[]

Bencillik mi yapıyorum ?

Durum şöyle kyk kredisi alıyorum ailemden uzak şehir dışında üniv. okuyorum ilk senem bitti. Eve geldim bir sürü planım vardı çalışacaktım kendime yeni telefon alıcaktım fln ama gerçekleştiremedim araya hep başka şeyler girdi. Kyk Kredisi alırken babama sordum alayım mı diye nasıl olsa sen ödeyeceksin al dedi. Çok zoruma gitmişti. Bir an önce mezun ol bize destek ol modunda babam. Ama hiç nasıl ne yaptın derslerin nasıl bölüm birincisi olmuşsun tebrikler şöyle böyle hiç bir muhabbet geçmedi aramızda geldiğimden beri . Varsa yoksa para muhabbeti. " Paramız yok paramız yok". Ama var.

Eve 4 maaş giriyor 3ü direk babamın eline geçiyor. 4.de abim ondan para almıyor kendi ihtiyaçlarını karşılıyor. Kira yok. Ama hala paramız yok yıllardır. Sırf psikolojik baskı başka bir şey değil. Ondan kimse birşey isteyemiyor. Eğer şu gelirin düzenini bozarsan sana düşman gibi bakıyor. Laf söyleye söyleye para veriyor.

Yaz boyunca gelen kredilerime dokunmadım kenara attım dokunmakta istemiyorum. Telefon almak istediğmi bile söyleyemiyorum ona. O paraya başka zaman ihtiyacım olacak. Ağustosta ve eylülde kuzenlerimin düğünü var. Elbise ayakabı fln alırken o paradan harcamak istemiyorum. Babam alsın istiyorum. O da bana para vermiyor vermekte istemiyor. Ben bencillik mi yapıyorum burada?

Ama çok zoruma gidiyo para yüzünden böyle davranması. Lisede bile haftalık verirdi o haftalıktan kontürümü yemeğimi yol paramı kıyafetmi ayakkabımı almamı beklerdi. Ben ayakkabı parası istiyorum diyincede ters ters bakıp ne kadar diye soruyodu hala da öyle. Sırf onun laflarını yememek için istemiyodm.

Bilgisayar okuyodum bilgisayarım yoktu istemiştim alamam demişti sonra bir hafta geçmeden bilgisayar almaya götürdü beni. Aldık dönüyoruz seneye staj paranın yarısıyla destek olursun bana dedl tmm dedm ama vermedim. Küstü. Banada para vermedl hiç. 200 tlnin yarısını ona vericem yarısıylada artık naparsam yapıyım. Staj parama bile göz dikmesi zoruma gidiyo.

Neyim ben bencil mi ? Aramızda iletişim diye bişey yok hiçte olmadı zaten. Ne yapıcam ben böyle ya.

 
Bence değilsin, ama o üç maaşın babanın eline geçip hala "para yok" olması kısmı pek anlaşılır değil


  • ron dennis  (28.07.14 23:32:18) 
erkek olsan neyse de kızının parasına da göz dikmesin yav. avşarlık var mı baba tarafında?

okulunu bitir kendi kendine geçinmeye başla napacan. adam alıştığından surat asarak para veriyor. yoksa kendisi de bal gibi biliyor ihtiyaçlarının olduğunu.
kykna da dokunma. alsın düğün kıyafetlerini. ben de para isterken çekiniyom babamdan ama öeh mezara mı götürecek o parayı? iki evladından başka neye harcayacak?

annenle konuş, arayı bulsun.
  • seksen9  (28.07.14 23:33:33) 
ben olsam öyle babadan 5 kuruş istemem. sonra verdiği parayı kenara kuruşuyla yazar.
ne biçim babaymış kusura bakmayın da insan çocuğundan para esirgemez. ki sizin istekleriniz abartı durmuyor.

kendi paranızdan harcayın. kyk nın geri ödemesini de kendiniz yaparsınız. zorlanırsınız ama laf yemezsiniz kimseden.
  • mimi  (28.07.14 23:35:36) 
açık söylemek gerekirse ben inanamıyorum böyle ebeveynlere, benim çevremde de çok var. sorun sen de değil kesinlikle babanda. senin bir evladın olduğunu ve elin ekmek tutana kadar bakmakla yükümlü olduğunu kimse ona anlatmamış galiba. hayırsız evlat olsan yine neyse, ki öyle olan da çok insan tanıyorum yine de aileleri onları sırtlamaya çalışıyorlar.

