[]

toplu halde sınava girmemek

tamamen keyfi sebeplerle iptal edilen ve kılıf olarak "sistematik kopya çekme"nin iddia edildiği bir vize sınavımız var. çarşamba günü tekrar edilecek. dersi alan 96 kişinin tamamı yapılacak yeni sınava girmezse ne olur?
yönetmelikleri okudum bununla ilgili bir madde bulamadım. kendi okulunda bununla ilgili bir yönetmeliği bulunan var mı?



 
en iyi ihtimalle herkes kalır en kötü ihtimalle hepiniz kınama cezası alır yada uçarsak bir süre uzaklaştırılırsınız.


  • basond  (08.05.14 19:48:45) 
sınava girersek de hepimiz kalacağız. bizi bırakmak için tekrar edilecek bir sınav. kalmak kimsenin umrunda değil. ceza alacağımızın ise yönetmeliklerle desteklenmiş olması gerekiyor? neye göre ceza verecekler bize?


  • kırmızıkaşekaban  (08.05.14 19:52:11) 
ben bir şekilde kılıfına uydurulup ceza alacağınızı düşünüyorum yeter ki istesinler. Burası hukuk devleti falan değil.
Bu benim şahsi görüşüm.

  • basond  (08.05.14 19:53:51) 
96 kişi kitle halinde hareket edebileceğinizi düşünmüyorum. illa ki arada çürükler çıkacak sınava girecektir.


  • ludovico  (08.05.14 19:57:08) 
96 kişi ile o yola çıkılmaz.

1 tanesini çekerler kim ya da kimler organize etti bu işi diye aranızdan bi kaçınızın başı belkide senin de başın yanar. sayı çoğaldıkça çürük elma, ispikçi çok çıkar.
  • dios  (08.05.14 20:03:52) 
96 kişiyi sınavdan bırakmak için neden yeniden sınav yapılıyor bana mantıklı gelmiyor. 96 kişi hiçbir şey yapmadı da 96 kişiye birden düşman oldular herkesi bırakalım mı dediler?

Eğer bu şekilde olduysa 96 kişiyi birden sınava girmedi diye bırakırlar. 96 kişinin birden sınava girmemesi bi organizasyona işaret eder. Soruşturma başlatılır. Bu adamlar niye sınava girmedi, birileri mi tehdit etti ne oldu diye. Muhtemelen de disiplin cezasıyla sonuçlanır. Yönetmelikte doğrudan "toplu halde sınava girmek" diye bir şey belirtilmesine gerek yok ceza almanız için.
  • godsparticle  (08.05.14 20:11:05) 
Illa ki o ainava girecek olan donekler vardır. Yola çıkılmaz öyle çoğunlukla.


  • queensalvoo  (08.05.14 20:14:51) 
sınava girecek olanlar olmasa bile ve siz 96 kişi birlikte hareket edebiliyor olsanız bile; sıkıntı doğacaktır.

godsparticle +1

edit: okul marmara üniversitesi, az önce baktım yönetmeliğe, toplu halde sınava girmemeyle ilgili bir şey yoktu.
  • vedat chili peppers  (08.05.14 20:16:42 ~ 20:25:11) 
arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim. idealist düşünmüyorum. illa ki sınava girmeyen olur ama sorum bu değil.lütfen, rica ediyorum soruya odaklanırsanız...

*dersi alan 96 kişinin tamamı yapılacak yeni sınava girmezse ne olur?
*kendi okulunda bununla ilgili bir yönetmeliği bulunan var mı?

soru bundan ibaret. merak ettiğim kısım sadece bu.
  • kırmızıkaşekaban  (08.05.14 20:21:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.