[]

Siğil yaktırmak sakıncalı mı?

Arkadaşlar elimde 3-4 tane siğil var ve bunları yaktırmayı düşünüyorum. çoğalmıyorlar ve rahatsızlık yaratmıyorlar ama çalıştığım ve sürekli insanlarla onuştuğum için gören insanlarda ister istemez bir geri çekilme oluyor bulaşır mı acaba diye...

Siğil yaktıran var mı hiç? tekrar çıkıyor mu? yada başka bir yerde çıkması yada çoğalması gibi durum var mı?


 
elimde ve ayak parmağımda 2 siğil vardı, cildiyeye gittim. soğuk bir spreyle yaktı 2'sini de. bayağı oldu 3-4 sene önce. yara oldu, kabuk bağladı, döküldü. 2 haftaya falan hiçbir şey kalmadı. bir daha da çıkmadı.

bir de siğil bulaşıcı bir şey değil.
  • doxanikee  (03.05.14 11:23:23) 
evet biliyorum şuana kadar benden siğil bulaşan kimse olmadı :) ama işte el sıkışırken falan sorun oluyor yinede...

peki bu yakma işlemi sonrasında yara oluşuyor mu? morarma falan?
  • peace.on  (03.05.14 11:24:59) 
bende morarma falan olmadı, zaten siğil de küçüktü, yarım santim falandı zaten.

normal yanık gibi hafif su topladı, yanıktan görünür bi farkı yoktu. acısı da çok kısa süre bir yanma oldu. öyle ciddiye alınacak bir acı falan olmadı.

ha tabi kişiden kişiye, siğilden siğile değişebilir tabi.

bir de geçmiş olsun :)
  • doxanikee  (03.05.14 11:32:43) 
benim boynumda vardı ilkokuldayken yaktırdım hiçbir problem olmadı. iğneyle uyuşturdu daha sonra sıcak tığ gibi bir aletle aldılar. 15-16 yıl geçti hiçbir sıkıntı yok.


  • thx 1138  (03.05.14 11:41:50) 
öncelikle düzeltme: siğil çoğunlukla bulaşıcıdır!
çünkü hpv kaynaklı olma ihtimali yüksektir. hpv'lerin hepsi gental organlara yerleşmez zaten onlarca türünden yalnızca bir kaçı kanser yapar.

kriyoterapi yaptirin, kanı da hiç bir yere sakın bulaştırmayın. en yüksek virütiklik kandan gelir haliyle
  • shubulubapshubaptishaluva  (03.05.14 11:54:16) 
Iki tane yaktirdim tekrar cikmadi


  • queensalvoo  (03.05.14 12:00:28) 
benimkiler çocukluğumdan beri var. bir çok defa kanadılar bulaşmadı başka bir yere. cinsel yolla bulaşmış değiller yani.


  • peace.on  (03.05.14 12:23:29) 
küçükken bende de vardı birkaç tane elimde. yaktırmadık ama siğil ilacıyla geçmişti.

önce bir siğil ilacı denesen? Adı Duoderm
  • innerbliss  (03.05.14 13:41:54) 
10 aydır parmağımda kendiliğinden geçmesini beklediğim siğilcağızımı 1 haftalık Verrutol müdahalesiyle bugün itibariyle def eyledim.


  • groovettyn  (03.05.14 21:03:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.