sizi üzmek istemezdim, ama durum bu. ailenin diğer bireyleriyle iletişime geçin anneniz veya abiniz bu durumdan onlar rahatsız değiller mi veya size destek olma gibi bir durumları yok mu?
  • bosver nicki  (28.07.14 23:36:57) 
sana bir şey diyeyim, çok benzer şeyler yaşamışız ben 27 yasındayım artık ve şu an param oldugunda bile çıkıp bunu gönlümce harcayamıyorum. gönlüm bişi almamı istemiyor cunku artık. bir noktadan sonra sözlerle düşüncelerle keşfedemediğin şeyi karşında buluveriyorsun. o da şu, babanın sana değer vermediğinden böyle davrandıgını biliyorsun ama tam da bilmiyorsun ve sonraki zamanlarda da demek ki değer görmeye layık değilim diyecek hale geliyorsun. ve alabilecek gücün olsa da kendine kucucuk bir şeyi bile almaktan imtina ediyorsun.
aynen ben de ortaokulda lisede fakiriz sanıyodum. bana da kardeslerime de az az verdi kıt kanaat geçiniyomusuz gibi. ama muhtemelen tutumlu olmamız icin yapıyordu ya da bencilliğini tutumluluk maskesiyle kapatmak kolay geliyordu.

babanı artık anladın yani değişmesi çok çok kucuk bir ihtimal. o yuzden çalışabilirsen çalış ve sonra da ondan gelecek tepkilere karşı dirayetli ol. açık açık söyle senin verdiğin yetmiyor çalışıp kazandıgım parayı da rahat rahat harcamak istiyorum de. ne söylerse söylesin gelip cebinden çalacak değil ya. şimdi yaptın yaptın. sonra benim gibi bir paspasa dönersin.
  • akare  (28.07.14 23:42:29) 
baban parayı neyapıyor asıl mesele bu.
belki sana ev arsa bırakmak istiyor adam kenara koyuyor öyleyse başka parayı eziyorsa başka.

  • partizan  (28.07.14 23:46:29) 
aynı annem böle yapa yapa iyi bi şey yaptığını sandı yıllarca ama cok kötü sonuclar doğurttu ıslah olsunlar


  • murtazaaaaaa  (28.07.14 23:56:06) 
Annem istese de veremiyor. Çünkü maaşını babam çekiyor. O da isteklerini babamdan istiyor. Zaten kadın çekindiğinden ayda yılda bir istiyor. Abim de babam almayınca kendi kendine istediği bilgisayarı aldı taksitle onu ödüyor geri kalanla da kendi ihtiyaçlarını karşılıyor arada ondan alıyorum kontür parası fln.

Evde herkesi bastırmış durumda ve ben bu duruma deli oluyorum kendimi bildim bileli. Annem karşı çıkacak yapıda biri değil çünkü onunla uğraşacağıma hiç bişey almam daha iyi diyo susuyo. Ne dersem diyeyim yok devam. Her sene bayram harçlığı verirdi bu sene yok. Anneme dedim neden vermedi. Senin maaşın varmış. Sinirlendim oturdum ağladım. Bayram harçlığı değil dokunan böyle ucuz düşünmesi.
  • GizliÇikolata  (29.07.14 00:02:36) 
Yalniz madem krediye dokunmuyorsun, neden cekiyorsun? Sonucta faizle odeyeceksin bu parayi, cok mantikli degil bence. Bir de eve 3 maas giriyor dedigin asgari ucret filan mi? Yani nereye gidiyor o para biraz sorusturmak lazim sanki, killandirici.

Lan insan evladinin staj parasina goz diker mi, ne sacma ismis o.. Yapabilirsen calis okul sirasinda, para alma. Para da verme. en az 40-50 yasinda adama neyin destegi amk. Para isterse, bana mi sordun cocuk yaparken dersin.
  • fortisvita  (29.07.14 00:04:00) 
Baban ayıp ediyor sana. İşi gücü para olmuş o ne ya. Çok çok ayıp.


  • cemlemikonusuyorsun  (29.07.14 00:06:21) 
O üç maaş neden babana gidiyo? evde kazan kaldırsanıza?!?


  • en lüzumlusundan feyizli bir abiniz  (29.07.14 00:08:49) 
Babamın kötü alışkanlıkları yok bizi sıkabildiği kadar sıkarak para biriktiriyor. Ben şuana kadar babamın taksitle bir şey aldığını bilmem. O paraları har vurup harman savurmuyor. Ama bizi paradan başka bir şey olarak gördüğünü düşünmüyorum.

