadaki ust azi disimi cektirdim. ara dis olmadigi icin cok problem yaratmayacak ancak implant yaptirmak icin cok vakit kaybetmemek gerektigini biliyorum, ara disler icin daha onemli bu. agri konusunda en fazla yarina kadar agri kesici kullanmak yeterli olur. bana bir de iltihap riskine karsi 2-3 gun kullanmam icin antibiyotik vermisti ama cok sart degil diye de belirtmisti. apranax fort kullaniyorum, majezik midemin icine ediyor.


  • a340  (05.08.14 11:17:49) 
evet boşluğun üstüne denk gelen diş karşılığını kaybettiği için yavaş yavaş aşağı gelir.
diş hekimi bana diş kaybı da olabilir, implant için çok fazla (mesela birkaç sene) bekleme demişti.

  • lily briscoe  (05.08.14 12:03:19) 
@lily, benim çekilen dişim üstte ama. yine aynı şey olur mu ki? en iyisi ben 18'inde gidince tekrar gösterip bu sefer daha detaylı bir şekilde sorayım. 200-300 hadi 500 lira bile olsa bi şekilde bulup buluşturup yaptırabilirdim ama hayır ya, 1000 liradan söz ediyorlar üç ay geçiniyorum ben o parayla yaptıramam implant falan. heç gusura bakmasınlar.


  • pescador  (05.08.14 12:05:31) 
işte onu bilemiyorum :)
implant yerine köprü de yaptırabilirsin.

  • lily briscoe  (05.08.14 12:17:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.