[]

Hakem heyeti lehime karar verdi. Süreç nasıl işleyecek?

Nokia telefonumla ilgili hakem heyetine yaptigim basvuru 4 ay sonra lehime sonuclandi. Bugün Nokia'dan aradılar. Mail adersimi, açık adresimi ve TC kimlik numaramı istediler. Ben de verdim. Maile gönderilecek evrakları imzalayıp, telefonla birlikte kargoya verin dediler. Ondan sonra odemeyi yapacaklarmis. Şimdi ben telefonu yollarsam ve evrakları da imzalarsam, elimde bir şey kalmıyor. Yani parayı ödemezlerse, yapabilecek bir şeyim olmaz. Aradıkları numara da sabit hattı ve çağrı merkezi değildi. Yani görüşme kayıt altına alınmadı.

1- Sizce bu durumda ne yapmalıyım?
2- Süreç böyle mi işliyor normalde?
3- Telefonu verince parayı alamazsam, elimdeki kararla icra başlatabilir miyim?
4- Telefonu gönderdiğimi isparlayabileceğim bir belge vermeleri gerekmez mi?
5- Telefonu onlara gönderdiğimin ispatlanması durumunda bu dolandırıcılığa girmez mi?

 
hakem heyeti kararı var ya elinde, daha ne olsun, ilam niteliğinde karar.süreç böyle işlemez normalde, firma çamura yatar, ödememek için elinden geleni yapmaya devam eder.

1- senin durumuna göre değerlendirirsek, dediklerini yap, ürünü vermek zorundasın parayı alabilmek için -dönme hakkını kullanmışsın anladığım kadarıyla-.
2- hayır firma çamura yatıyor :) aslında o dediklerini yapmana gerek yok, al telefonu ver paramı kardeşim diyebilirsin ama her firmanın farklı para iadesi prosedürü var, daha da uğraşmamak için dediklerini yap.
3- başlatabilirsin.
4- telefonu gönderirken kargoda belirt telefon var diye, o kargo kağıdını sakla. bir şey olacağından değil de, bir şey olursa ispat kolaylığı yaşarsın.
5- hayır. dolandırıcılık bambaşka bir şey. adamlar kuzu kuzu ödemeye razı olmuş, ne firmalar var ödememek için elinden geleni yapan.
  • trajikomix  (23.07.14 17:00:33) 
tesekkurler cevaplar icin. nokta atisi oldu verdigin cevaplar.


  • onthebass  (23.07.14 17:04:34) 
Ek öneri: Durumu Nokia'ya bildirin. Size o telefonu satan distribütörün adını verin. Haberleri olsun. (Nokia Türkiye varsa ona, yoksa Finlandiya'ya)


  • grgn  (23.07.14 17:38:34) 
teşekkürler arkadaşlar. bugün kargoya verdim telefonu. nokia'ya haber vermedim, ama mail destek@nokia-tr.com diye bir adresten geldiği için güvenilir diye düşündüm. bir sıkıntı olur mu ki?


  • onthebass  (24.07.14 17:22:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.