[]

ateşli havale acil vaka

dün gece geçirdik. şimdi 37.5 un altına inmiyor ateşi. havuzu var kursam içine ılık su koysam iyi gelir mi orda takılsa? duş aldırmaktan iyi midir?

not:doktora gittik. şimdi evde tedavi devam ediyor. 2 gün yükselen ateşi düşürcez. duyuru o yüzden acıldı


 
oğlum 2,5 yaşında eklem yerlerine özellikle kol ve ayak bileklerine soğuk ıslak bez yapıyorum ben, yaş kaç bu arada?


  • salem330  (05.06.14 20:40:14) 
bugün doğumgünü 1 yaşında. kolları ve ayakları soğuk. gövdesi ve başı sıcak. gazlı bezi ıslatıp koyuyoruz ama işe yaramamaya başladı. düşmüyor.


  • omer gibi  (05.06.14 20:42:58) 
su yerine kolonya içine eritilmiş aspirin koyabilirsiniz, ovarak bu da gerçekten işe yarıyor. Geçmiş olsun.


  • salem330  (05.06.14 20:47:03) 
gece nöbetleşe çocuğun başında bekleyin, çocuk doktoru bir arkadaşım hastasına tavsiye verirken yanında kulak misafiri olmuştum

Saat başı ateşini mutlaka ölçün çocukların ateşi bir an için daha da yükselebilirmiş ve o an da zaten tehlikeli olabilir.bir andan kasıt 1 saatlik zaman diliminden bahsediyorum o yüzden mutlaka takip edin tüm gece. daha da yükselirse götürün hastaneye.

Bu arada doktora gittiğinizi farz ediyorum ilaç verdiniz değil mi?
  • neferkitty  (05.06.14 20:50:29 ~ 20:52:21) 
kolonya ve aspirin bebeklere sakıncalı diye duydum ama


  • omer gibi  (05.06.14 20:50:51) 
doktora gidin abicim böyle iş mi olur allasen? kalk git doktora. acile gidin. çocuk için ateş düşmemesi sıkıntı çünkü. allah korusun.


  • hamurumdaki ayrilik tozu  (05.06.14 20:51:33) 
doktora ateşli hava geçirince gittik. 3 dk mesafede. düşürdük gece ateşini. antibiyotik verdi. enfeksiyonu yüksekmiş kanında. şimdi 2 gün yükselcek siz düşürceksiniz dedi. biz de bi duş bi gazlı bez bi şurup. 3.5 saatte bir dönüşümlü dolven-calpol ve 12 saatte bir antibiyotiğini veriyoruz. şimdi uykuya daldı 37.4 ateşi. fitil verdik yarım saat evvel. bekliyoruz.


  • omer gibi  (05.06.14 20:52:50) 
dikkat edin de ateş düşüreyim derken bebeği üşütmeyin :)

Bence sakinleştirici ılık bir duş aldırın. Ya da madem havuzunuz var onu yine ılık suyla doldurup içinde 10-15 dakika oyalayın. Yani vücudunu ıslatın bol bol. Onu strese sokacak şeylerden kaçının. Sakinleştirerek suda tutun. 37.5 çok da korkulacak bir ateş değil. Suda çok titremeye başlarsa daha fazla eziyet etmeyin ve güzelce kurulayın. Ama titriyor diye yufka yüreklilik yapıp da sıkı sıkı giydirip üzerini de örtmeyin. Umarım böylelikle kolayca düşer. Geçmiş olsun :)

Kolonyadan ve aspirinden uzak durun :) Bir de şimdi okudum zaten ilaçları varmış. Doktorun tavsiyesinin dışına kesinlikle çıkmadan doğal yollarla yetinin. Yoksa ileride bağışıklık sistemi zayıf, havadan nem kapan çocuk yetiştirirsiniz. Biraz sabır, biraz mücadele şart :)
  • prochaine station  (05.06.14 20:56:24 ~ 21:01:17) 
önemli olan hal ve tavırları 39 derece ateşle tv izleyen zıplayan çocuk oluyor. 37 ateşle baygın, aşırı halsiz ise doktor gözetiminde olmasında fayda var. Antibiyotiğin 3. dozunda genelde bizimkiler diriliyor


  • spankenstein  (05.06.14 21:44:30) 
sakın yanlış anlamayın da, havale kelimesini kullanmayın burada.

havale, sara hastalığındaki, epilepsideki nöbete, krize deniyor. çok yüksek ateş yani 39.8 - 40 santigrad derece gibi ateşlerden sonra, çocuklarda görülmesinden endişe edilen bir durum.

çocuğunuz ateşlenince ya da ishal olunca paniğe kapılmayın. sizin sakin bir anne baba olmanızı çocuk algılar ve öğrenir. çocuğun ateşi çıktı diye ortalığı telaşa vermeyin evde.

(bkz: ateş/@compadrito)

bir de, etken maddesi acetaminophen olan ateş düşürücülere abanmayın. acetaminophen, karaciğer için hiç iyi değil.
  • compadrito  (06.06.14 04:54:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.