Bugün anneme kızdım büyüdükçe daha çok sinirleniyorum bu duruma. O da bana tepki aldı. Neden öyle davranıyormuşum onu arada bırakıyormuşum onun yapacak bir şeyi yokmuş. Böyle susmasa yeterdi belki de.
  • GizliÇikolata  (29.07.14 00:14:19 ~ 00:18:17) 
arada evden uzaklaşıp bilinmeze gidiyor mu? la başka bi ailesi olmasın adamın?


  • en lüzumlusundan feyizli bir abiniz  (29.07.14 00:16:21) 
Yok anneme çok bağlı. Hatta bizden bile kıskanır.


  • GizliÇikolata  (29.07.14 00:19:04) 
annene niye kızıyon? te allam ya. tepki göstereceksen birlikte gösterin kadını niye üzüyon?


  • seksen9  (29.07.14 00:23:32) 
bağlı derken nasıl bir bağ? sahiplenme gibi mi yoksa bayağı sevdiceğim modunda mı?


  • en lüzumlusundan feyizli bir abiniz  (29.07.14 00:23:51) 
İster istemez bir anda oldu. Herkes sustukça daha çok sinirime dokunuyor. Gel konuşalım desem de gelmez. Çünkü kafasını ağrıtacağımı düşünür boşver uğraşma der.

Annemin üzerine düşer ama saçmasapan davranıp kadını o kadar üzmüş ki artık annemin onunla uğraşacak hali kalmamış. Küçük küçük sebeplerden kavga çıkartır. Yıl dönümlerini kutlar babam. Annemin aklına gelmez unutur. Perdeleri değiştirecek olmuşlardı perdeleri babam seçti evde annemin sözü geçmiyor. Annemin dediği şey evimin perdelerini bile seçemiyorum olmuştu. Aldatma kumar içki tarzı şeylerde işi yoktur.
  • GizliÇikolata  (29.07.14 00:36:52) 
Üzüldüm okuduklarımdan sonra.

Bencil olan biri varsa o da babandır.

Ama her zaman bir ihtimal var, biraz empati yapıp bu ihtimali de hesaba katmak lazım: "Belki bana bunları yaşatırken içi acıyor ama beni bir şekilde sınamak, eğitmek istiyor"

Yaşınız kaç bilmiyorum ama tahmin ettiğim kadarıyla bu terbiye verme (bu doğru tabir mi bilmiyorum) vs. sürekli devam ediyor
  • aguilas negras  (29.07.14 01:15:21) 
benzer bir durumu yaşadım ve %80 çözdüm. ara ara cimrilik nöbetleri gelse de idare ediyoruz. özel şeyler içerdiğinden mesaj olarak attım.

ama kesinlikle haklı olan taraf sensin. bencillik yapmıyorsun.

bencilliği; okuldan bir haber,saçma sapan şeyler peşinde kendini heba edip aileden aşırı miktarda para tırtıklayıp onu ezenler yapıyor!
  • rudeboy  (29.07.14 01:23:43) 
Suç özel ihtiyaçlarını da harcliktan karsilamani beklediği için, okurken destek olmadığı için babanda; kyk meselesinde sende, söylemesem olmaz. Ben okurken rahat harcayayim borç benim borcum diyerek aldım, aileme odetirim 20-30 milyar diyerek almadım. Normali bu bence, ama kredi kadar da aileden tirtiklamaya bak. Kenara atsan bile o kadar düşük faizle kimse kredi vermiyor. Bir yere kullanırsın okurken, ki baban böyleyken alman gerekiyormuş. İhtiyacım var de, acindirarak zorla aldir ihtiyaçlarını gerekirse. Annen de mecbur araya girecek. Varyemezlik var galiba babanda. Eniştemin trilyonluk arazisi var, 30 senedir eski püskü bir yerde kirada oturtuyor halami. Oğluna harcıyor, özel üniversitede burssuz okuyor, araba alıyor. Eve halama bir şey yok. Ayrılmak üzereler o yüzden, halamdan ayrılmak istemese de halam bıktı. Huyunu değiştirmek çok zor, sınırları zorlayıp istediğini al. Sonra da umursamadan kendi hayatını kur. Parasızlıktan batacak değiller. Biraz bilinç akışı oldu ama anla.


  • Lim5  (29.07.14 01:51:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.